reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pampersy kontra tetra

Jakie pieluszki preferujecie?

• Wszystkich głosujących
    25
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Widze ze nie tylko ja mam taki problem z kupcią.Dominice często się zdaża że jak zrobi kupke wywędruje poza pampersa aż ma plecki brudne i ciuszki.Nie wiem od czego to już zależy.Używam pempersów.Zobaczymy teraz jak kupimy te Hagisa.Może w nich tak kpucia nie będzie uciekać.

reklama
My cały czas używamy pampersów( teraz 2) jak narazie nie zdażyło się żeby kupka przeciekła, siku owszem mały był mokry aż po szyję ale to może ja jakoś źle założyłam pieluszkę

Dori zastrzeliłaś mnie z tymi nazwami... nie mam pojęcia jakie mam bo je wypakowałam i wywaliłam opakowanie, zobaczę w sklepie to może rozpoznam

Dziewczyny, ktore uzywacie Huggisow: wlasnie wypatrzylam w gazetce z reala, ze znowu jest promocja na Huggies'y: od 9-16 czerwca mega paczka za 34,95 PLN. Chyba sama sie skusze i je wyprobuje. W promocji jest tez proszek Lovela (za 14,95 PLN), do tej pory uzywalam Jelpa, ale chyba przetestuje teraz Lovele. Oj, biedny Norbik... Mama planuje az dwa eksperymenty... :)

u mnie mega paczka kosztuje normalnie 39,99 - to jest 5 zl roznicy - warto sie przejechac do reala :)

A ja chyba już nie kupie Huggisów, jakoś nie bylam z nich zadowolona. Co do proszku to Lovela wg mnie jest zdecydowanie lepsza. Ostatnio przez pomyłke wyprałam jedne śpioszki małej w zwykłym proszku, ubrałam jej je na próbę i nic jej nie było, może więc nie będzie miała uczulenia... Mam kupiony nowy proszek Vizir Sensitive muszę go wypróbować, jak małej nic nie bedzie to się na niego przerzucimy, ale to nie ten wątek.... :p

No niby nie ten wątek ale Iza1 ja tylko pierwsze pranie zrobiłam dla Klaudii w proszku dla dzieci a potem i teraz cały czas piorę ubranka własnie w Vizir sensitive. Nie było na niego żadnego uczulenia. Klaudia ma tylko krostki na buźce ale to od łojotokowego zapalenia skóry. Nasze ubrania też w nim piorę tylko oddzielnie.

To niby temat pieluchowy ale chusteczki nawilżające są blisko tego wątku a nie chcę zakładać oddzielnego. Jakich chusteczek używacie? My wypróbowałyśmy chyba wszystkie oprócz pampersa i według mnie
Bambino - bardzo dobre,

Dzidziuś - taki sobie zapach,

Nivea - kiepsko się wyciągają i jakoś się trochę rozczarowałam nimi bo ogólnie bardzo lubię kosmetyki Nivea,

najlepsze okazały się Bella Delfi zwłaszcza różowe no i co fajne chyba najtańsze z tych przeze mnie wymienionych. Ładnie pachną, dobrze się wyciągają i są super nawilżone także odkąd ich używamy nie stosuję żadnych kremów do pupy a pupcia piękna i gładziudka.

Fajne są też chusteczki Pampersa. Przede wszystkim dobrze się wyciągają. Z innymi jest niestety problem. Ostatnio używamy dzidziusia i nawet nam odpowiada, tylko wyciąganie z pudełka dobija.
A tych Bella Delfi nie kojarzę. Muszę się za nimi rozejrzeć i wypróbować :)

Co do chusteczek:
- Pampers- brak zastrzeżeń, są fajnie nawilżone i dobrze się je wyciąga,
- Bambino też fajne,
- Dzidziuś- jeszcze nie wiem, mam kupione ale jeszcze nie wypróbowane,
-Bobini teraz używam i są takie sobie- średnio nawilżone i trochę źle się je wyciąga, trzeba przytrzymać bo jak nie to wyjmie się nie jedną a conajmniej dwie.

Ja podobnie jak Dori nie używam żadnych kremów, a jak mała zrobi kupkę to myję ją pod kranem. Jedyne czego używam to oliwka Bambino po kąpieli, mała ma śliczną i gładziutką skórkę. Na początku nie wiem czemu parę razy miała małe odparzenia to smarowałam Sudocremem, albo takim małym kremikiem który był w paczce ze szpitala już nie pamietam jaki to był. Od dłuższego czasu nie miała żadnych odparzeń.

reklama
my uzywalismy tylko chusteczek huggies i pampers - w ostatecznosci stanelo na pampersach bo huggies sa za grube i za bardzo nawilzone jak dla mnie; ale z waszych wypowiedzi widze ze moze warto wybrobowac cos innego bo moze byc rownie dobre a tansze :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry