reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ale jak np w necie sa jakieś przykłady i jest podane np śniadanie 1ww kolacja 2ww itp to z nad wiadomo np ile chleba to 1ww albo ile kaszy to 2ww?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Te wymienniki węglowodanowe to chyba bardziej przy cukrzycy już :) mnie konieczność przeliczania i wyliczania totalnie zniechęca, jestem noga z matmy [emoji16]

Przy IO faktycznie ten indeks glikemiczny jest mega ważny.

Dziś na obiad zrobiłam zapiekankę z cukinii, brokuła, piersi kurczaka, cebuli i sosu mozatellowo-śmietanowego, nawet małżowi smakowało [emoji6] a ja w końcu nie jestem śpiąca po obiadku [emoji110][emoji38]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Te wymienniki węglowodanowe to chyba bardziej przy cukrzycy już :) mnie konieczność przeliczania i wyliczania totalnie zniechęca, jestem noga z matmy [emoji16]

Przy IO faktycznie ten indeks glikemiczny jest mega ważny.

Dziś na obiad zrobiłam zapiekankę z cukinii, brokuła, piersi kurczaka, cebuli i sosu mozatellowo-śmietanowego, nawet małżowi smakowało [emoji6] a ja w końcu nie jestem śpiąca po obiadku [emoji110][emoji38]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Wow. .... brzmi wspaniale!!!!! Z kad czerpiesz te pomysły?:)

hchy43r8h8l5x99d.png

Colorado, ja przed ciąża miałam już w głowie, pokoik ciuszki, wózek- wszystko! Tak strasznie chciałam już to wszystko kupić, urządzić.. Każda z nas powoli zrealizuje swoje marzenia :)

Jeśli chodzi o nie łączenie to zasada jest prosta węglowodan nie może być z tłuszczem i tyle :) czyli jeśli makaron to z sosem bez dodatku tłuszczu, jeśli jajecznica to nawet na maśle :) Mi szybko weszło w krew. Ja nie lubię diet od dietetyka, nie lubię kiedy każe mi się dziś zjeść to i to a jutro to i to :p no cóż, raz się żyje w końcu ;)

Pokażę jak dojdzie :) na tą chwilę mogę obrazki z internetu pokazać :)
przewijak.JPG przewijak.JPG łóżeczko.JPG

Załączniki

• przewijak.JPG
    przewijak.JPG
    25,5 KB · Wyświetleń: 90
  • łóżeczko.JPG
    łóżeczko.JPG
    94,8 KB · Wyświetleń: 84
Mimi, głównie z neta + moje widzi mi się, praktycznie w każdym przepisie coś muszę sobie zmienić :D

Na obiad to mnie przepis z tej strony zachęcił:
Link do: Zapiekanka z brokułami i cukinią. Pyszny obiad w kilka chwil

Zmodyfikowałam tylko ilościowo i proporcjowo, bo zrobiłam z 1 brokuła, 3 małych cukinii, 1 piersi z kurczaka, 1 mozarelli i 100 ml śmietanki 30% i dodałam czosnek :) Na dwie osoby, w tym faceta, było sporo jedzenia, ja ledwo zjadłam swoją porcję :) Przygotowanie też szybkie, nie trzeba tego aż godzinę w piekarniku trzymać. Podsmażyłam mięsko wcześniej, cukinię zblanszowałam na patelni z odrobiną masełka i solą, brokuł chwilę podgotowany i w sumie w piekarniku to jakieś 30 min siedziało :)

Szafirek, cudowne rzeczy wybrałaś! Ja się powściągam z planowaniem, nie chcę sobie za dużo ułud i nadziei robić :) Mam co najwyżej pomysł na rozmieszczenie wszystkiego na początku w mieszkaniu, bo nie mamy dużego mieszkanka, 65m2, a że pracujemy w domu, to też przestrzeń do pracy musi być zachowana :D

Mądry kot! :D

Jeśli chodzi o rozmieszczenie, nasz maluszek będzie miał swój mały pokoik. Może wy mi pomożecie- zrobiłam dwie wizualizacje.. Bardziej chodzi o meble czy lepiej szafa i dwie komody czy może szafa regał i komoda.. Zobaczcie:
pokoik ww.png pokoik.png

Załączniki

• pokoik ww.png
    pokoik ww.png
    218,9 KB · Wyświetleń: 99
  • pokoik.png
    pokoik.png
    158,3 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Do góry