reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Jeśli paczka pampersów to wielka, bo torba ma wymiary 22x35x45 więc jest większa niż torby dedykowane jako Torby dla mamy. Ja w nią zapakuję wszystkie rzeczy jakie chcę zabrać dla dziecka do szpitala: ubranka, rożek, 2 kocyki, papmersy (małą paczkę) chusteczki.

Ostatnia edycja:
reklama
ja nawet całej paczki pampersów nie brałam poutykałam luzem ok 15 szt. i mam jedną torbę dla siebie i dziecka ot taką, która sama uniose gdyby mi przyszło samej na porodówkę jechać:tak:

Łooo matko, mam już wszystko do mojej torby, nawet dzisiaj byłam w szpitalu po listę, żeby niczego nie pominąć, ale mam okropnego stracha ją spakować. Wy też tak miałyście?
Mam jakieś dziwne przeczucie, że jak ją spakuję, to się wszystko zacznie....

moja pakowalam gdy porod juz sie zaczal;) mialam w planach ja pakowac w piatek,a w czwartek zaczelam rodzic,no nie zrozumialysmy sie z Nadia:) takze pakowanie bylo na szybko i tak na prawde nie mialam jeszcze wszystkiego w domu np pieluch tetrowych,pampersow,podpasek maternity itp wiec po porodzie P poszedl na wieeelkie zakupy:) i dowozil do szpitala co trzeba:)

Hehe, no to nie pozostaje mi nic innego jak się spakować :) mam nadzieję, że z rzeczami dla siebie i dla Małej zmieszczę się w jednej torbie...

reklama
Ja mam ze 4 tygodnie temu spakowaną i jeździ ze mną w bagażniku, mam ją cały czas w samochodzie.

Mniejsza dla dziecka, większa dla mnie. Z listy na stronie szpitala. Ani jedna dodatkowa rzecz, i nie było opcji zeby spakować się w jedną. Sama paczka pieluch zajęłą większość torby dziecięcej.

Do góry