reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pampersy kontra tetra

Jakie pieluszki preferujecie?

• Wszystkich głosujących
    25
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dori te Huggisy które kupiłaś w Realu miały 72 szt? (tak napisałaś) Mój mąż był dziś w tym sklepie i kupił Huggisy 3, ale są w nich 62 szt. i kosztowały 24.90. To te same ???
Ubrałam dziś małej tego Huggisa i o dziwo pasuje ::) nie wiem może waży już 4 kilo ??? Będziemy u lekarza w pon lub wt to się okaże ::) Zobaczymy jak będzie w praktyce bo wygląda na dobry :) ale na razie nie będziemy ich używać bo mamy jeszcze trochę pampersów tych od 3 kg.

reklama
Iza, ja kupowałam w Auchan ale sprawdzałam na stronie Huggies'a i w zależności od wielkości pieluch są różne paczki i tak Huggiesy 2 są w paczkach 38 i72 a Huggiesy 3 już w 16,32,62,86.

A tak jak już wcześniej pisałam numeracja w Huggiesach troszeczke różni się od Pampersów i trzeba właśnie patrzeć na kilogramki a nie numerek.

ja się dziwię że jeszcze ktoś używa tetry???

my od początku używaliśmy huggiesów zielonych i jakoś Maksowi się nigdy jajka nie ugotowały:D
myślę że pieluszki teraz są takiego gatunku, żeby żadnych problemów nie sprawiały mamom ani tym bardziej dzieciakom:)

i każdy pediatra teraz chyba jest za stosowaniem pamersów

btw. przecież jak się używa tetry to też trzeba ceratką ją zakryć? Więc temperatura się podnosi???

kupilam ostatnio duze opakowanie huggiesow nr 2 (80 szt) i wiecie ze sa inne niz yte w malych opakowaniach (28 szt) ??? maja duzo mniejsza gumke z tylu; ale tez sa ok a udalo mi sie je kupic w cenia malej paczki czyli za 29 zl;

zuczek - w "mama i ja" na grunwaldzkiej - ale nie wiem czy to  nie byl fuks - bo na pytanie ile ta paczka kosztuje - nie potrafili mi powiedziec - a moj maz im wmowil ze to sie kwalifikuje do tej nizszej ceny (29 zl) a nie do tej wyzszej (39 zl) - no i tak poszlo :) ciekawe jaka jest teraz cena ???

Kupiłam małą paczkę Huggisów nr 3 na wypróbowanie, ale u nas się nie sprawdziły - fakt gumeczka jest fajna, ale nie wiem jakim cudem kupka z nich nie tylko wydostała się na zewnątrz... ale też mała miała ubrudzone plecki aż po szyję! ::) Nocna kąpiel to jest to! W pampersach większość "materiału" zbiera się po boczkach i tylko czasem coś przypadkiem wymknie się z tyłu a tu taka masakra. Spróbuję jeszcze raz i zobaczymy. No i my już zmieniłśmy pampersy na "3"

my jeszcze uzywamy pampersow 2,ale juz powoli robia sie za male a jeszzce 1 cala paczka czeka,niepotrzebnie kupilam wieksza ilosc,teraz bede kupowac na biezaco bo Wiktoria tak szybko rosnie.

Magdaleona, a jakie Huggiesy kupiłaś? bo ja mam teraz Huggies 3 Super Flex i są rewelacyjne (takie z Kubusiem Puchatkiem). Wcześniej miałam 2 Soft&Dry chyba i tez były ok ale 3 z tej serii może już są trochę inne

reklama
Magdaleona ja tez jestem rozczarowana Huggisami tak samo strasznie mai przecieka kupcia i jeszcze dodatkowo ja obcieraja na udach chociaz nie sa male i staramy sie zawsze tak zapinac zeby jej nie tarly ale i tak nic to nie daje:(((
Wiec nadal bedziemy uzywac pampersow ktore sie dobrze sprawdzaja:)))
Jeszcze za czasow pampersowania Maksia dobrze nam sie sprawdzaly pieluchy z tesco takie w fioletowycym opakowaniu nastepnym razem moze wyprobujemy je na Mai.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry