reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pampersy kontra tetra

Jakie pieluszki preferujecie?

• Wszystkich głosujących
    25
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja uzywam pampers sensitiv z rumiankiem i jestem zadowolona,pupcia ladna,nie lubie wyprobowywac nowych rzeczy jesli cos juz mam sprawdzonego. Bo okaze sie potem ze nie zadziala, i bedzie mi lezalo nieuzyteczne, juz mam tak cala lazienke zapachana kosmetykami malej,zwlaszcza plynami do kapieli.stoja ponapoczynane i zaczelam sama ich uzywac do kapieli.
do prania uzywam Lovelii oraz plyn do plukania lenor sensitiv, jak na razie ok.nasze ciuchy (glownie bluzki) tez w tym piore bo mala ma przeciez stycznosc z nasza odzieza jak sie ja nosi na reku.
a moze zmienic nazwe tego watku, na cos typu: kosmetyki maluszkow, czy moze pielegnacja czy jakos inaczej zebysmy mogly wlasnie pisac o takich sprawach na 1 watku.
aha,dzis kupilam pampers 3

reklama
Ja używam dla Dominisi chusteczek teraz

nivea- są dobre jak dla nas tylko to wyciąganie jest dobijające
pampersy też już były wypróbowane i są OK
dzidziuś są kupione i czekają na wypróbowanie.
A kupiłam dzidziusia z tego powodu że była promocja na nie za 184szt zapłaciłam tylko 12,09gr

A co do pieluszek to chyba przejdziemy na Huggies bo kupcia nam nie ucieka na plecki tak jak to było w Pampers_ach
I my jak na razie używamy pieluszek nr.2 ale coś mi sie wydaje że Pampres2 jest troszke większy od Huggies.

Co do proszku to cały czas używam Lovela i malutka nie ma żadnego uczulenia od niego.I jest milutki lekki zapach jego.

Ja używałam Pampers Sensitive, a teraz mamy zwykłe chusteczki Pampersa bo tamtych nie było... Sensitive się chyba bardziej mażą - jakby były bardziej nasączone, ale dzięki temu się lepiej kupki wyciera ;) a poza tym wydaje mi się, że te zwykłe są bardziej perfumowane, więc wrócimy do Sensitive...
a w domu jak mała tylko podsiusia pieluszke używam zaparzonego rumianku, a chusteczki do zadań specjalnych ;) do tego w Auchan czasem można trafić 4pack po ok 24zł...
my włąśnie przechodzimy na pieluszki 3jki i Maja ma ostatnią 2jke na pupci :D kupiłam Huggisy i Pampersy dla porównania, wcześniej nie było różnicy...
Do prania u nas również Lovella, zarówno w proszku jak i w płynie - też mi bardzo odpowiada zapach :)

a my uzywamy peoszku jelp;
a dzis kupilismy pampersy 3 dla sprawdzenia - teraz uzywamy huggiesy nr 2

Dori szukałam w sklepie tych huggisów i są tylko soft & dry - i te ja miałam, muszę więc wypróbować tych flex cośtam...
My używamy tylko chusteczek pampers - z przyzwyczajenia bo ładnie pachną ;D
a po kiupci i tak myję zawsze pupkę wacikami z wodą
Ubranka piorę w proszku Lovela ale jak tylko się skończy chcę wypróbować Ariel sensitive, do płukania używam Lenor sensitive

Dziś otwarłam chusteczki Dzidziuś i jestem rozczarowana, strasznie są mało nawilżone prawie suche :( a mam dwie paczki, jedną większą i drugą mniejsza którą dostaliśmy :( Trzeba zużyć jak są  ::)
A co do pampersów to polecam DADA KOMFORT z Biedronki, są naprawdę dobre i takie fajne kolorowe. Co prawda cenowo nie wychodzą dużo taniej ale naprawdę są ok. i chyba zaczniemy ich stale używać. Dzidzia ma w nich sucho, są naprawdę bardzo chłonne i wygodne w użyciu - POLECAM ;)

Musialas trafic na jakas dziwna paczke tych Dzidziusiow. Ja ich uzywam dosc czesto i jak dla mnie nawilzenie jest ok. Ah - moze sproboj odwrocic je do gory nogami, bo bardzo czesto duzo nawilzacza plywa na dnie.
Co do Dada, to tez probowalismy - moga byc, ale jakos nie wydaly mi sie rewelacyjne. Bardziej juz sprawdzaly sie u nas pieluchy z Lidl (Cien), a najfajniejsze do tej pory byly Albert!! Zdecydowanie odradzam Huggies!!
A co do ceny, to ostatnio kupilam Pampersy 3 za 55gr sztuka <szok>. Chyba nawet te Dada nie wychodzily tak tanio...

Zwracam honor chusteczkom Dzidziuś, tylko kilka pierwszych było takich trochę za suchych, teraz są ok :) Muszę wypróbować te pampersy z Lidla i z Alberta, ale te Dada są naprawdę dobre, jak je mam jeszcze nie zdarzyło się żeby kupka wyszła na zewnątrz, co często zdarzało się przy firmowych pampersach. Chyba że teraz mała robi mniejsze kupki  ::) :p

To fakt - nie mozna zarzucic tego pieluchom Dada. Ciekawe jakie beda pampersy 3 - skusilam sie na ta promocje i kupilam 180 sztuk - mam nadzieje, ze nie bede tego zalowac :D Ale rzeczywiscie jak jeszcze uzywalismy pampersow 2, to kaftaniki czesto byly w kupce :/ Mam nadzieje, ze te trojki sa bardziej dopracowane... Jak na razie ciagle meczymy te Huggiesy - juz nawet zaczynam sie do nich przyzwyczajac - kupka tez nie wychodzi. Najgorzej bylo na poczatku jak konczyly nam sie pieluchy Albert i maz przyniosl Huggies - alez bylam rozczarowana!! Nie dosc, ze strasznie szelescily -doslownie jak reklamowka- to jeszcze byly takie na maxa sztywne, niemile w dotyku i o polowe ciensze. No, ale na szczescie juz nam sie koncza ;)

reklama
A ja kupiłam na próbę z ROSSMANA małą paczkę rossmanowskich pieluch BABY DIAPERS, za 35 szt zapłaciłam 17,- alle duża paka wyhodzi taniej. Są oki, kupcia nie wylatuje, siczki też nie, gumeczki wporzo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry