reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Ja biorę i na 100% bedę się starała młodą do niego przyzwyczaić. Ostatnio nie miałam i bardzo brakowało. Wolę podać smoczek niż butelkę z mm a gdy maluch ma potrzebę ssania to i tak coś ssać będzie lepszy smoczek niż paluch. Fajnie mieć uspokajacza dla swojego dziecka. Ja ze smoczkiem mam same dobre skojarzenia nie mieliśmy żadnych problemów z nim związanych a życie bardzo ułatwił.

Ostatnio tak jak K8libby piszę nawet do domu nie kupiłam w ogóle mi to nie przyszło do głowy, myślalam, że to samo zło a to takie przydatne urządzenie:))

reklama
Ja tam kupiłam smoczek i biorę do szpitala, niech sobie mały ssie. Smoczki podobno nie powodują wad zgryzu a niech sobie mały ssie, z plusów nauczy się ładnie ssać, będzie spokojniejszy no i lepiej by go ssał niż ma wisieć przy piersi.

Dokładnie tak jak piszesz karenm. Ja też wolę uspokajać dziecko smoczkiem niż cyckiem a zgryz ma Maks pierwsza klasa, równiusieńkie ząbki.
Ja to nawet dwa smoczki do torby zapakowałam :rofl2:
bo nie wiem jaki kształt młoda zaakceptuje

ło matko strasznie drogi :-p będziesz ich musiała mieć co najmniej 3 (bo one się gubia a potem bez nich już dramat)
ja mam takie za 5zł i sprawdziły się :tak:

Ja juz mam 4 smoczki:-D i wezme do szpitala na wszelki wypadek, niby rozne sa opinie, troszke sie boje o ta wade zgryzu w przyszlosci ale z drugiej strony to jak sie dzidzius przyzwyczai to zawsze jakis sposob na uspokojenie

reklama
k8 to fakt z taką maskotką mniejsze szanse na zgubienie ale ja bym i tak zgubiła ;-) no i co raz to zostawialiśmy go gdzieś u znajomych, dziadków. My musimy mieć co najmniej 4 ;-)

Do góry