reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Szafirku, ja tu podczytuję, ale mniej się udzielam :)
Ale dlaczego...? Potrzebujesz zdystansować się? Jak cykl? Starania? Chociaż opowiedz coś :p

Ja wczoraj miałam namiastkę zimy :) śnieg spadł wieczorem i leżał nawet chwilę. Niestety dziś już nie ma po nim śladu.
Wczoraj zaczęłam dekorować dom, wyciągnęłam ozdoby świeczuszki, lampeczki i jakoś tak przyjemniej się zrobiło.
Po choinkę pojedziemy w weekend :) uwielbiam mieć żywą, pięknie pachnącą taką wyższą ode mnie :D (nie jest to trudne- mam 160cm.... :p)

jo, to ale musi wiać skoro powaliło taką wielką choinkę... :o

reklama
Na południu Polski bardzo wieje od wczoraj. Nie mieliśmy prądu od 19 , włączyli po północy. Po ciepłą wodę na mleko po sąsiedzku Mąż biegał. My mamy wszystko na prąd. Mamy kuchnię gazową zapasową ale ktoś pożyczył, musimy się upomnieć. Niech sobie stoi w garażu i w takich okolicznościach można zagotować wodę czy nawet coś ugotować.

A u nas zima na całego. Nawaliło tej białej paskudy i wieje.
DSCN7293.JPG

DSCN7282.JPG

DSCN7287.JPG

Załączniki

• DSCN7293.JPG
    DSCN7293.JPG
    423,8 KB · Wyświetleń: 320
  • DSCN7282.JPG
    DSCN7282.JPG
    435,2 KB · Wyświetleń: 309
  • DSCN7287.JPG
    DSCN7287.JPG
    331,6 KB · Wyświetleń: 301
jo własnie w tv słyszałam, że na południu nawet do 100km/h ma wiać.. Trzymajcie się tam i nie dajcie! :)

kattaya jak pięknie tam masz! cudowne widoki :) A mała jaka modelka :D ślicznie wygląda :)

Ale dlaczego...? Potrzebujesz zdystansować się? Jak cykl? Starania? Chociaż opowiedz coś [emoji14]

Szafirku, no starania dalej niestety bezowocne, 5 cykl z clo już za mną, jeszcze 1 przede mną, potem laparoskopia. Jutro pewnie @ przyjdzie, dziś robiłam test, negatywny. W sumie zdystansować się nie potrzebuję, bo już i tak nie mam nadziei na zaciążenie przed laparoskopią, którą mam na 19 stycznia już umówioną. Humor mam dziś taki wisielczy, że test nawet mnie nie zdołował.

No ja jeszcze nic okołoświątecznego nie poczyniłam :) zazdroszę entuzjazmu :) mnie już mdli jak myślę o wigilii i życzeniach "wnusiowych". Yhhh :(

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado a badaliście nasienie partnera?
Wiem, że bezowocne starania mogą odbierać radość, wiem też że cudowne życzenia rodziny nie pomagają. Ale wiem również, że przyjdzie i kolej na Ciebie :) Może faktycznie dzięki laparoskopii uda się od razu. Wiele jest takich przypadków :)

Szafirku, mąż miał badane, ma ok. Tzn nie super, ale też nie kiepskie. Lekarz nie sądzi, żeby to tu leżał problem.

Dzięki za otuchę :*

Może uda się po zabiegu, w tym widzę nadzieję. Chyba że okaże się, że wszystko okej z bebechami, no to będzie problem z braku problemu :)

Męczy mnie już po prostu ta terapia. Nie jestem przyzwyczajona do okresu co 28 dni, jak miałam raz na kwartał. Przez 2 tygodnie w miesiącu to cały czas mnie coś boli. Życie wytyczają dni cyklu i dni wizyt u lekarza, badań i pilnowania przytulanek. No mam dość czasem. Grudzień odpuszczam. Idę do gina tylko na monitoring, a przytulanki jak się trafią, to się trafią. Nie będę latać już za mężem [emoji14] tym bardziej, że on też się rozleniwił w tym aspekcie.

Kurde, teraz to zbladłam.
O 9 rano robiłam test, wyszedł negatywny, odstawiłam go i zapomniałam wyrzucić. Teraz idę prostować włosy, patrzę na test, a tam druga kreska się pojawiła. Niby długo po badaniu, ale wcześniej tak nie miałam :/

1512988181-c89c4000f48f3f93-aaaaaa.jpeg

reklama
Colorado.... :D
Są dwie opcje, albo za długo leżał i jest wynik fałszywy, albo nie przypatrzyłaś się dobrze za pierwszym razem i dopiero po czasie wyostrzył się kolor. Życzę tego 2 :D
Ale najlepiej skocz zrobić betę z krwi lub poczekaj do jutra i zrób kolejny test rano! :D

Do góry