reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Ja mogę brać udział w tym konkursie ;) Pranie ciuchów dzieciowych mam zamiar urządzić dopiero w sierpniu, wtedy też pewnie skompletuję kosmetyczną wyprawkę, bo tylko tego po Franku nie mam. A pakuję się na 15 sierpnia. Termin mam na 25, ale coś czuję, że już weekend po 15 może być gorący - jak przy Franku. W każdym razie muszę być na to przygotowana :)

reklama
Ja też się zdałam na opinie dziewczyn i na razie laktatora nie kupuję. Jak się okaże, że jest już w szpitalu potrzebny, To was zastrzelę :p

ja laktator biore do szpitala, ostatnio mleko dostałam po 4 dniach, teraz chcę szybciej, więc jak będę po cesarce leżeć, to chociaż cyca poruszam..

o ręcznikach papierowych pisałam juz chyba tydzien czy 2 temu... pomagały mi niesamowicie!! siusiałam tylko pod prysznicem i potem zaraz delikatnie wycierałam i reszte krocza suszyłam suszarką... :tak:
smoczek tez biorę tak na wszelki wypadek...
nakładki na brodawki firmy avent biorę obowiązkowo!!! po kilku karmieniach bez juz musiałam zakładać:-)

To ja Was jeszcze bardziej zaskoczę u nas w domu, do higieny intymnej i wycierania rąk używamy TYLKO jednorazowych ręczników papierowych, więc dla mnie to bardziej oczywiste niż normalny ręcznik, którym w sumie wycieram tylko włosy i nogi.

Kajtusza, Ewa dopisuję się do zawodów na twardziela. Czasem ulegnę jakiejś panicznej myśli pod wpływem forum ale potem do głowy dochodzi myśl, że bez przesady 2-3 tygodnie przed terminem wystarczy. Ubranka na początek lipca (bo zajmie mi to dwa tygodnie) torba na połowę ;-). Tylko musimy to jakoś proporcjonalnie do terminów porodów oceniać:-D

No właśnie :) Ja cwaniakuję, bo prawie ostatnia mam rodzić ;) Będziemy oceniać po skończonych tygodniach może ;)

Ja do szpitala smoka nie biorę. Poprzednio nawet o tym nie pomyślałam, a teraz też nie widzę potrzeby. No a smoka dostanę ze szpitala w pudełku wyprawkowym przy wyjściu, to do domu na wszelki wypadek będzie :)

Na piersi nic nie biorę - laktatora ani nakładek. Natura na szczęście wyposażyła mnie w budowę matki karmiącej, Franek idealnie pierś łapał, lekko byłam pogryziona, ale szybko się wszystko zagoiło. A laktacja sama się rozkręci jak Anielka będzie ładnie piła. Nie chcę jej za szybko pobudzać, bo pewnie i tak będę zaraz po powrocie do domu walczyć z nawałem :/

Ręczniki papierowe to niezły pomysł - trzeba przemyśleć ;) Chociaż miejsca strasznie dużo zajmują :/ Poprzednio obyłam się bez nich.

ewa, zajmują mniej miejsca niz te kilka dodatkowych małych ręczniczków które zdaje sie spora część z nas chciala zabierac. ja w ogole kocham reczniki papierowe:-D i do osuszania rąk ich nie używam - jedynie do krocza, szczegolnie teraz gdy jestesmy narazone na infekcje... a po porodzie to bym sie bała że zwykły recznik zaraz sie zaplami przy wycieraniu krocza tymi odchodami poporodowymi.

Ale wlasnie, po cesarce też one są?

w szpitalu z ktorym zamierzam rodzic sa laktatory do wypozyczenia, wiec narazie nie kupuje, choc pewnie predzej czy pozniej bedzie trzeba chocby taki zwykły ręczny

reklama
Ja też się zdałam na opinie dziewczyn i na razie laktatora nie kupuję. Jak się okaże, że jest już w szpitalu potrzebny, To was zastrzelę :p

A gdzie zamierzasz rodzić? Jeśli w Zdrojach, to mają elektryczny na oddziale i można używać (mi nawet sami zaproponowali jak był problem, dają wysterylizowane końcówki)

Do góry