reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ale jak np w necie sa jakieś przykłady i jest podane np śniadanie 1ww kolacja 2ww itp to z nad wiadomo np ile chleba to 1ww albo ile kaszy to 2ww?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Te wymienniki węglowodanowe to chyba bardziej przy cukrzycy już :) mnie konieczność przeliczania i wyliczania totalnie zniechęca, jestem noga z matmy [emoji16]

Przy IO faktycznie ten indeks glikemiczny jest mega ważny.

Dziś na obiad zrobiłam zapiekankę z cukinii, brokuła, piersi kurczaka, cebuli i sosu mozatellowo-śmietanowego, nawet małżowi smakowało [emoji6] a ja w końcu nie jestem śpiąca po obiadku [emoji110][emoji38]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Te wymienniki węglowodanowe to chyba bardziej przy cukrzycy już :) mnie konieczność przeliczania i wyliczania totalnie zniechęca, jestem noga z matmy [emoji16]

Przy IO faktycznie ten indeks glikemiczny jest mega ważny.

Dziś na obiad zrobiłam zapiekankę z cukinii, brokuła, piersi kurczaka, cebuli i sosu mozatellowo-śmietanowego, nawet małżowi smakowało [emoji6] a ja w końcu nie jestem śpiąca po obiadku [emoji110][emoji38]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Wow. .... brzmi wspaniale!!!!! Z kad czerpiesz te pomysły?:)

hchy43r8h8l5x99d.png

Colorado, ja przed ciąża miałam już w głowie, pokoik ciuszki, wózek- wszystko! Tak strasznie chciałam już to wszystko kupić, urządzić.. Każda z nas powoli zrealizuje swoje marzenia :)

Jeśli chodzi o nie łączenie to zasada jest prosta węglowodan nie może być z tłuszczem i tyle :) czyli jeśli makaron to z sosem bez dodatku tłuszczu, jeśli jajecznica to nawet na maśle :) Mi szybko weszło w krew. Ja nie lubię diet od dietetyka, nie lubię kiedy każe mi się dziś zjeść to i to a jutro to i to :p no cóż, raz się żyje w końcu ;)

Pokażę jak dojdzie :) na tą chwilę mogę obrazki z internetu pokazać :)
przewijak.JPG przewijak.JPG łóżeczko.JPG

Załączniki

• przewijak.JPG
    przewijak.JPG
    25,5 KB · Wyświetleń: 89
  • łóżeczko.JPG
    łóżeczko.JPG
    94,8 KB · Wyświetleń: 83
Mimi, głównie z neta + moje widzi mi się, praktycznie w każdym przepisie coś muszę sobie zmienić :D

Na obiad to mnie przepis z tej strony zachęcił:
Link do: Zapiekanka z brokułami i cukinią. Pyszny obiad w kilka chwil

Zmodyfikowałam tylko ilościowo i proporcjowo, bo zrobiłam z 1 brokuła, 3 małych cukinii, 1 piersi z kurczaka, 1 mozarelli i 100 ml śmietanki 30% i dodałam czosnek :) Na dwie osoby, w tym faceta, było sporo jedzenia, ja ledwo zjadłam swoją porcję :) Przygotowanie też szybkie, nie trzeba tego aż godzinę w piekarniku trzymać. Podsmażyłam mięsko wcześniej, cukinię zblanszowałam na patelni z odrobiną masełka i solą, brokuł chwilę podgotowany i w sumie w piekarniku to jakieś 30 min siedziało :)

Szafirek, cudowne rzeczy wybrałaś! Ja się powściągam z planowaniem, nie chcę sobie za dużo ułud i nadziei robić :) Mam co najwyżej pomysł na rozmieszczenie wszystkiego na początku w mieszkaniu, bo nie mamy dużego mieszkanka, 65m2, a że pracujemy w domu, to też przestrzeń do pracy musi być zachowana :D

Mądry kot! :D

Jeśli chodzi o rozmieszczenie, nasz maluszek będzie miał swój mały pokoik. Może wy mi pomożecie- zrobiłam dwie wizualizacje.. Bardziej chodzi o meble czy lepiej szafa i dwie komody czy może szafa regał i komoda.. Zobaczcie:
pokoik ww.png pokoik.png

Załączniki

• pokoik ww.png
    pokoik ww.png
    218,9 KB · Wyświetleń: 98
  • pokoik.png
    pokoik.png
    158,3 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Do góry