reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
ja za miesiąc rodzę ale zamiast sie tym przejmować to właśnie maluję szafki w kuchni :>

nastepna wizyta 21 maja i wtedy będzie ważenie. Póki co - błoga nieświadomość:) :)

Fasolka, gratuluję córeczki!! :-D Zazdroszczę Ci bardzo, też mi się marzyła córeczka jako pierwsze dziecko, no ale mężuś zmajstrował synka :p I cieszę się bardzo na myśl o uroczym małym blondasku z niebieskimi oczkami (bo zapewne takie będzie miał włoski, ew. może mieć zielone oczy po mamusi:-))

Ja ostatnio uważam na jedzenie, tzn jem tyle co zawsze, ale nie podgryzam między posiłkami. I czuję się na prawdę lekko, gruba bo gruba ale lekka:) Za 4 tygodnie jadę na ślub i wesele, chciałabym czuć się dobrze w ładnej sukience właśnie tak lekko jak teraz.

fasolka trzymaj się tam dzielnie! trzymam kciuki żeby się podniosło!
marta zazdraszczam! ;)
mnie dziś dopadł jakiś strach przedporodowy. i że nie zdążę z wyprawką, kącikiem dla tolki i remontem kuchni. i wzięłam i się ni stąd ni zowąd poryczałam w robocie, ha, a co!

o december, ale się zgrałyśmy z kuchennymi poprawkami, właśnie zauważyłam! jesteś żywym przykładem że można to sobie zostawić na ósmy miesiąc, you made my day, senkju! :)

Ostatnia edycja:
ja miałam zatrucie ciążowe w pierwszej ciąży i powiem szczerze że nogi mi za bardzo nie puchły - delikatnie tak tylko za to ciśnienie miałam zajeb... np. 180/90 ale wcale się nie dziwiłam bo to była często u mnie normą przed ciązą i jak po porodzie zaczęło się stabilizować do 120/80 to strasznie źle się czułam bo to był odchył od normy a organizm był przyzwyczajony do wysokich ciśnień.

Ja już niedługo mam wizytę u gin (21-go) i zobaczymy co powie. Mam nadzieje, że nie okaże się że zanim zaczniemy znów się starać będzie trzeba jeszcze zrobić jakieś badania, z którymi wynikami będę znów musiała czekać miesiąc na wizytę i znów kolejny miesiąc w plecy.

Ja w 8 i w 9 miesiącu w pierwszej ciąży malowałam balustrady i myłam okna,wieszałam firanki gramoląc się na parapety - więc można można, dla chcącego nic trudnego :-D

Co do koloru oczy dziecka to też zawsze wydawało mi się, że się ma takie jak jedno z rodziców a nasz synuś zrobił nam psikusa =) ma niebieskie a w naszych rodzinach jedyną osobą która miała niebieskie oczy był mój dziadek - okazuje się jednak że nie wszystko jest takie oczywiste, jak by nam sie wydawało.

można zostawić można :) tylko, że mnie to malowanie tak wczoraj zmęczyło, że dziś spałam do 9:15 :) A zwyczajnie budzę się ok. 7. Szybciej się człowiek męczy, mimo, że tylko siedzi właściwie i macha pędzlem lub papierem ściernym. Dziś zostały mi 3 fronty malowania od zera plus 10 frontów do powtórnego pociągnięcia farbą. I D. może wieszać :)

Dziś 15 maj, a ja mam termin na 15 czerwca. Czyli chyba wkroczyłam zamaszyście w 9 miesiąc :)

Pozdrawiam miłe Panie :)

fajnie Ci, że jeszcze całe lato z dzieciem przed Tobą. ja mam termin na końcówkę sierpnia, czyli ogarnę się ze wszystkim akurat na początek jesieni... za to na lato zostanie mi najogromniejszy brzuch i najbardziej spuchniete kostki :cool2:

nas na biologii uczyli że jeżeli oboje rodziców ma brązowe oczy to dziecko jak najbardziej może mieć niebieskie np po kimś tam z rodziny.. ale jak już oboje mają niebieskie i jeżeli się trafi z brązowymi to trzeba pytać partnerki czy nie zrobiła chłopowi psikusa z innym :-D
ja mam takie kocie oczy - i jest niebieski i szary i zielony i brązowy... hmm a mąż ma jasne niebieskie...
jak byliśmy dziećmi to obydwoje blondaski ja z loczkami więc może być ciekawie ;)

december
ja 26 maja 9 mc ;)

reklama
weronkazzz te lata u nas wiesz jakie są, może się okazać totalną manianą z deszczem i bez słońca. Z tego co pamietam to najładniej w PL bywało głównie w maju i w czerwcu. A potem to już bardzo różnie. Z drugiej strony mnie często tu w wakacje nie było więc może mam mylne informacje..

nadalka też Ci tak szybko minęło? JA zupełnie nie wiem kiedy :) Torby nie mam, dobrze, że szpital niedaleko, to w razie czego się dowiezie... Byłe Boro zdrowy się urodził.

Do góry