reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jk Ty nie panikujesz tylko jesteś czujna, a to dwie różne rzeczy.

Dziewczyny spokojnie, waga po ciąży szybko leci, co prawda nie od razu do tego co było przed ciążą ale kilka ładnych kg zniknie w okresie połogu. Ciążę skończyłam z wagą 106 kg, a po 2 miesiącach po porodzie ważyłam 94 kg. Bez diety. Teraz ważę 86 kg i faktycznie te 8 kg było ciężko zrzucić, ale to raczej przez moją słabą wolę. No i od dwóch czy nawet trzech tygodni waga stoi w miejscu mimo że sobie nie krzywduje. Może jeszcze wyjdą te kg kiedy nie trzymałam diety. Oby nie. A może to ten cynamon cejloński mi pomaga, sama nie wiem.

reklama
jk trzymam kciuki żeby się ładnie rozwinęło i żebyś już miała maluszka przy sobie :)

Kasia świetnie Ci idzie :) karmisz piersią? Ponoć jak się karmi to szybko kg spadają. Chociaż chyba wiele zależy bo znam osoby, które przybierały pomimo karmienia piersią i trzymania w miarę zdrowej diety.

Kasia i Ty narzekasz na swój wygląd.... ah waga marzenie jak dla mnie hehe [emoji4]
Ja mialam nadzieję ze po porodzie zobaczę dwucyfrowke ale nie zapowiada się.... :/ no chyba, ze teraz mocno się ogarnę i nic już nie przytyje. Ale to raczej niemożliwe

hchy43r8h8l5x99d.png

Już wszyscy postawieni w pogotowiu. Oby do poniedziałku wytrzymała żebym miała to skierowanie.
Ja bardzo bym chciała karmić piersią... zobaczymy

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Wow Kasia, więc jesteś dowodem na to że i bez karmienia się da :)
Ja mam nadzieję, że po ciąży też uda mi się wrócić do jakiegoś w miarę normalnego wyglądu i moje dziecko nie będzie się za mnie wstydzić..

reklama
Agunia też nie karmi i pięknie chudnie [emoji4]

Ja to się boję że nawet jak by się udało schudnąć do ok 80kg to ze wszystko zacznie mi wisieć [emoji21][emoji21][emoji21][emoji21]

Jk89 ale dobrze ze wszyscy wiedzą że może się zacząć w każdej chwili.
Może weź sobie nospe żeby przetrwać do poniedziałku

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry