reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Oj martusia dieta dukana to ponoc bardzo niebezpieczna, nerki mozna posadzic

no i juz na niej nie jestem :p w ogole mowia ze niebezpieczna. a nie bede ryzykowac jak mam dziecko male. ale ogladam na tlc o tych otylosciach i mam w glowie ze jeszcze chwile i ja tak skoncze... hm gdybym miala kase zainwestowalabym w naprawe brzucha po ciazy/liposukcje/opaske i po klopocie. no ale nie mam. wiec zostaje mi dieta albo niedieta :p jak to mowia jak Polak glodny to Polak zly :p

reklama
Martusia To lekarz prowadzący zawalił, owszem jak chciałaś mogłaś sn iść, ale np jak przez dwie godziny nie było postępu w porodzie to na stół... Ech tak jak mówisz, nie ma sensu rozpamiętywać tylko walczyć, żeby przyszłość była świetlana :) Przy następnym dziecku będziesz mądrzejsza;) A Oli będzie zdrowy jak rybka ;) Także się nie łam kobietko :) To może basen z synkiem? Dobrze robi na napiecie mięśniowe zbyt duże, a przy okazji Ty zaczniesz się ruszać i humor Ci się poprawi ;)

Marta Zdrówka dla córy, oby to tylko wirus i szybko ją puścił, bo to nic przyjemnego :/

Kłaczek Ale Ci GP dał odpowiedź... Szkoda czasu na takich lekarzy dosłownie :D próbuj smarować, może coś złagodzi :/ Bo długo młodego jeszcze będziesz dźwigać ;)

Akeake Co Ci ciekawego znachor powiedział? :p

Ania Ja bym się chyba popłakała przy spojrzeniu żalu mego dzidzia... Oby jej się dobrze przyjęła, bo siostrzeniec pamiętam udo spuchnięte, czerwone, gorączka i płacz w kółko :/

Iza Mi ise trafiło jak odpuściliśmy po całej lini- po prostu mamy dzidzię z wpadki :D

Tak na szybko bo jestem wykonczona, niby zapisuja na godzine a i tak sie siedzi i czeka godzinami. Ale jestem z wizyty zadowolona mimo kiepskich wieści, pan doktor był miły i taktowny choc na wstepie powiedzial ze 15kg mniej i owulacja na bank wroci. Aale jak mu pokazalam wyniki z czerwca to go zaciekawil moj cukier ze nie halo.

na usg niestety jajniki jak myslalam z licznymi pecherzykami,ale powiedzial ze nie ma dramatu bo jajniki nie sa powiekszone, @ nie wywolujemy tylko czekamy mimo 77dc bo owu moze przyjsc w kazdej chwili, oczywiscie dieta i ruch i duuuzo pic wody. I ze ma nadzieje ze po lekach juz na nastepnej wizycie bede w ciazy, chyba ze wyniki wyjda jakies zle.

I tu sie usmiecham do Marci bo wydaje mi sie ze mialas podobny zestaw badan, jeśli moge spytac jakie to były koszta mniej wiecej? Wiem ze co laboratorium to inaczej ale chce Mojego przyszykowac na wiekszy znow wydatek. Mam zrobic glukoze na czczo, mocz na cukier i aceton, HbA1c, prolaktyne z obciazeniem i FSH. I dostalam Metrofax czy jakos tak,ale to brac dopiero po badaniach,a badania chocby jutro bo przy tak dlugim cyklu nie ma znaczenia ktorego dnia. I ma nadzieje ze wystarczy ten metrofax i pare kilo mniej zeby wystymulowac owu bez innych pomocy.

A, i dostalam recepte na jakis mocny kwas foliowy bo powiedzial ze przy duzej nadwadze jest wieksze ryzyko wad u dziecka jesli sie za malo bieze czy cos takiego.

W kazdym razie bylo ok,mimo kiepskiej diagnozy jestem zadowolona i jeszcze sie nie poryczalam ze nie bedzie dzidzi juz zaraz ;) Lekarz na plus i po spojrzeniu w karte nawet mnie pamietal jak bylam u niego wtedy z poronieniem, wiec milo. Dzieki Wam za wsparcie!! Jestescie cudowne. A ja od jutra wskakuje na orbitreka i zaczynam diete bo mialam jakies przeczucie i nawet dzis kupilam odpowiednie produkty :)

Ide odpoczac i pogadac z Moim bo tez tym wszystkim przejety, buziaki!

Oj martusia dieta dukana to ponoc bardzo niebezpieczna, nerki mozna posadzic

To prawda - ta dieta silnie zakwasza i obciaza nerki.

Indziorka, ale mnie tak zalatywalo juz wczesniej przesileniem. Bo zaczelo sie od bolu u nasady kciuka, przy podnoszeniu dziecka i tak sie rozwijalo... Uroki dorodnego potomstwa chyba.

Kłaczek Trzeba się cieszyć, że dorodne :p mówię próbuj z tymi kremami jakimiś, a nóż widelec coś da... mi teraz amol na wszystko pomaga :D

Akeake No to widzisz pozytywne myślenie, motywacja jest i do dzieła ;) Marta87 już zmieniła jedno miejsce na kolejną ciężarówkę:p

Oczywiscie gratuluje szczesliwego porodu dla marty

Akeake ja robilam wszystkie tarczycowe, test obciazenia glukoza 75 , insulina, progesteron,estradiol,ca125,fsh i cos jeszcze ale dokladnie nie pamietam bo pisze z glowy to wynioslo mnie cos 400zl. Co do lekow to ten metformax to ta sama substancja co ja nam w glukophage na obnizenie cukru i insuliny. Dobrzr ze wiesz na czym stoisz i mozesz cis dzialac.

reklama
Do góry