Ja mogę brać udział w tym konkursie Pranie ciuchów dzieciowych mam zamiar urządzić dopiero w sierpniu, wtedy też pewnie skompletuję kosmetyczną wyprawkę, bo tylko tego po Franku nie mam. A pakuję się na 15 sierpnia. Termin mam na 25, ale coś czuję, że już weekend po 15 może być gorący - jak przy Franku. W każdym razie muszę być na to przygotowana
reklama
o ręcznikach papierowych pisałam juz chyba tydzien czy 2 temu... pomagały mi niesamowicie!! siusiałam tylko pod prysznicem i potem zaraz delikatnie wycierałam i reszte krocza suszyłam suszarką...
smoczek tez biorę tak na wszelki wypadek...
nakładki na brodawki firmy avent biorę obowiązkowo!!! po kilku karmieniach bez juz musiałam zakładać:-)
smoczek tez biorę tak na wszelki wypadek...
nakładki na brodawki firmy avent biorę obowiązkowo!!! po kilku karmieniach bez juz musiałam zakładać:-)
To ja Was jeszcze bardziej zaskoczę u nas w domu, do higieny intymnej i wycierania rąk używamy TYLKO jednorazowych ręczników papierowych, więc dla mnie to bardziej oczywiste niż normalny ręcznik, którym w sumie wycieram tylko włosy i nogi.
kakakarolina
Fanka BB :)
Kajtusza, Ewa dopisuję się do zawodów na twardziela. Czasem ulegnę jakiejś panicznej myśli pod wpływem forum ale potem do głowy dochodzi myśl, że bez przesady 2-3 tygodnie przed terminem wystarczy. Ubranka na początek lipca (bo zajmie mi to dwa tygodnie) torba na połowę ;-). Tylko musimy to jakoś proporcjonalnie do terminów porodów oceniać
No właśnie Ja cwaniakuję, bo prawie ostatnia mam rodzić Będziemy oceniać po skończonych tygodniach może
Ja do szpitala smoka nie biorę. Poprzednio nawet o tym nie pomyślałam, a teraz też nie widzę potrzeby. No a smoka dostanę ze szpitala w pudełku wyprawkowym przy wyjściu, to do domu na wszelki wypadek będzie
Na piersi nic nie biorę - laktatora ani nakładek. Natura na szczęście wyposażyła mnie w budowę matki karmiącej, Franek idealnie pierś łapał, lekko byłam pogryziona, ale szybko się wszystko zagoiło. A laktacja sama się rozkręci jak Anielka będzie ładnie piła. Nie chcę jej za szybko pobudzać, bo pewnie i tak będę zaraz po powrocie do domu walczyć z nawałem :/
Ręczniki papierowe to niezły pomysł - trzeba przemyśleć Chociaż miejsca strasznie dużo zajmują :/ Poprzednio obyłam się bez nich.
Ja do szpitala smoka nie biorę. Poprzednio nawet o tym nie pomyślałam, a teraz też nie widzę potrzeby. No a smoka dostanę ze szpitala w pudełku wyprawkowym przy wyjściu, to do domu na wszelki wypadek będzie
Na piersi nic nie biorę - laktatora ani nakładek. Natura na szczęście wyposażyła mnie w budowę matki karmiącej, Franek idealnie pierś łapał, lekko byłam pogryziona, ale szybko się wszystko zagoiło. A laktacja sama się rozkręci jak Anielka będzie ładnie piła. Nie chcę jej za szybko pobudzać, bo pewnie i tak będę zaraz po powrocie do domu walczyć z nawałem :/
Ręczniki papierowe to niezły pomysł - trzeba przemyśleć Chociaż miejsca strasznie dużo zajmują :/ Poprzednio obyłam się bez nich.
mala.di
Fanka BB :)
ewa, zajmują mniej miejsca niz te kilka dodatkowych małych ręczniczków które zdaje sie spora część z nas chciala zabierac. ja w ogole kocham reczniki papierowe i do osuszania rąk ich nie używam - jedynie do krocza, szczegolnie teraz gdy jestesmy narazone na infekcje... a po porodzie to bym sie bała że zwykły recznik zaraz sie zaplami przy wycieraniu krocza tymi odchodami poporodowymi.
Ale wlasnie, po cesarce też one są?
w szpitalu z ktorym zamierzam rodzic sa laktatory do wypozyczenia, wiec narazie nie kupuje, choc pewnie predzej czy pozniej bedzie trzeba chocby taki zwykły ręczny
Ale wlasnie, po cesarce też one są?
w szpitalu z ktorym zamierzam rodzic sa laktatory do wypozyczenia, wiec narazie nie kupuje, choc pewnie predzej czy pozniej bedzie trzeba chocby taki zwykły ręczny
M
milionka
Gość
to co? robimy zawody na twardziela - która się ostatnia spakuje?
ja jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć o spakowaniu walizki
reklama
Ja też się zdałam na opinie dziewczyn i na razie laktatora nie kupuję. Jak się okaże, że jest już w szpitalu potrzebny, To was zastrzelę
A gdzie zamierzasz rodzić? Jeśli w Zdrojach, to mają elektryczny na oddziale i można używać (mi nawet sami zaproponowali jak był problem, dają wysterylizowane końcówki)