reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Aaaaa no to w takim razie nic mi nie brakuje:) Te podklady mam wlasnie takie o ktorych wspomniala Karolina z Belli, tyle ze 1 paczke, ale nawet nie bede chyba dokupywac skoro u mnie w szpitalu podobno zapewniaja i leje sie na nie jakis plyn na podraznienia

reklama
a mi odrazu kazali zalozyc normalne majtki i podpaske,ale ja rodzilam za granica wiec moze troszke inne zasady:) Ja jeszcze mialam ze soba wkladki laktacyjne,chociaz zaczelam ich uzywac w 3 dobie zycia mojego szkraba,wiec juz po wyjsciu ze szpitala.A tak z ciekawosci zapytam ile dni po urodzeniu kobieta musi byc w szpitalu z dzieckiem? pytam dlatego,bo w uk wychodzi sie po 24h,no chyba,ze jest cos nie tak,to zatrzymuja na dluzej.Spotkalam sie z oburzeniem Polek rodzacych tutaj,ze za szybko wypuszczaja,dlatego pytam ile w Polsce trwa taki pobyt:)

a ja wlasnie dokupilam do torby rzecz byc moze zbedna, ale mysle pozytywnie, wiec a noz sie przyda. olejek rozany. moja polozna powiedziala ze jak sie siedzi w tej wannie i pachnie tym olejkiem, to porod jest taki... magiczny i podniosly. wiec mimo ze moge ryczec na lozku ze chce zzo, mam opcje siedzenia w wodzie pachnacej rozami do samego konca. i tego sie bede trzymac ;)

Bardzo dobry pomysł, mi jeszcze w szpitalu mówili, że jak chcę to kadzidełka mogę zabrać, ale generalnie za kadzidłami nie przepadam, ale te kropelki pachnące do wody, to niezły patent :)

Weźcie sobie jeszcze do szpitala jakieś słuchawki do tel., żeby sobie muzyki albo radia posłuchać. Na czytanie nie zawsze jest ochota, a nawet jak się ma fajne "współlokatorki", to przecież większość czasu przesypiają albo karmią i wtedy jest nuuuudno :)

ja mialam telefon z dostepem do internetu wiec wieczorna pora,kiedy Nadia odsypiala przyjscie na swiat,mamusia dzielila sie radosna nowinka:) ale sluchawko bardzo fajny pomysl na odprezenie. Olejek tez super,przy nastapnym porodzie tez zapakuje do torby:)

babeczki, a smoczek warto brac? czy raczej lepiej nie? nie mam jakos skonkretyzowanych pogladow na smoczki, wydaje mi sie ze nie sa takie zle, zastanawiam sie tylko czy sie w pierwszych 3 dobach w ogole przydadza :confused:

reklama
Do góry