reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

reklama
ja tez nie mam weny..niby wiekszosc rzeczy zlozylam na kupe ale zastanawiam sie jak to wpakowac do jednej torby...jeszcze z pampersami i tymi pieluchami bella, watpie aby sie zmiescilo...

Padiqq ja tez mam 2 - jedna wieksza dla rodzicow i mala dla maluszka:-)...ta mala zostawie w samochodzie co by nie "straszyc" ze tyle dobytku na porodowke niose :-D...a maz ja z parkingu po porodzie przyniesie:-)

...wczoraj smialam sie do rozpuku jak meza zapytalam co powie jak bedzie chcial wejsc na oddzial porodowy ( jest zamykany i otwierany tylko na domofon - wiec trzeba sie tlumaczyc do kogo i dlaczego)...no i takie scenariusze wymyslal ze boki zrywalam:-D...a jeszcze staral sie mowic jak najbardziej komiczna i typowo "cudzoziemska" angielszczyzna:-D:-D:-D

w sumie jedziemy tam na 2 do 5 dni a kurde bagazy jak na dluga podroz wakacyjna hehe...niezle wakacje sobie zafundowalysmy:-D;-)

Ja taka wielka walizke to biore jak jade na miesiac albo na dluzej :sorry2: a tu ma byc tylko kilka dni :szok:. Sprawdzalam jednakze kilkakrotnie i mam wszystko tylko to co na liscie, dodatkowo tylko wode wiec ja nie wiem, moze to norma :confused: albo ja mam wszystko gigantyczne :-D:-D:-D

kilka rad od"świeżutkiej pierworódki"

1.Rudson Ptasiorek to chyba Wy pisałyście ,że już macie prztygotowane kosmetyki do szpitala "nówki sztuki"- mniejsze ilości ???
To bardzo dobry pomysł .Ja pakowanie kosmetyków zostawiłam na koniec (fakt lista leżała na spakowanej torbie)ale i tak przez te emocje nie udało się wszystkiego spakować ,o kilku istotnych rzeczach zapomniałam -mąż dowiózł póżniej .

2.Wkłady poporodowe ,duże ręczniki .....na wypadek gdyby tak jak mnie zaskoczył was wodospad wód płodowych .....(przydadzą się w domu i samochodzie jakby co ;-))

3.suszarka .....rewelacja w szpitalu i w domu do szuszenia ran chłodnym powietrzem

4.majtki siateczkowe jednorazówki (miałam zapewnione w szpitalu )ale w domu też korzystam .Te z flizelinki (chyba tak to się nazywa )są okropne podarły się już przy samym zakładaniu :-D,a poza tym te z siateczki są bardziej przewiewne .....i dopasowane do ciała ....takie spodenki .

5.koszule do karmienia (ja miałam zapewnione szpitalne )całe szczęście bo zmieniałam jak rękawiczki .....

6.wkładki laktacyjne ( u mnie chico)rewelacja ! Kiedy laktacja ruszy pełną parą są niezastąpione

jak jeszcze sobie o czymś przypomnę to dopiszę ;-)

;

Hmm... czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że powinnam chyba się pospieszyć. Ubranka dla dzidzi jeszcze z metkami w szafie. Chyba sie wezmę za pranie :eek:.
Synkowi się nie spieszyło na świat. Urodził się dopiero za drugim podejściem (kroplówka) i po trzecim terminie heheee...może dlatego wydaje mi sie, że mam czas. Niby to 37 tydzień ale gdzie tam październik ;-). Łóżeczko jeszcze w piwnicy, pościel w sklepie :-D. Oj chyba najbliższe dni spędzę na praniu, prasowaniu i pakowaniu bo jakby co to mój mąż nawet prania nie nastawi :-).

reklama
spoko

ja pamiętam jak wróciłam z Bartkiem ze szpitala to pierwsze co musiałam zrobic to porządki
w domu było totalne pobojowisko

a z Kacprem jak wróciłam to był remont łazienki w trakcie
i NADAL jest nie skończona
i cos czuje że jak wrócę z KUBUSIEM to bede miała powtórke z rozrywki

Do góry