reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ainhoa -- masz rację,nikt nie zrozumie straty,jeśli przez to nie przejdzie. Z twojego opisu wynika ,że pięknie wykorzystujesz obecność brzuszka hehe, masz racje,ciąża to taki czas,że trzeba troszke poleniuchować.
Mam nadzieje że czas szybko zleci i że to będą piękne miesiące w moim życiu a przede wszystkim,że wszystko z dzidziolem (i ze mną) będzie w porządku

reklama
Aga, bedzie dobrze - uwierz w Was. Lek nas nie opuszczal cala ciaze, a przeciez jest z nami maly cud. To samo czeka i Ciebie.

Nadalka, polecam migdały!!!!!!!!! :szok: Odkryłam ten sposób niedawno, bo też myślałam, że umrę z powodu zgagi:p Nic mi nie pomagało, żadne domowe sposoby typu kefir, szklanka mleka, łyżeczka cukru.....ratowałam się RANIGASTEM, ale wiedziałam, że to szkodliwe także tylko 2 razy wzięlam to świństwo, bo na prawdę było już ciężko. Aż tu pewnego dnia brat męża mówi, że on na zgagę zgryza 3-4 migdały na papkę, porządnie miesza to ze śliną w buzi i połyka. I tak ze 2-4 razy to robi i zgaga znika. Więc ja do neta się rzucam, szukam informacji na temat tego sposobu i eureka - babeczki piszą, że pomaga! Więc sruuu męża do sklepu wywaliłam po te migdały, przyniósł, zjadłam..........i ..........uuuulgaaa:-D Od tego dnia, gdy tylko czuję, że się dziadostwo zbliża do przełyku, od razu sięgam po migdały - spróbuj i Ty;-)

Co prawda mnie zgaga dopadła tylko w 2 ciąży i nie miałam jej aż tak często, ale jak już była, to męczyła strasznie i nic nie pomagało, nawet migdały. Jedynie sok ze świeżo wyciśniętej cytryny dodany np. do wody mineralnej przynosił mi ulgę.

witam :)
jestem baaardzo świeżą przyszłą mamą - jeszcze nie powierdzoną przez lekarza - tylko testy i objawy:) czyli jestem w 5 tyg. ważę duuużo, ale przez ostatni miesiąc schudłam 5 kg, chociaż nic nie robiłam, a nie moglam ich stracić od roku! ale piszę do Was bo mam problem - od wczoraj bolą mnie strasznie plecy- nie mogę siedzieć, chodzić-tylko leżeć - nigdy nie miałam takiego problemu:( czy któraś z Was już się z tym spotkała na początku ciąży?? jak mogę sobie pomóc? pracuję w przedszkolu więc muszę być w 100% sprawna;)

hej marta87, gratulacje :)

Plecy bolały mnie zawsze mniej wiecej 2 razy do roku, cierpię na dyskopatię i podczas ataku, który trwa tydzień na ostrych lekach blokadowych, nie mogę wstać czy siedzieć - tylko leżenie. Kiedyś lekarz mi powiedział, że może mieć to związek z osłabieniem organizmu, czasowym - np. jesienne przeziebienie, wiosenna grypka itd. Mięśnie się osłabiają i chlup - nawrót choroby gotowy. I to by się nawet w moim przypadku zgadzało. Być może Twój organizm zareagował na ciążę w podobny sposób, wiadomo, że to dla naszego ciała wysiłek ogromny. Polecam zbadać kręgosłup, przejść się do ortopedy i w czasie ciąży być pod kontrolą. Mój kręgosłup - o dziwo! - nie zabolał mnie w ten sposób ani razu w tej ciąży.
Mogłaś też coś ciężkiego przenieść lub nawet źle się pochylić :) Ja też pracowałam z dziećmi i 2 razy mój facet dosłownie wynosił mnie ze szkoły, gdy mnie tam atak dopadał :)
Dużo zdrówka!

Witaj Marta87, gratuluję Ci serdecznie!!! :-D Niestety mam złą wiadomość, bóle które odczuwasz niestety są sprawą fizjologiczną jako przykry skutek wczesnej ciąży i nie ma na nie rady, ja też pamiętam jak na początku mnie okropnie bolały, potem na chwilę przestały, a teraz znów dają się we znaki. Mi też jest najwygodniej w pozycji leżącej, najlepiej na podłodze + nogi nieco wyżej.... Ja jestem nauczycielką muzyki i w pracy głównie stoję, albo siedzę przy pianinie, albo spaceruję po klasie - niestety z bólem, raz większym, raz mniejszym. Przyzwyczaiłam się do tego, nie będę przecież szła na L-4 z powodu bólu pleców i dodatkowo opuchniętych nóg, tzn. może bym i poszła, gdybym już była wprawiona w edukowanie, ale to mój 1 rok pracy na stanowisku nauczyciela i chciałabym jakoś dotrwać do końca roku szkolnego, a przynajmniej do klasyfikacji, czyli jeszcze został mi miesiąc....:shocked2:

proszę, proszę, ile przedstawicielek oświaty :)) Ja wprawdzie przeszłam do innej branży, ale mile wspominam 6 lat w szkole :) Uczyłam angielskiego

reklama
marta87 - może to tylko chwilowe,tak jak dziewczyny piszą np. coś podniosłaś,coś się tam krzywo ułożyło itd. A tak w ogóle to witamy wśród ,,świeżych'' ciężarówek, mam nadzieję, że bedziesz nas tu odwiedzać. Ja też jestem tu nowa i póki co z najmłodszym dzidziolkiem :-)

Do góry