reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Colorado, póki nie ma @ jest nadzieja :)

Mimi tak pozytywnie zazdroszczę Ci, że masz maluszka już przy sobie. Jak się czujesz? dziś domek?
Pamiętaj, że to Twoje dziecko i nikt nie może Cię do niczego zmuszać. Ja mleko modyfikowane HIPP biorę pod uwagę jeśli będę musiała karmić butelką. Ma najlepszy skład :)

Mi się dziś śniło, że urodziłam jednak córeczkę i była taka grzeczna tylko jadła i spała.. Karmiłam piersią- akurat to mi się marzy i w tym śnie to było bardzo przyjemne :)

reklama
Zuza ja też się posiłkuję słoikami, kompletnie nie mam weny do gotowania (ani do niczego). Chyba jakaś depresja jesienna mnie dopadła albo sama nie wiem co.
Lila na szczęście zdrowa ale ma lekką anemię. Powtarzalyśmy dzisiaj badanie krwi, zobaczymy co wyjdzie.

Kasia za tydzień jadę do Twojego miasta bo mam tam sprawę do załatwienia:D
Zdrówka dla Filipka. U nas pomógł inhalator na katar i póki co (odpukać) spokój. Nie wiem czy wiesz, ze mozna w aptekach wypożyczyć, u nas to kosztuje 0,5zł za dzien. Sparwdzisz na spokojnie czy działa i czy mały da sobie zrobić.

Szafirek a Ty masz mieć synka? Bo nie pamietam....

Mimi napisz co u Was? Wychodzicie?

Już mnie nie zmuszają do kp
uf :) chodzę po butlę i dają bez problemu :)
Ale młody strasznie ulewa. Co wypije to zwróci i znów głodny [emoji46]
@kasia0121 A Ty jakie mleczko podajesz Filipkowi?

Ja czuję się bardzo dobrze. Chodzę i funkcjonuje normalnie. Szef troszkę boli ale delikatnie. Może dlatego ze biorę jeszcze ketonal.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi tam gdzie ja rodziłam bylo o tyle dobrze, ze mleko było wystawione w takich jednorazowych buteleczkach i nikt nie sprawdzał kto i ile bierze.

A tu trzeba chodzić i się prosić :/
Właśnie był obchód. Zostajemy bo zoltaczka się nasila. Oczywiście nie dadzą od razu naswietlan tylko czekają na dalszy rozwój :/

Na obchodzie kazała mi podpisać dokument ze odmawiam kp
Kazała też iść do gin po receptę na zahamowanie laktacji ale niewiem czy jest sens bo nie ma pokarmu. Mam sama siare i się zastanawiam....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Kattaya to pomacham Tobie jak będziesz przyjeżdżać. Zapraszam na kawkę :)
Wyśle męża do apteki, może u nas też wyporzyczaja..

Mimi ja karmię od początku bebilonem. Dawalam bebilon dla dzieci z tendencją do kolek i zaparc, bebilon ar na ulewanie, bebilon profutura i bebilon pronutra. Filip najlepiej znosi to ostatnie, chociaż też zdazy mu się ulac. Dlatego do mleka dodaje zageszczacz z apteki. Może synek musi się przyzwyczaić do nowych warunków i stąd to ulewanie. Jeżeli będzie przybierać prawidłowo na wadze to nie masz się czym niepokoić.
A po receptę możesz wysłać męża. Chociaż skoro nie przystawiasz do piersi to laktacja nie powinna się rozkręcić. Ja nie brałam żadnych tabletek. A dlaczego w szpitalu nie chcą Ci podać tych leków i wypisać recepty?

Mimi:( Kurcze zamiast dać ałego od razu pod lamoe to czekają,wrrr...
Kasia ja też Bebilon Pronutra i jesteśmy zadowoleni chociaż cena taka sobie:/
Kattaya:* Trzymaj się Kochana:* Rozumiem,jesień jest dołująca...
Fajna opcja z wypożyczeniem inhalatora,też podpytam w swojej aptece:)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kattaya to pomacham Tobie jak będziesz przyjeżdżać. Zapraszam na kawkę :)
Wyśle męża do apteki, może u nas też wyporzyczaja..

Mimi ja karmię od początku bebilonem. Dawalam bebilon dla dzieci z tendencją do kolek i zaparc, bebilon ar na ulewanie, bebilon profutura i bebilon pronutra. Filip najlepiej znosi to ostatnie, chociaż też zdazy mu się ulac. Dlatego do mleka dodaje zageszczacz z apteki. Może synek musi się przyzwyczaić do nowych warunków i stąd to ulewanie. Jeżeli będzie przybierać prawidłowo na wadze to nie masz się czym niepokoić.
A po receptę możesz wysłać męża. Chociaż skoro nie przystawiasz do piersi to laktacja nie powinna się rozkręcić. Ja nie brałam żadnych tabletek. A dlaczego w szpitalu nie chcą Ci podać tych leków i wypisać recepty?
Ten z pronutra to ten zwykły bebilon dostępny np w Tesco? Czy też jakiś specjalny z apteki?
To pediatra Wysłała mnie do gin na oddziale właśnie ale niewiem czy iść. Chyba poki co poczekam bo jak nie przystawiam do piersi to pokarm chyba nie najdzie...
A co to za zageszczacz z apteki? Dajesz bo od początku czy teraz dopiero?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry