reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

palenie w ciąży

PALISZ CZY NIE PALISZ???

• Wszystkich głosujących
    350
Wiecie co tak naprawdę to wszystko zależy od szczęścia... Moja kumpela całą ciążę paliła, piła alkohol i energetyki które podobno bardzo szkodzą dzidzi. Robiła to nie dlatego, że była wyrodną matką tylko dlatego, że o swojej ciąży dowiedziała się w dniu porodu. I co?? Malutka jest okazem zdrowia :tak: Dawno nie widziałam tak ślicznego i wesołego dziecka :-D Znam przypadki gdzie sie chucha i dmucha i dzieci rodzą się z wadami :-(.
Przepraszam, ale... teraz to mi cycki opadly... Ta kumpela to - przepraszam - normalna psychicznie? W sensie inteligencji i pojmowania swiata. Jak jej sie dziecko w brzuchu ruszalo (zalozmy ze wczesniej nie miala zadnych objawow) to co? Myslala ze ma robaki??:szok:

reklama
Klaczek .no co ty ,to niewiesz skad sie biora dzieci....:szok:Bocian przyniosl i dlatego zdrowe ,bo bociany to takie ,bez nalogow ,od czasu do czasu tylko zabka jakas ,papieroskow nie ,nie;-)

A wcale ze nie bocian, tylko jakies mewopodobne ptaszydlo - widzialam na kartoniku w jaki oprawiaja w szpitalu fotke ze scanu. O! W bociana to ja juz nie wierze, a to ptaszydlo dawaja w szpitalu to oni chyba wiedza lepiej, c'nie? I to ptaszydlo na specjalnie zdrowe nie wygladalo - takie bardziej teskniace za rozumem raczej...

Po prostu nie wiedziała, nie rozumiem skąd to zdziwienie przecież to nie jedyny przypadek w Polsce. Rocznie są ich setki a nawet tysiące i co każda jest upośledzona , bo nie czuje ruchów???:szok:

Śmieszne...

inamorate w skali kraju,ba nawet świata takich przypadków kobiet rzekomo nie wiedzących o ciąży jest sporo.
Jednak są to głupie babska,albo bardzo młode które nie umieją lub nie chcą rozumieć i odczytywać własnego ciała.
Oglądam czasami program TLC czy jakoś tak pt ,,Ciąża z zaskoczenia,, , no i tam jest jasno pokazane dlaczego to niby jest z zaskoczenia,a raczej z niewiedzy lub właśnie ignorancji objawów.Była w programie kiedyś tak,że dziewczyna czuła ruchy,ale myślała,że ma gazy czy coś podobnego itd!!!
Jednak w znakomitej większości kobiety o ciąży wiedzą,jednak uparcie z nałogów nie rezygnują,czym narażają siebie i dziecko na tzw skutki uboczne.I tu mogą znowu odezwać się głosy,że a ja paliłam czy piłam itp,a dziecko super zdrowe.Jednak nie biorą pod uwagę,że w późniejszym czasie,nawet w życiu dorosłym dziecka zdrowie może zacząć szwankować właśnie z powodu nałogu matki.
Tak czy inaczej ręce i cycki opadają!!!:no:

U mnie tez byla sasiadka ktora brala slub 2 tygodnie przed terminem.Wesele na 5 fajereke , na 200 osob pila tanczyla Bog wie co.Wszyscy mowili ze w ciazy pytali ktory miesiac(MIALA BRZUCH TAKI ZE SZOK!!!) a ona uparcie twierdzila,ze sie klusek najadla.Urodzila dziecko 2 tyg po weselu.Wszyscy w szoku.Podobno Pan mlody nawet nie wiedzial!! a listonozka wiedziala no porazka wielka.A rodzina z tych "lepszych" 5 ksiezy slub dawalo.Wstydu sie najedli ze hohohohoh

U mnie tez byla sasiadka ktora brala slub 2 tygodnie przed terminem.Wesele na 5 fajereke , na 200 osob pila tanczyla Bog wie co.Wszyscy mowili ze w ciazy pytali ktory miesiac(MIALA BRZUCH TAKI ZE SZOK!!!) a ona uparcie twierdzila,ze sie klusek najadla.Urodzila dziecko 2 tyg po weselu.Wszyscy w szoku.Podobno Pan mlody nawet nie wiedzial!! a listonozka wiedziala no porazka wielka.A rodzina z tych "lepszych" 5 ksiezy slub dawalo.Wstydu sie najedli ze hohohohoh

haha no niezle :) taka nie świadomosc wynika z tego ze sie nie chce wiedzieć i ignoruje objawy. No ja nie wiek jak mogłabym zignorowac kopniaki mojej córki:-D

nie rozumie matek ktore w ciazy pala ,dla mnie to glupie,niepowazne postepowanie. Matka ktora pali w ciazy nie powinna byc matka bo nie jest gotowana dziecko i woli fajki niz dbac o zdrowie wlasnego dziecka!!!

Inamorate, o tym wlasnie pisze co zauwazylas. Jak mozna zignorowac ruchy dziecka? Rozumiem, ze niektore kobiety maja w ciazy krwawienia i do 4 miesiecy - ok. Rozumiem, ze pierwsze ruchy dziecka mozna wziac za gazy - w porzadku. Moge pojac, ze rosnacy brzuch mozna zignorowac i wziac za objaw "dobrobytu". Ale wiesz jak rusza sie dziecko przez ostatnie 2 miesiace ciazy, wiec powiedz mi jak mozna zinterpretowac falujacy, skaczacy i "wypinajacy" sie brzuch? Ze co? Ze alien sie wylega jak w "Obcym"?;-)

reklama
Do góry