reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Wiemż e najlepjej odpuscic i wyluzowac ale jak to zrobic? Pracuje w sklepie kazda ciezarna przypomina mi o starankach, ostatnio nawet jak ogladalam na wspolnej i tam bohaterka dowiedziala sie ze jest w ciąży to sie rozryczalam ze ja tez chce wiem beznadzieja ale tak mam w drugiej fazie cyklu. powinnam zajac sie nauka sesja tuz tuz ale to i tak nie wyprze mi tej mysli z głowy. Poporstu chyba za dlugo na to czekalam zanim sie zdecydowalismy i wydaje mi sie ze wieki mineły .

Mam pytanie jestem juz po owulacji i mam sporo białej gestej wydzieliny bezzapachowej czy to moze byc grzybek? Mialam jakis czas temu przyjemnosci z nim ale wtedy wydzielina mial charkterystyczny zapach. wspomagalam sie ostatnio kwasem mlekowy w tabletkach sama niewiem co to jest

Ostatnia edycja:
reklama
hejo.
po USG
a nie mówiłam :-) chłopak jak tralala. siusiak był taki że ho ho. nie pokaże bo nie mam fajnych ujęć
a kulosy ma długie takie jak nie wiem. wysoko ponad normą w siatce centylowej. strach się bać. kalkulacja wagi - 570 g. to taki chyba galantawy jak na pierwszy dzień 24 tygodnia. nie znam się.
termin porodu wg usg nadal taki sam - 7 maj.
wszystko ok poza tym. wszystkie paluszki na miejscu, cerki,płuca, serduszko, pęcherz, żołądek i nie wiem co jeszcze ok. tylko dla wrażeń widok nie bardzo bo przeszkadzają jak to lekarz mówi powłoki brzuszne i łożysko na przedniej ścianie które przysłaniało akurat twarz. więc nie było jak z fabianem że podobny do męża. Może w 33 tyg ustawi się dobrze i pokaże jak wygląda.

Indziorka, na urodziny to chlopak dostal zabaweczki i portfel z napisem "daddy's money" - coby zainteresowany wiedzial kto napelnia.:-D Spodnie juz jakis czas wybieralam sie pokupic bo wyrosl, a to jednak najwygodniejsze w domu - i jemu wygodnie i mnie latwiej przebrac w dresie niz w jeansach.

Izabela, a moze jakies hobby, jakies zajecie dodatkowe, ale bardzo absorbujace. Ja po sobie wiem, jak nam nie szlo, a pierwszy raz udalo sie jak bylam z wizyta w UK (chwilowo bylismy na odleglosc)i wloczylismy sie po Anglii, ogladajac rozne zakatki. Przestalam myslec i... Ostatnia ciaza... Kupowalismy dom - poszukiwanie, w maju znalazlam ten... poronilam na 2 dni przed odbiorem kluczy, ale to juz inna bajka. Teraz znow sie staramy i nie idzie...

ewelina to super ze wszystko ok, skoro ma takie długie nogi to moze jakis sportowiec bedzie, pamietasz ten filmik z USG jak skakał jak sprężynka? Słodkie to było.

ja wam tylko tyle powiem ze marne mam szanse na zaciazenie bo mój mąż chciałby drugie dziecko ale jest zbyt zmeczony zeby je zrobic, albo mam inna teorie .....nadal wierzy w bociana:wściekła/y: Znowu dzisiaj wojna bo mój mąz woli sen niz bobosexy, hormony mi szaleja bo ryczałam jak głupia i przez to boli mnie głowa cały dzień. tłumaczyłam mu ze pani doktór kazała co drugi dzień od 14 dc do owulacji i skoro nam nie wyszło do tej pory trzeba sie postarac bardziej i zdawało mi sie ze zrozumiał a dzisiaj od nowa. ja mu powiedziałam ze to był ostatni raz kiedy go prosiłam i uniose sie honorem ,trudno najwyzej nie zajde w ciaze. tak sobie mysle moze jakis supement diety mu kupic np. permen czy cos takiego . sprawdzałam ze ma naturalne składniki moze mu pomoze sie rozbudzic, jak myslicie?

Marcia ja ze swoim mam to samo chociasz u nas o boboseksy nie chodzi a ogolnie o sex... Jak raz w tygodniu go namowie to jest swieto bo tez wiecznie zmeczony... tez ryczalam kilka razy bo ja chce a on niet.... i tak wkolko...ale ja juz odpuscilam bedzie chcial to sam przyjdzie...ja sie juz prosic nie bede...

Martusia, basen juz z kompletnym maluszkiem mozna, tylko koniecznie neopren bo woda jest chlodna. Z Karolem dosc wczesnie zaczelismy jezdzic na basen i to jest bezcenne.
Anajo, wierze w zielarzy, nie musi byc siemie lniane, wystarczy kasza lub ziemniaki bo tez trzymaja ladnie cieplo, a o to glownie chodzi.

co to jest neopren?

Ja mam dzis egzamin.... bleee... w piatek jeszcze jeden i tydzien wolnego...

Martusia jesli dobrze pamietam (moge sie mylic) to moja mam chodzila do Aqua parku w Sopocie z moim bratem za specjalne zajecia dla niemowlat jak on mial bodajrze 3 miesiace? moze 4... i naprawde mu sie podobalo... teraz ma 7 lat i spedzilby na basenie caly dzien :-D smiga jak szalony :-D

Milego dnia wszystkim :-)

ano wlasnie tata sie zadeklarowal ze bedzie chodzil z malym na basen ja to co najwyzej popatrze :p

hejo.
po USG
a nie mówiłam :-) chłopak jak tralala. siusiak był taki że ho ho. nie pokaże bo nie mam fajnych ujęć
a kulosy ma długie takie jak nie wiem. wysoko ponad normą w siatce centylowej. strach się bać. kalkulacja wagi - 570 g. to taki chyba galantawy jak na pierwszy dzień 24 tygodnia. nie znam się.
termin porodu wg usg nadal taki sam - 7 maj.
wszystko ok poza tym. wszystkie paluszki na miejscu, cerki,płuca, serduszko, pęcherz, żołądek i nie wiem co jeszcze ok. tylko dla wrażeń widok nie bardzo bo przeszkadzają jak to lekarz mówi powłoki brzuszne i łożysko na przedniej ścianie które przysłaniało akurat twarz. więc nie było jak z fabianem że podobny do męża. Może w 33 tyg ustawi się dobrze i pokaże jak wygląda.

no i fajnie! :D:D:D

a ja chora i Oli ma skok marudzi jak nie wiem a mi rece odpadaja.

reklama
hej dziewczęta, na chwilę wpadłam zostawić Wam zdjęcie Bora z pierwszym podejściem do BLW. Mamy niedługo 7 miesięcy, w przyszłym tyg pierwsze podejście do żłobka, nie było żadnych infekcji, żadnych kolek - czego i Wam życzę. Ja od tygodnia na dukanie, faza uderzeniowa - bo wyglądam jak hipopotam i zostało mi 10kg po ciąży. Nie zgrzeszyłam jeszcze, boję się fazy naprzemiennej hehe

Widzę dziewelajna, że Ty już po półmetku - ale szybko Twoja ciąża leci, niesamowite :) A jeszcze niedawno taki miałaś biedaku stres...rośnijcie zdrowo :)

Ściskam resztę hurtowo :) Do nastęonego kobitki!!
DSC08834.jpg

Do góry