Macie jakieś podpowiedzi co do zajścia w ciążę mimo otyłości?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Staram się od jakiegoś czasu i nic z tego nie wychodzi. Na paskach owulacja jestMacie jakieś podpowiedzi co do zajścia w ciążę mimo otyłości?
To, że testy wychodzą, nie znaczy że owulacja jest. Ginekolog, podstawowe badania, w tym tarczyca. Warto krzywa cukrowa i insulinowa.Staram się od jakiegoś czasu i nic z tego nie wychodzi. Na paskach owulacja jest
Co u Ciebie?Wybcz w domu byłam o 21, w dzień znowu zaczęłam plamić. Emocje wzięły górę i padłam popisowo.
Aż strach to pisać, ale wszystko dobrze.
Robaczek rośnie, serce pięknie bije.
Lekarka usyszla kilka gorzkich słów na początku i zmieniła zachowanie diametrialnie.
W końcu czułam, że ktoś się mną interesuje i rozpatruje każda stronę sytuacji.
Co do plamienia, pH wewnątrz prawidłowe więc nic tam z strony chorobowej się nie dzieje, dostałam luteinę, wskazanie do odpoczywania i nie spieszenia się. Ogólnie lekarka w szoku gdzie pracuje i czemu nie chciałam odrazu zwolnienia skoro ciąża podwyższonego ryzyka.
Eh... Skoro nie pytała, czyli uznała ze nie ma aż tka wielkiego zagrożenia?
L4 do następnej wizyty czyli na 3 tygodnie.
Dużo spokoju, odpoczynku, pilnowania cukrów.
Tak pokrótce
Żyjemy ciągleCo u Ciebie?
Witaj, u mnie dzisiaj 24+5, więc jesteśmy prawie ten sam moment ciążowy .Witam po bardzo długiej nieobecności , Dorcia 83 widzę że tylko chyba jeżeli to rok urodzenia w twoim nicku to tylko rok nas dzieli , też jestem aktualnie w ciąży i strasznie się boję ale nie o dziecko czy o siebie tylko o te komentarze że taka gruba a ciąża że nie odpowiedzialna i takie tam , aktualnie jestem w 25 tygodniu , niedługo będę miała badanie echo serca płodu że wskazania utrudnienia oceny niestety przez ten tłuszcz ,mam nadzieję że będzie wszystko dobrze bo skoro Bóg mi dał to dziecko to również się o nie troszczy ,to takie moje przemyślenia. Bardzo bym chciała nawiązać kontakt z osobą która dokładnie wie z czym się borykam w ciąży i ktora zrozumie a nie będzie patrzyć z góry i pouczać . Pozdrawiam wszystkie przyszłe i teraźniejsze mamusie.
Bozu z taką wagą to ja bym była szczęśliwa@bigmom @Dorocia83 super! U mnie trochę wcześniej, bo 10+ parę dni. Dziewczyny trzymajcie się i mam nadzieję, że będzie wszystko ok! Wiadomo, że ciąża wysokiego ryzyka też z uwagi na wiek, ale myślę że będzie ok! Mnie udało się przed ciążą dojść do wagi 81-82 kg(174) a teraz mam około 83, ale rozumiem Wasze obawy
Trzymajcie się! Duże mamy też rodzą zdrowe dzieci!!!