reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Marghe z tymi testami to roznie bywa . Jak wszystkie testy maja swoja czulosc moze byc 20 albo 40 i moze sie tak zdazyc ze np masz owulke przy poziomie np 25 a masz test 40 i dupa. Najlepiej mierz temperature to wtedy bedziesz wiedziala na pewno czy owu byla czy nie

reklama
aloha
chcialam tylko zameldowac, ze nadrobilam zalegle posty i ciesze sie z dobrych wynikow badan, poprawy u klaczka, postepow u iIndziorki, ale... egoistycznie martwie sie o nas..
otoz wczoraj mialam robione ktg i tetno Malca bylo wysokie, nawet ponad 180 uderzen, przy kontrolnym - spal wiec nie bylo miarodajne i zostawiono mnie w szpitalu... Zrobiono m.in. CRP, ktore podskoczylo do 36 (wynik z wtorku, to 22)! cala ciaze mam to crp w okolicach dwudziestu paru, ale az tyle?!!? poniewaz GBS mam dodaatni, to moja lekarka zlecila podanie ampicyliny, ale o ewentualnym wywolaniu porodu nic nie mowiono..
stresa mam,jak cholera
i jeszcze tesknie za moim mezusiem, bo odkad jestesmy razem (4 lata), to byla dopiero nasza druga noc osobno... jestem od Niego uzalezniona... buuuu

trzymajcie SIe

Marcia, dziękuję za radę, może faktycznie te testy to niekoniecznie odpowiedni wyznacznik. Tym bardziej że już od 2 dni czuję że śluzu więcej, mam lekkie kłucia jajnika i instynkt podpowiada że to własnie najlepszy okres a z ciekawości robię testy i dupa :) działania będą ;) i oby instynkt się nie mylił! Totka powodzenia! Będzie dobrze, musi być dobrze a co do uzależnienia od drugiej połowy to ja do dzisiaj chociaż stara baba jestem to jak wyjeżdżam służbowo to jego koszulkę zabieram koniecznie taką spryskaną ;) jego zapachem bo bez tego nie usnę:zawstydzona/y:

Hej dziewczyny, wczoraj o 2 w nocy dostałam smsa od Indziorki, pojechała na IP bo coś zaczęło się z niej sączyć i myślała że to wody i dodatkowo miała wysokie cisnienie.

"Hej;) ja dopiero po wszystkich procedurach, teraz jeszcze jako tako nie rodze, ale do porodu prawdopodobnie zostane i dopiero z mloda wyjde ;) znaczy skurcze sa ale szyjka zamknieta:p znowu testy na zatrucie ciazowe bo cisnienie 160/100 i lekarka stwierdzila, ze za duza opuchlizne mam na nogach;/ rano bedzie cos wiecej wiadomo..."

Trzymam kciuki za Indziorke! :)

Totka, wszystko będzie dobrze, skoro jesteś w szpitalu to wyleczą Ci ten stan zapalny i bedzie ok :) A z ta tesknota rozumiem, ja z Moim odkad razem mieszkamy, juz 4 lata, to moze ze 3 noce spedzilismy osobno i doskonale wiem co masz na mysli piszac o uzaleznieniu :D

Marghe, mam nadzieje ze Twoje przeczucia sie sprawdza i owulke bedziesz miala :) Ale niestety z doswiadczen wlasnych wiem, ze piekny sluz,szyjka, klucie jajnikow i przeczucia niestety nie swiadcza o owulce :( Testy owu tez sie moga mylic, ja robilam przez jeden cykl po dwa dziennie zeby lepiej wychwycic pik LH, i to 30 dni tak bo mam baaardzo dlugasne cykle, i nic nie wyszlo niestety. A teraz sie okazuje ze nie mialo prawa bo owulacji nie mam i moze po lekach i schudnieciu wroci. I tak jak Marcia mówi, polecam mierzenie tempki, bo jedynym 100% potwierdzeniem owulacji jest monitoring i skok temperatury. Ja gdybym nie mierzyla to tez bym myslala ze mam owu bo wszystko inne na to wskazywalo. Ale mam nadzieje ze u Ciebie wszystko dobrze dziala i niedlugo sie doczekasz fasolki :)

Miłej soboty!

Marcia30 faktycznie nie było mnie tu daaawno, choć staram się chociaż troszkę czytać Wasze posty ;) wczoraj mój A pojechał z powrotem do UK po świątecznym urlopie no i my z Jaśkiem znowu sami do Wielkanocy... ;( a i sesja mi się zbliża wielkimi krokami ;) owocnych staranek życzę ;)))

Witam się sobotnio

Trzymam kciuki za Indziorkę , żeby szybko poszło i pochwaliła się niedługo Córką :))

Totka - dobrze, że jesteś pod kontrolą, to ważne a ten stan zapalny Ci wyleczą i będzie dobrze, musi być.

Lolcia - co u Ciebie słychać?

redusia a dziękuje, że pytasz u mnie wsio okey ;) Jaś rośnie jak na drożdzach już ponad 7kg waży, na szczęście jak na razie zdrowy, nie choruje, odpukać ! Widze, ze Tobie juz nie wiele zostało do rozwiązania ;)) ah jak faajnie ;)) szczerze, to ja juz najchętniej starałabym sie o drugie dziecie buhaha ale ten plan zaczne realizować tak za 2-3 lata ;D

reklama
Marghe, dziekuje w imieniu Karola. Nieskromnie twierdze, ze przystojniacha jest mimo podobienstwa do mamusi - zem sie skopiowala w tym dzieciu, ale jemu akurat w tym ladnie. Pociesze Cie ze w tym cyklu to ja chyba tez bez jaj... Nie robie testow, ale obserwuje sluz i tym razem plodnego nie bylo. Mowi sie trudno - dzis-jutro przyjdzie @ i bierzemy sie do roboty od nowa.;-)
Totka, wyluz, szkoda nerwow. Ciekawe co bys zrobila jakby Ci chlopa wywiezli za granice i bys go nie widziala pol roku... To byl odwyk!:-D Spalam z jego koszulka, taka, ktora nosil, ktora pachniala nim... Za chwile bedziecie znow razem, pewnie w trojke.

Do góry