reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Nie odpisalam pRzez roznice czasu, ale porod ;) pisalam po 18, a teraz jest 7 rano i sie zbieram na ktg do szpitala, co by ich upewnic, ze dzidzius ma sie dobrze i jest dotleniony. Sama to ja to wiem, przed chwila znowu sie przeciagal, a znajac zycie w szpitalu bedzie spal! Ostatnio tak mnie napoili lodowata woda, ze teraz gardlo mnie boli..

Ok, nie jecze. Trzeba sie szybko ubrac i zmykac, zeby maz nie byl za pozno w pracy.

wikasik, aaa no tak:) Trochę Ci zazdroszcze tego kraju, ale podobno wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... A jak się przeciąga to czujesz i do góry i na dole?? Mi jak się czasem Zuza rusza to czuję jakby wąż mi przejeżdżał w brzuchu po wszystkich ściankach;p Pamiętaj, że prosimy o zdjęcie nowego członka rodziny jak już przyjdzie na świat i to w tym temacie;p
Fajnie, to Ty wstałaś, a ja idę spać... Tzn., że jesteś przed nami 8 godzin czy za nami 16 godzin??

Nie doczekałam 8 miesiąca z zakupami, zakupiłam dzisiaj leżaczek bujaczek Fisher Price Rainforest, ocean muzyczny Little Tikes i nianię elektroniczną z monitorem oddechu Angelcare:) Wszystko kupiłam używane, ale w bardzo dobrym stanie, nawet jeszcze w kartonikach, a nianię z monitorem na gwarancji:) Mieliśmy czekać do 8 miesiąca, ale okazje wypatruje już teraz, poza tym nigdy nie wiadomo czy w 8 miesiącu jeszcze będziemy w domu...

Ciii... Zuzka kopie:D

Dobranoc:)

Z czasem jestem do przodu. Teraz u mnie juz pistkowe popoludnie, a wy sie pomalu budzicie w piatek rano. Ktg ok, skurczow totalne zero. Teaz sie troche polozylam, ale pies mialczy, wiec najwyzsza pora na spacer! Samo zdrowie i albo dziecia ulula albo pomoze wykurzyc ;)

wikasik powodzenia i trzymamy kciuki :-)
Po porodzie prosimy o foto maleństwa i krótką relacje z porodu i w ogóle...
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Z czasem jestem do przodu. Teraz u mnie juz pistkowe popoludnie, a wy sie pomalu budzicie w piatek rano. Ktg ok, skurczow totalne zero. Teaz sie troche polozylam, ale pies mialczy, wiec najwyzsza pora na spacer! Samo zdrowie i albo dziecia ulula albo pomoze wykurzyc ;)
Znam przypadki wieszania firanek przed porodem i pomaga:) Kuzynki chciały przed świętami być w domu z dziećmi i zaczęły wieszać firanki w 39 tygodniu i na święta były w domu:D

firanki na mnie niestety nie działały, na moją siostrę też nie - więc jesteśmy wyjątkami od reguły co nie znaczy, że nie warto spróbować. W szpitalach każą też chodzić po schodach i pamiętam jak leżałam na ginekologii z zatruciem ciążowym to całe grupki dziewczyn łaziły tak góra-dół =)

reklama
Dobre:D Chociaż jak tak dalej pójdzie, że mam brzuch jak na 8-9 miesiąc i bóle w pachwinie to coś czuję, że ja nie będe potrzebowała takich metod:D Może Wikasik skorzysta z wchodzenia po schodach:D Idę się położyć, bo znowu boli mnie brzuch:(

Do góry