reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

a co do rozmiarów ciuszkow dla malenstwa - ja do szpitala biore rozmiar 50
hmmm :) no nie wiem czy to dobry pomysl :) co prawda moja mala miala 50cm ale wazyla 2540, generalnie ja bym nie ryzykowala, spakuj jednak cos wiekszego, chyba ze Ci powiedza dl.mniej wiecej, ale juz na naszym etapie wyliczanie z kosci udowej nie ma za bardzo sensu bo jest niemiarodajne :)

reklama
A ja sobie uświadomilam że wszystkie ubrania mam w rozmiarze 0-3 miesiąca więc nie będę się zastanawiać tylko wezmę co pod ręką - jeden problem z głowy ;-)

hmmm :) no nie wiem czy to dobry pomysl :) co prawda moja mala miala 50cm ale wazyla 2540, generalnie ja bym nie ryzykowala, spakuj jednak cos wiekszego, chyba ze Ci powiedza dl.mniej wiecej, ale juz na naszym etapie wyliczanie z kosci udowej nie ma za bardzo sensu bo jest niemiarodajne :)

kruszki, nawet tak nie mow! :-Dja mam dość sporo ubranek w rozmiarze 50, wiec nie ma wyjscia:p jakis czas musi w nich pochodzic. co prawda wszystkie z lumpa tanio kupione wiec duzej straty nie bedzie, no ale wolalabym je pozakładac, bo sa slodkie takie... choc no u mnie wychodzi na to ze czesto bede miec usg wiec bede wiedziala czy bedzie maleciuteńka, czy niebardzo , wiec jak cos zapakuje i 56

kruszki dziękuje Ci za rade - wątek regularnie śledze a nie kupuje nic więcej, bo będę miała po bracie sporo ubranek i od kolerzanki -także wszystko co potrzeba na po szpitalu będe miała.

ja pakuję body z krótkim rękawkiem, getry (spodenki bawełniane), bluzeczkę z długim rękawkiem, skarpeteczki, cienką czapeczkę i cienki kocyk

A ja nie mam ani jednego ciuszka w rozmiarze 50. Zwykle większość kupuję 62, mam kilka 56 :tak: Niebawem podskoczę do Pepco, może zrobię zapas kilku ubranek 56.

Ja przypadkowo kupiłam bluzę rozmiar 50, i mam 5 par bodziaków rozmiar 0-0 i mam nadzieję, że chociaż raz Zuza je założy. Do szpitala biorę albo body z krótkim rękawem i na to welurowe lub bawełniane pajace z długim rękawem, albo body z długim rękawem, a na to śpiochy na naramkach. Plus łapki niedrapki, jakiś kocyk w razie czego. Kaftaników w ogóle nie chciałabym brać, ale zobaczymy co będzie potrzebne w moim szpitalu. Stawiam na rozmiar 56, ale przy 0-0 nie było takiej rozmiarówki, a były na promocji, bo 5 szt Disney'a kosztowały 29 zł:)
Biorę też czapeczki bawełniane, rozmiar 0-3, bo 0-0 wydawały mi się za małe;p

reklama
Mala.di, sprawdź sobie na centylach tak pi razy oko jak Mała rośnie. Zresztą - zawsze możesz mieć dwa komplety przygotowane, te ciuszki niewiele miejsca zajmują ;)

Aniela leci jak Franek - równiutko 50 centylem z tendencją jeśli już to w górę, a nie w dół, więc ja nawet nie próbuję kupować ubranek mniejszych niż 56. Jak się wda w Brata, to po tygodniu czy dwóch i tak będą za małe ;)

Do góry