reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Waga to nie wszystko. Można ważyć 100 kg i wyglądać lepiej od takiej co wazy 80 kg. Proporcje są ważne i jędrność której mi brak. I właśnie też mam wiszący brzuch i masywne nogi - ot takie kolumny Zygmunta ;)

Jk to my tu czekamy na rozwój wydarzeń ;)

Jasne, że waga to nie wszystko. Ktoś może mieć 80 kg przy 160cm a ktoś przy 175 i różnica będzie ogromna. Ale łatwiej też walczyć o lepszą sylwetkę (jędrną) mając mniej kilogramów- mniejszą nadwagę.

Mam do Was pytanie. Jeśli mam l4 do 25.09 a od dnia porodu liczy się urlop macierzyński. Ale przecież nie od razu złożę o niego wniosek bo chociażby nie mam aktu urodzenia dziecka. To co jest z tą luka pomiedzy data urodzenia i terminem złożenia dokumentów? Mam posic lekarke o l4 czy Jak?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam do Was pytanie. Jeśli mam l4 do 25.09 a od dnia porodu liczy się urlop macierzyński. Ale przecież nie od razu złożę o niego wniosek bo chociażby nie mam aktu urodzenia dziecka. To co jest z tą luka pomiedzy data urodzenia i terminem złożenia dokumentów? Mam posic lekarke o l4 czy Jak?

Tak. Musisz mieć l4 do ostatniego dnia jak jesteś w ciąży. A jeśli masz np l4 do 30 a urodzisz 25 to dzwonisz jak najszybciej do kadr i informujesz o tym.
A na złożenie wniosku jest chyba 7dni

hchy43r8h8l5x99d.png

A jak mam wystawione l4 a urodze szybciej? Spoko ja nawet nie wiem kogo mam poinformować bo u nas księgowość jest zewnętrzna

JK, to zadzwoń teraz jeszcze do pracy jak zdążysz i dopytaj. Ale myślę, że po prostu informujesz pracodawcę a oni dalej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja chorobowe mialam do 27 kwietnia, wniosek o macierzyńskie złożyłam 28 kwietnia i nie było problemu. Zawsze można wpisać na wniosku wczesniejsza datę złożenia, chyba że Twoja księgowa jest nieprzychylna.

Do góry