reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

My dziś wybraliśmy się z M do Pepco, są tam bardzo fajne i niedrogie ciuszki dla maluszka, trochę kupiliśmy. Oprócz tego byłam w Rossmannie po kartę Rossnę i kupiłam już sobie jakiś szampon,płyn do higieny intymnej i kapciochy. Dobrze, że M rozsądnie myśli i nie daje się ponieść mojemu szaleństwu, bo kupiłabym dziś jeszcze ze 3 ręczniki,kosmetyczkę, zamiast najpierw sprawdzić w domu, co mamy. Czasem solidnie mi odbija i wkręcam sobie, że fajnie byłoby mieć to wszystko nowe. Warto od czasu do czasu wybrać się na zakupy z większym zakupowym głosem rozsądku niż własny :tak:

reklama
ja nie biore, mam nadzieje ze to dziecie bedzie bezsmoczkowe :)
do domu mam 10min autem, wiec nie potrzebuje
ale ktoras dziewczyna pisala ze ma daleko do domu, chyba godzine, i z poprzednim dzieckiem nie wziela i dziecko plakalo cala droge, zatrzymywali sie, przystawiala do piersi, nic nie dalo
ja nie biore, jak bedzie trezba i bedzie za duzo placzu to sie kupi

Ja biorę ostatnio w ogóle o tym nie pomyślałam i nie kupiłam a potem mi w szpitalu wypominano brak gdy mój maluszek darł się całą noc na cały oddział. Wolę mieć i nie użyć niż na odwrót. Ja w ogóle jestem zwolenniczkom smoczków dla dzieci z potrzebą ssania. Wolę, żeby ssał smoczek niż palec. Smoczek odpowiednio użyty jest bardzo pomocny.

wow, jestem fanką tego wątku! Super. Czytam i czytam i naczytać się nie mogę. Zrobiłam wczoraj w nocy ostatnie zakupy na allegro i jak mi przyjdą w tym tygodniu to w weekend następny zapakuję torbę.

nie wiem tylko nadal czy należy zabrać ręcznik i kosmetyk do mycia dziecka?

No i apropos ręczników, w moim szpitalu proszą o posiadanie rolki ręczników papierowych i to one służą do osuszania i higieny krocza. Myślę, że to dobry pomysł, bo przecież po porodzie tam wszystko musi być sterylnie, a mały ręczniczek po dwóch trzech użyciach może nie wyschnąć i nie będzie już czysty i sterylny.

Też jestem fanką kosmetyków Biały Jeleń. Zakupiłam dzisiaj żele do higieny intymnej (moje ukochane aloesowe), żel pod prysznić i żel do mycia twarzy. Uwielbiam te kosmetyki, a cenowo nie mają sobie równych.

No i kupiłam pieluchy pampers 2-5kilo i teraz się zastanawiam czy nie będą za małe. Wprawdzie kupiłam najmniejszą paczkę za 20zł, ale może jednak powinnam wziąć do szpitala te 3-6?

Smoczek też sobie wezmę, najwyżej nie użyję.

Ja też spakuję smoczek. Może się nie przydać ale w razie "w" wolę mieć :)
Z tymi ręcznikami papierowymi to super pomysł, też sobie wezmę :) o ile wg zajdzie taka potrzeba, dowiem się w środę czy będę rodzić sn czy przez cc.

reklama
właśnie ja nie moge do konca obczaić, ktore pieluchy:no:
Ja chyba w kazdej liscie wyprawkowej ktorą przegladalam w gazetach, w necie widzialam reczniki papierowe. i to super przydatna rzecz, bo do kapieli jeden recznik a w razie co czy do krocza-nawet po cesarce, to z pewnoscia bardziej higieniczne, czy do twarzy czy w ogole reczniki papierowe sie przydaja do tysiaca rzeczy. Choć w sumie dziwi mnie że takiej rzeczy nie maja w zaopatrzeniu szpitala :-p drogie to to nie jest.

Do góry