reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

A gdzie zamierzasz rodzić? Jeśli w Zdrojach, to mają elektryczny na oddziale i można używać (mi nawet sami zaproponowali jak był problem, dają wysterylizowane końcówki)
W Policach i z tego co się dowiedziałam właśnie otworzyli tam tez poradnię laktacyjną, więc jest szansa, że i w laktator będą zaopatrzeni.

reklama
K8libby - ja też trochę zastanawiałam się nad Policami. Ale jakoś bliżej mi myślami do Zdroji mimo, że z Polic mam lekarza... Nie wiedziałam, że mają tam poradnię laktacyjną:)

K8libby - ja też trochę zastanawiałam się nad Policami. Ale jakoś bliżej mi myślami do Zdroji mimo, że z Polic mam lekarza... Nie wiedziałam, że mają tam poradnię laktacyjną:)

O tym dowiedziałam się tydzień temu na zajęciach w szkole rodzenia, położna sprzedała mi tę informację.
Dla mnie Zdroje, to koniec świata, z Pogodna mam do Polic bliżej no i zależy mi na tym, żeby moja doktorka tam była. No i byłam, zwiedzałam, odpowiada mi to co zobaczyłam.

no i jak tam, które spakowane? ja sobie tę przyjemnosc na lipiec zostawiam, musze nabyc 3 koszule do karmienia, majty z siatki, podklady poporodowe i jeszcze dobrac troche ciuszkow, zeby miec 3 komplety (pajacyki lub kaftaniki/koszulki + spiochy, czapeczki, rekawiczki), kupic kocyk i pieluszki tetrowe.... plus moje kosmetyki plus ze 3 butelki wody plus plyta z muzyka, ktorej jeszcze nie wybralam ;)
strasznie duzo ten moj szpital wymaga!

Hej pytanie do bardziej doświadczonych mamuś. Najlepiej na ile przed porodem się spakowac?? Bo widzę że częśc pierworódek już spakowana a ja nic :-p i troche panikuję ale z drugiej strony na zdrowy rozsądek myśle że to troche za wcześnie:-p

Ja byłam spakowana poprzednio jakiś miesiąc przed porodem. Prasowanie ubranek innych niż szpitalne zostawiłam sobie na ostatni tydzień i... Teściowa mi je wyprasowała, bo urodziłam 8 dni przed czasem :D
Teraz pakuję się i prasuje wszystko 2 tygodnie przed terminem. No chyba że będą wcześniej jakieś symptomy zbliżającego się porodu.
Poprzednio były dość wyraźne, ale nie wzięłam ich na poważnie ;) W piątek i sobotę prawie całe dnie spędziłam w łazience - organizm się oczyszczał. W niedzielę wieczorem zaczęły odchodzić wody.

Mój szpital (będę rodzić w Oświęcimiu) na szczęście nie wymaga ubranek dla dzieci, tylko trzeba przywieźć sobie ubranko na wyjście. Jedyne co muszę zabrać to pieluszki jednorazowe i mokre chusteczki. ;-)

reklama
agos ja sie w oswiecimiu rodzilam, 33 lata temu niecale!
znaczy moja biedna matula mnie na swiat wydawala, od 4-go miesiaca lezac plackiem, bo sie juz wtedy na swiat pchalam. w koncu 3 tygodnie przed terminem ciachneli ja cesarsko i oto jestem :)
ech, lza sie w oku kreci, choc ni chu chu tego nie pamietam ;)
kciuki trzymam! fajnie masz, ze nic nie musisz miec prawie!

Do góry