reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Agunia wszystkiego co najlepsze, dużo uśmiechu, zdrowia i wszystkiego najlepszego. Dużo sexu, pomarańczy, niech Ci facet nago tańczy :)

Chrzciny to duży wydatek. Nas wyniosły 3 tyś. Co prawda niby się zwróciło, ale to są pieniądze Filipa i je odlozylismy, tak samo odlozymy z komuni, urodzin itp. Bynajmniej taki mamy plan.
Dużo osób zapraszaliscie? My planujemy chrzciny zaraz na początku grudnia i zastanawiam sie jaki budżet przeznaczyć.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jk, super wieści, na pewno od razu Ci się cukier uspokoi :)

Kasia, śliczne paznokcie [emoji7] u nie niestety hybryda się nie sprawdza - lubię krótkie paznokcie i strasznie mnie odrost denerwuje, także pozostaje mi samodzielne malowanie :)

Mimi, może się zwróci za chrzciny, to będziecie na plus :D a dużo gości planujecie?

Agunia, wszystkiego najlepszego Kochana!!! Niech się spełniają marzenia! [emoji322][emoji323][emoji322][emoji323][emoji322][emoji323]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Sami najbliżsi ale uzbiera sie ok 45osob :/ wiec wydatek ok 5-6tys :/

hchy43r8h8l5x99d.png

My już dostaliśmy decyzję w sprawie 500+ na przyszły rok i lipiec i sierpień. Dzięki miłej Pani w urzędzie nie straciliśmy 350 zl z czerwca choć nie złożyliśmy wniosku na czas bo byłam w szpitalu- zrobiła ksero wypisu o było oki.
Kasa idzie jak woda :frown: to fakt.

Mały szybko wyrasta z pajacyków, dostaliśmy sporo ubranek od koleżanki więc póki co nie kupuję. Do roku mam pajacyki i bodziaki po córce.
Co do chrzcin to ja mam dużą rodzine- tylko moje rodzeństwo z dziećmi i Mama to już 17 osób. Od Męża przyjedzie chyba 5-8 osób plus córka i my. Sporo więc też pójdzie pieniędzy.
A jaki jest czas na złożenie tego wniosku po narodzinach dziecka?

hchy43r8h8l5x99d.png

To my 20 osób i planowaliśmy 2-2.5 tyś. Najgorzej i tak będzie nam przejść Kościół bo nie mamy ślubu...

Sami najbliżsi ale uzbiera sie ok 45osob :/ wiec wydatek ok 5-6tys :/

hchy43r8h8l5x99d.png
To jak małe wesele :)
My już dostaliśmy decyzję w sprawie 500+ na przyszły rok i lipiec i sierpień. Dzięki miłej Pani w urzędzie nie straciliśmy 350 zl z czerwca choć nie złożyliśmy wniosku na czas bo byłam w szpitalu- zrobiła ksero wypisu o było oki.
Kasa idzie jak woda :frown: to fakt.

Mały szybko wyrasta z pajacyków, dostaliśmy sporo ubranek od koleżanki więc póki co nie kupuję. Do roku mam pajacyki i bodziaki po córce.
Co do chrzcin to ja mam dużą rodzine- tylko moje rodzeństwo z dziećmi i Mama to już 17 osób. Od Męża przyjedzie chyba 5-8 osób plus córka i my. Sporo więc też pójdzie pieniędzy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My nie mamy z wyboru. Po prostu nie stać nas na to żeby zrobić wesele. A ja mam dość spora rodzinę więc byłoby ok 150 osób.
Najpierw uderzymy do parafii mojego partnera najwyżej później do mojej i będziemy próbować. U mnie może być problem bo proboszcz się zmienił. Tamten poprzedni zna naszą rodzinę i bez problemu by ochrzcil...

reklama
Do góry