reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Jejku nic nie wiem jak ubrać dziecko w szpitalu ani jakie ciuszki mu przygotować - liczyłam na mame, ale ona nawet nie wie jaki rozmar się dziecku kupuje:( na razie mam 4 body i tyle tak naprawde kupie jeszcze ze 2 pary śpiochów i pajacyków i mam nadzieje, że tyle do szpitala mi starczy - musze być przygotowana na 5 dni w szpitalu po cesarce.

reklama
Ja już mam wszystkie ubranka poprane i poprasowane. W weekend pojadę po torbę do mamy i spakuję wszystko. Podzielę na to "przed porodem" i "po porodzie" Część będzie do dowiezienia przez M razem z fotelikiem :)
Kupie sobie do szpitala tylko mini kosmetyki w rossmanie. Sa też miniaturki dziecięcych kosmetyków z Babydream, chyba też je kupie na start, zawsze też się przydadzą takie małe na wyjazd do teściów, no i te chusteczki małe też przydadzą się na spacery, żeby się nie targać z dużymi.

to ja się chyba zapisuję do konkursu ;-)
ale fajny ten wątek, świetne pomysły z tymi miniaturkami kosmetyków, o ręcznikach papierowych też bym pewnie zapomniała i jeszcze o innych rzeczach ;-) muszę koniecznie zrobic sobie listę i zacząć się zaopatrywać :-)
pranie i prasowanie to myślę tak za 2-3 tygodnie, pakowanie za miesiąc jakiś, zobaczymy co gin powie na następnej wizycie i czy mały się odwróci :tak:

no ja zrobiłam prawie ostatnie zakupy, brakuje mi cienkiego szlafroka i klapek pod prysznic, bo mi się rozpadły, muszę tylko poprać dla bąbla rzeczy i jestem gotowa :tak:

no wlasnie ja tez mam problem ze szlafrokiem...bo sama mam tylko gruby, a siostra boi mi sie pozyczyc zebym jej nie ubrabrała tego krwia i tym wszystkim :-D
dzis przy okazji bycia w rosmanie patrzylam na te mini produkty 'biały jeleń' ale one sa no naprawde takie mini..:p ja mam wrazenie ze mi to na jedno mycie nie starczy nawet. myslicie ze moge kupic jeden taki duzy (tzn ten okolo 250ml) zel pod prysznic tej firmy i uzyc go tez do krocza? bo to chyba jest na tyle delikatny kosmetyk, ze mozna... bo u mnie zreszta nawet nie ma tego do higieny intymnej, ani duzego ani malego, albo dzis nie bylo akurat...

mała.di dobre pytanie zadałaś bo ja przy okazji kupowania różnych rzeczy przez allegro kupiłam też żel pod prysznic biały jeleń, bo akurat ani mydła ani tego do higieny intymnej facet nie miał. I też się zastanawiałam czy mogę tego użyć do wszystkiego czy będę musiała sobie dokupić.

Jejku nic nie wiem jak ubrać dziecko w szpitalu ani jakie ciuszki mu przygotować - liczyłam na mame, ale ona nawet nie wie jaki rozmar się dziecku kupuje:( na razie mam 4 body i tyle tak naprawde kupie jeszcze ze 2 pary śpiochów i pajacyków i mam nadzieje, że tyle do szpitala mi starczy - musze być przygotowana na 5 dni w szpitalu po cesarce.
przelec temat o wyprawce
generalnie kup 56 lub 62, jezeli nie kupujesz nic wiecej na poczatek, ale w sumie to czemu chcesz zostawic to po porodzie?

no wlasnie z tych duzych u mnie do wyboru jest zwykły i z kozim mlekiem ;-) i raczej ten drugi zakupie, bo nie lubie takich przezroczystych żeli, wole takie mleczne

a wlosy.. to ja chyba kupie jeden jakiś mini i tez mam jakąś próbke szamponu nivea, i nawet odzywki do tego wiec dam rade :p

a co do rozmiarów ciuszkow dla malenstwa - ja do szpitala biore rozmiar 50

reklama
ja mam komplet dla dzidziola na wyjście - body rozpinane z przodu, kaftanik, półpajac i czapeczka, kocyk na okrycie w foteliku, rozmiar 56 :tak:

Do góry