reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marta Jak tak piszesz o tych wydatkach na badania to aż człowieka skręca:/ i jeszcze mimo wskazań to nie dadzą na nfz tylko zrób to sam :/

Martusia To może dobry powód żeby się nauczyć? :D I będziesz ze swoją miłością śmigała :p i tatuś w basenie też się na pewno przyda :D Coś wymyślicie na pewno, żeby dobrze było ;)

Ja bym miała cudowną noc gdyby nie koszmar- śniły mi się pająki i mimo pobudek nie mogłam się pozbyć ich z głowy:/ tak się stresowałam, że dostałam takich skurczy, że myślałam, że to już :D Masakra, nie chcę więcej takich realistycznych snów :p Poza tym mało kaszlałam, więc radość jest, ale gardło dalej daje popalić :/ nos też już by się ogarnąć mógł:confused2:

reklama
Witam się porannie.
Marta
moje gratulacje:)
Lenka przespała noc z 2 pobudkami, więc jak na po szczepieniu nie było źle. Teraz dosypia z tatusiem, a ja właśnie młodego wyprawiłam. U nas się ferie niedługo zaczynają, dziś wywiadówka.
Szykujemy się do chrztu. Szatka już do nas jedzie, świecę kupiłam i ozdobiłam po swojemu. Papiery z parafii też już mam. Tylko temat gastronomii zupełnie w lesie.
Miłego dnia kobietki. I skoro Marta wypakowana to na następną pora do załadunku:)

Kłaczek, jeśli nie wierzysz w wiejskich zielarzy to zapomnij o tym, 1/ gorące siemię lniane na pieluchę okręcasz chorą kończynę i zawijasz w folię spożywczą (potrzymać ze 2-3h), 2/ serek wiejski rozsmarowujesz na pieluszcze zwijasz i do zamrażalnika potem taki lodzik na bolącą kończynę i folia spożywcza (to najlepiej na całą noc), 3/ prażone skorupki jajek z pikarnika miażdżysz i dodajesz no do siemienia albo serka, ja stosowałam to na rozwalone kolano, stety kuracja min 2 tygodnie, mamy tutaj taką kobietę co ma rętgena w rękach ludzie jeżdżą do niej np nastawiać kończyny bo na ip to tylko do gipsu a ona ślicznie składa i mało boli i rekonwalescencja krótsza po, no i takie domowe sposoby regeneracji stawów i itp. dodam że lekarz z wykształcenia, ale jak kto nie wierzyw znachorów to niech odpuści

badania na nfz ? śmiech na sali, szybciej umrzesz niż dadzą ci skierowanie, a przy staraniu o fasolkę głowa musi być wolna od schiz, wiem łatwo się mówi, ale i wiem co mówię, tyle lat starań za mną a za kilka dni się będę wyklówać :)

Gratulacje dla Marty :))

Ja z rana obdzwonilam kilka przychodni i ceny badan sa mega rozne :szok: Np w jednej za prolaktyzne z obciazeniem chca 19+55 zl!! A w innej juz tylko 2x20. Podliczajac miedzy dwoma przychodniami te wszystkie badania to wyszlo prawie 50zł róznicy. Oczywiscie ide tam gdzie taniej ;) Zreszta tam juz robilam kiedys badania i wiem ze babki potrafia dobrze pobrac krew a u mnie zawsze zyly pochowane.

Tak ze jutro od rana dzialam, a dzis mam takiego lenia.. jeszcze kicia mi dostala pierwszej rujki a w weekend mielismy sterylizowac :p Teraz trzeba poczekac. I tak sie wylegujemy w lozku obie bo sie strasznie milusia zrobila a tak to diabel wcielony byl, wiec korzystam z chwil czulosci :D Choc bidulka troche, nie wie sama o co jej chodzi.

I czas zaczac myslec o przygotowaniach slubnych bo czas goni, a my jesczze daty nie zaklepalismy,ale w usc to chyba bedzie bez problemu. Narazie to tylko godzinami siedze na allegro i szukam zaproszen ;) No nic, miłego dnia ! :)

Marta - Grrrrrrrrrrrrrrrraaaaaatulacje !!!!:-D
Dziewczyny mają rację - zmiana warty, któraś się musi zapakować, skoro Mmarta się rozpakowała :tak:

Ja już po pobraniu krwi, nie było źle, teraz śniadanko i do prasowania fujjjjjjj

Martusia, basen juz z kompletnym maluszkiem mozna, tylko koniecznie neopren bo woda jest chlodna. Z Karolem dosc wczesnie zaczelismy jezdzic na basen i to jest bezcenne.
Anajo, wierze w zielarzy, nie musi byc siemie lniane, wystarczy kasza lub ziemniaki bo tez trzymaja ladnie cieplo, a o to glownie chodzi.

Ja mam dzis egzamin.... bleee... w piatek jeszcze jeden i tydzien wolnego...

Martusia jesli dobrze pamietam (moge sie mylic) to moja mam chodzila do Aqua parku w Sopocie z moim bratem za specjalne zajecia dla niemowlat jak on mial bodajrze 3 miesiace? moze 4... i naprawde mu sie podobalo... teraz ma 7 lat i spedzilby na basenie caly dzien :-D smiga jak szalony :-D

Milego dnia wszystkim :-)

Uff... Kupilismy malemu portek dresowych par kilka, bluze do jednych, niekapka, lyzki z melaminy w normalniejszym rozmiarze, trafilam porzadne buciki ze skory za 7 funtow, co prawda wieksze, ale uniwersalne bo trzewiczki - poszalalam. Brakowalo mi juz dresowych porciat, a to najlepsze po domu.

reklama
Kłaczek No to poszalałaś z zakupami dla młodego- prezent na urodziny dostał :D Dobrze, że smarujesz, oby się poprawiało z czasem :) Ja się szwendam jak gó*no w betoniarce... niby coś robię, ale tak żeby nie zrobić :D weny nie mam :p

Pam Powodzenia na egzaminie ;)

Totka A Ty jak tam się czujesz? nie rodzisz jeszcze? :p

Anajo Najlepsze są akcje w ciąży, kiedy odmawiają nam świadczeń i badań,które nam się należą z urzędu i próbują wmówić, że nam się nie należy :/ i to posiłkując się tym, że nfz im kasy nie zwróci za to co jest ściemą straszną :D

Do góry