reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

Skoro w szpitalu powiedzieli że szare mydło na początek najlepsze bo goi rany to chyba wiedzą najlepiej. Potem zezwalają na inne płyny do intymnej. A jest w aptekach dostępne już nawet w płynie. Ja dziś sobie kupiłam z AA z serii "Ja i Mama" płyn specjalny dla kobiet ciężarnych i po porodzie.

reklama
mnie pani dr kazała brać rzeczy tylko dla siebie, mówiła o dużych podpaskach i podkładach i o takich rzeczach, dzieki którym będe ładnie wyglądać:-D:eek:nie wiem co miała na myśli:-)
musze dopytać.
Tak czy siak dla małego nie kazała nic brac, wiec pewnie nic nie wezme, a jak cos bedzie potrzebne, to poprosze o dowiezienie.

Powiedzcie mi a propos tych koszul do rodzenia, bo ja jakaś nieuświadomiona jestem, to są jakieś specjalne koszule, czy tak po prostu nazywacie ubranie, w którym macie zamiar rodzić?:-)

piszecie tu o tyle, macie takie listy, że hej i ja już zgłupiałam, nie umiem się połapać :-):eek: musze dokładnie wypytać ginke co i jak, bo jak byłam specjlanie na wizycie w szpitalu, w którym chce rodzić, to najważniejszą rzeczą, jaką miałam tam zrobić, to porozmawiać z położna, co trzeba brac itd, no i OCZYWISCIE ZAPOMNIAŁAM!!

aha, a co do ubranek jeszcze, to ja mam w wielu rozmiarach, poniewaz wszystko podostawałam, sama kupiłam moze z 5 czy 6 rzeczy, ale wtedy też wybierałam te wieksze, bo też wychodze z założenia, że lepiej podwinąć rękawki i dziecko dorośnie za 2 tyg niż np. załować, że wydało się pieniądze, a dzieciaczek nawet nie ponosił :-(

no to dobrze myślałam z tą koszulą, też wezmę taki duży t-shirt:-)

a ja sobie wczoraj uświadomiłam, co mnie zresztą rozbawiło:-D, ze narazie skupiam się na rzeczach typowo porodowych jesli chodzi o pakowanie torby, a przecież musze zabrać też szczoteczkę do zębów, pasta by się przydała, krem do twarzy, którego używam codziennie, może jakiś ręcznik, coś do włosów:-Dtak to bym zabrała podkłady poporodowe, coś do samego porodu i pojechałabym, a podstawowyach rzeczy bym nie miała:-D:-D:baffled:o ja głupia

no to ja dzis kończę zabawe w pakowanie : dorzucę kosmetyki, wodę i muze dla relaksu i bede gotowa ....ufff
a w domu jeszcze przygotuję ze dwie butelki i smoczki, na wszelki wypadek i wyparze wszystkie akcesoria do pielegnacji....musze tylko oddychać głęboko, bo mi cisnienie podskoczyło przez Norge....ale to dobrze, dostałam kopa to się zajmę czyms pozytecznym ;-)

reklama
Nie wiem czy któraś z Was już nie wspominała o tym, ale moja koleżanka poradziła mi zeby do szpitala prócz zwykłych ręczników spakować jeszcze reczniki papierowe - bo bardzo fajnie nadają sie do wysuszania krocza bez podrażniania ręcznikami. Ja spakowałam, bo wydaje mi się to dobrym pomysłem.

Do góry