reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

to ja mam w torbie:

2 koszule do porodu
1 piżamę z klapami do karmienia
1 stanik do karmienia
1 paczke podkładów
1 paczkę ogromniastych podpasek poprodowych
16 wkładek laktacyjnych (z próbek,jak zabraknie to mi M. dowiezie)
laktator i krem do biustu
papier toaletowy (słyszałam,że warto mieć bo wiecznie brakuje papieru w toalecie)
2 ciemne ręczniki (troche styrane te ręczniki,ale szkoda mi nowe kupować bo pewnie zniszcze)
6 par majtek siateczkowych poporodowych
Klapki (jedne mam i jedne musze kupić)
I jeszcze: woda (te z dziubkiem mąż mi dowiezie, jakieś sucharki i biszkopty),no i kosmetyczki jeszcze nie spakowałam

Dla dziecka:

3 pajacyki
3 bodziaki bez rękawów
3 bodziaki z rękawkami
kocyk letni
ręcznik z myjką w zestawie
pampersy newborn
chusteczki nawilżane dla niemowląt
2 czapeczki
2 pary rękawiczek
3 pary skarpetek
5 pieluch tetrowych
smoczek uspokajający
krem na odparzenia (próbka)
płyn do kąpieli niemowląt (próbka)

Jeszcze pewnie zweryfikuje tą liste z 20 razy a jak czegoś zabraknie to M. będzie dowoził :)

reklama
ja sobie też spakowałam 3 rolki papieru toaletowego, bo do cc robią lewatywę więc żeby mi nie zbrakło ;) a u nas w szpitalu też nie ma papieru:p
Mam też dwa staniki takie bezszwowe i kilka wkładek laktacyjnych. Wodę właśnie muszę kupić taką z dzióbkiem.
Patrzyłam na pogodę i na mój termin do cc ma być troszkę chłodniej i podobno ma padać więc byłabym w siódmym niebie bo u mnie w szpitalu w zimie jest gorąco a co mówić w leci :/

ja juz jestem wlasciwie spakowana, brakuje mi tylko paru rzeczy, zastanawiam sie co zabrac do pielegnacji krocza? zel ziaji z kora debu? bialego jelenia? pomozcie :zawstydzona/y:

RatinaZ, a Ty w Matce Polce bedziesz rodzic? Bo ja wlasnie tam zamierzam (chodze do lekarza ktory tam pracuje), ale ze nie chodze do szkoly rodzenia to nie mam zadnej listy :)

papier toaletowy obowiązkowo do każdego szpitala....
no i obowiązkowo sztućce łącznie z ostrym nożem i kubek do picia lub nawet dwa, jak jeden zajęty wodą a akurat herbatę owocową przyniosą itp.
i lusterko...... bardzo rzadko (przynajmniej z mojego doświadczenia) jest lustro w łazience szpitalnej

Nie Malinka ja rodzę w Warszawie na Karowej (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem), ale moja koleżanka przysłała mi listę MP...skądś tam miała bo był taki pomysł żebym rodziła w Łodzi u rodziców no i wtedy albo MP, albo Madurowicz....A Ty masz ciążę zagrożoną? bo wiesz,że MP to taka lekka rzeźnia...

Ja w 12 tc lezalam ponad 10 dni w Matce Polce, i powiem Ci ze bardzo dobrze wspominam. Mam lekarza stamtąd i tam chcę rodzić. Wiem, że jest taka opinia o Matce Polce, ale ja mam jakoś zaufanie do tego szpitala...

reklama
Nie Malinka ja rodzę w Warszawie na Karowej (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem), ale moja koleżanka przysłała mi listę MP...skądś tam miała bo był taki pomysł żebym rodziła w Łodzi u rodziców no i wtedy albo MP, albo Madurowicz....A Ty masz ciążę zagrożoną? bo wiesz,że MP to taka lekka rzeźnia...

ja też na Karowej:) w piątekbyłam nawet sale porodową obejrzeć :)

Do góry