reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Waga to nie wszystko. Można ważyć 100 kg i wyglądać lepiej od takiej co wazy 80 kg. Proporcje są ważne i jędrność której mi brak. I właśnie też mam wiszący brzuch i masywne nogi - ot takie kolumny Zygmunta ;)

Jk to my tu czekamy na rozwój wydarzeń ;)

Jasne, że waga to nie wszystko. Ktoś może mieć 80 kg przy 160cm a ktoś przy 175 i różnica będzie ogromna. Ale łatwiej też walczyć o lepszą sylwetkę (jędrną) mając mniej kilogramów- mniejszą nadwagę.

Mam do Was pytanie. Jeśli mam l4 do 25.09 a od dnia porodu liczy się urlop macierzyński. Ale przecież nie od razu złożę o niego wniosek bo chociażby nie mam aktu urodzenia dziecka. To co jest z tą luka pomiedzy data urodzenia i terminem złożenia dokumentów? Mam posic lekarke o l4 czy Jak?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam do Was pytanie. Jeśli mam l4 do 25.09 a od dnia porodu liczy się urlop macierzyński. Ale przecież nie od razu złożę o niego wniosek bo chociażby nie mam aktu urodzenia dziecka. To co jest z tą luka pomiedzy data urodzenia i terminem złożenia dokumentów? Mam posic lekarke o l4 czy Jak?

Tak. Musisz mieć l4 do ostatniego dnia jak jesteś w ciąży. A jeśli masz np l4 do 30 a urodzisz 25 to dzwonisz jak najszybciej do kadr i informujesz o tym.
A na złożenie wniosku jest chyba 7dni

hchy43r8h8l5x99d.png

A jak mam wystawione l4 a urodze szybciej? Spoko ja nawet nie wiem kogo mam poinformować bo u nas księgowość jest zewnętrzna

JK, to zadzwoń teraz jeszcze do pracy jak zdążysz i dopytaj. Ale myślę, że po prostu informujesz pracodawcę a oni dalej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja chorobowe mialam do 27 kwietnia, wniosek o macierzyńskie złożyłam 28 kwietnia i nie było problemu. Zawsze można wpisać na wniosku wczesniejsza datę złożenia, chyba że Twoja księgowa jest nieprzychylna.

Do góry