reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Palenie przed ciążą

reklama
Miło żyć w perfekcyjnym świecie:) mój Teść nie potrafi przejechać 50km bez przerwy na papierosa - zawsze w samochodzie jest awantura. Doceniam, że podczas pobytu u nas ogranicza ilość wypalanych papierosów ale nigdy nie będzie to 0. Robi się taki nieznośny, że sama bym mu go odpaliła🙈
to co prezentuje Twój teść to UZALEŻNIENIE takie samo jak alkoholizm. Czy na kielicha przy dzieciach też byś pozwoliła?

możesz oczekiwać a nawet powinnaś. To Twój dom i twoje dzieci.

Dlatego teść wcale nie przychodzi. A teściowa raz na rok, bo a granicą mieszka. A jak przyjeżdża na miesiąc to ma czas aby wpaść z prezentami do ciebie na godzinę. Dlatego zal mi jej by bylo nie wpuścić, bo jednak dzieci czekają na nia.

To u mnie teść wcale nie przychodzi. Bo bez fajki by nie przeżył. Teściowa i tak pojdzie pociągnąć elektryka i tak.
jak dla mnie mogą nie przychodzić jeśli nie szanują zasad panujących w naszym domu. Z troski o ich zdrowie zalecam im rzucenie. Poza tym ważniejsze jest dla mnie zdrowie mojego dziecka niż relacje z teściami 🤷‍♀️
Ale to jest moje zdanie i moje podejście. Każdy ma prawo mieć inne.

jak dla mnie mogą nie przychodzić jeśli nie szanują zasad panujących w naszym domu. Z troski o ich zdrowie zalecam im rzucenie. Poza tym ważniejsze jest dla mnie zdrowie mojego dziecka niż relacje z teściami 🤷‍♀️
Ale to jest moje zdanie i moje podejście. Każdy ma prawo mieć inne.

Starczy, że my sami rodzin nie mamy 🙂 zresztą tak jak napisałaś, każdy ma prawo do swojego zdania w temacie.

To pozazdrościć, bo ja tego od teściów oczekiwać nie mogę, niestety.
U mnie ten sam problem. Teść pali tylko na zewnątrz ale co z tego... Ze względu na mojego męża nie mogę mu zakazać odwiedzin wnuczki, ale nienawidzę smrodu papierosów i tego egoizmu u palaczy, że nawet u nas w mieszkaniu przy odwiedzinach malutkiej wnuczki musi iść i sobie na balkonie zakopcić 🤯

U mnie ten sam problem. Teść pali tylko na zewnątrz ale co z tego... Ze względu na mojego męża nie mogę mu zakazać odwiedzin wnuczki, ale nienawidzę smrodu papierosów i tego egoizmu u palaczy, że nawet u nas w mieszkaniu przy odwiedzinach malutkiej wnuczki musi iść i sobie na balkonie zakopcić 🤯
a myślałaś o tym w ten sposób że za każdym razem jak teść wypali papierosa a potem bierze dziecko albo coś do niego mówi to tak jak byś dziecku dawała się zaciągnąć?
Ja bym jednak nie dawała za wygraną odbyła bym rozmowę z mężem i teściem.

To jest właśnie nałóg. Niby byś mogła zabronić, ale czy to ma sens ? Być może sama kiedys będzie palić i co wtedy ? Samo życie. Co innego gdyby ktoś chciał pić bez waszej zgody a co innego kiedy wyjdzie zajarać na balkon. Z drugiej strony na spacerze na bank mijacie jakiś palaczy i co te sekundy nie mają wpływu? Troche takie popadnie w paranoje.

a myślałaś o tym w ten sposób że za każdym razem jak teść wypali papierosa a potem bierze dziecko albo coś do niego mówi to tak jak byś dziecku dawała się zaciągnąć?
Ja bym jednak nie dawała za wygraną odbyła bym rozmowę z mężem i teściem.
Możliwe, że słusznie postepujesz. Jednak dla mnie to lekka paranoja
Być może jej teść po fajce myje rece, więc stara się dbać o higienę.

reklama
Do góry