reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

24., ale bolą od kilku dni już.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze z 6 dni i możesz robić test :)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Alischa witaj. Też myślę, ze dochudzanie w ciazy to zly pomysł, a już ustalanie ile masz schudnać conajmniej dziwne. Odżywiaj sie rozsądnie i na pewno wszystko bedzie dobrze.

No Mimi, moze akurat sie uda podejrzeć.

Kasia nie kupowałam jeszcze spacerówki, mam wózek 2w1 i w tym roku mi wystarczy ta od wózka, ale dziewczyny polecają Joie.

Ka moze akurat.....?

Ajjj chyba trafiłam na gorszy dzień lekarki. Była spóźniona obsuwa ponad godzinę. Nie zrobiła mi usg bo nie trzeba a po wyjściu poszła ze mna do recepcji i umówiła mi wizytę dopiero.na 25.09.... ostatnie usg miałam w 27tyg. Teraz jest 33t3d więc chyba powinna zrobić.... niestety to. Był jedyny lekarz który zgodził sie prowadzić moja ciążę więc tak naprawdę nie mam na co narzekać.... Ale chyba pójdę do jakiegoś lekarza chociaż na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok..
Co do wagi ja dzisiaj jak się wazylam to mam dokładnie ta sama wagę z którą zaczynałam ciążę. Ginekolog tylko mi powiedział że jak przytyje 7kg to będę musiała rodzić w szpitalu o pierwszym stopniu referencyjnosci. Diabetolog tylko mówi że powinnam przytyć Ale ostatnio wpadło mi te 2kg co zleciało więc nic nie mowila.. .

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ajjj chyba trafiłam na gorszy dzień lekarki. Była spóźniona obsuwa ponad godzinę. Nie zrobiła mi usg bo nie trzeba a po wyjściu poszła ze mna do recepcji i umówiła mi wizytę dopiero.na 25.09.... ostatnie usg miałam w 27tyg. Teraz jest 33t3d więc chyba powinna zrobić.... niestety to. Był jedyny lekarz który zgodził sie prowadzić moja ciążę więc tak naprawdę nie mam na co narzekać.... Ale chyba pójdę do jakiegoś lekarza chociaż na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok..
Co do wagi ja dzisiaj jak się wazylam to mam dokładnie ta sama wagę z którą zaczynałam ciążę. Ginekolog tylko mi powiedział że jak przytyje 7kg to będę musiała rodzić w szpitalu o pierwszym stopniu referencyjnosci. Diabetolog tylko mówi że powinnam przytyć Ale ostatnio wpadło mi te 2kg co zleciało więc nic nie mowila.. .

Buuu szkoda.... musiała mieć rzeczywiście zły dzień. A to lekarz na NFZ?
I czemu tylko ona chciała prowadzić ciążę? Inni odmawiali? [emoji53]
Brawo za wagę!!!!! To po porodzie będziesz min 10kg na minus [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

JK, to na czym polegała wizyta dziś? Brawo za wagę :) a mogę spytać ile teraz ważysz?

Ja chodzę do niej na NFZ Ale mimo to za usg się dopłaca 70zl. Więc wizyta NFZ a usg płatne tak to wygląda. Ale jest ono robione normalnie podczas wizyty bo robiła mi kilka razy.
Miałam wcześniej pakiet w luxmed Ale oni prowadzą tylko ciążę fizjologiczna. A moja z powodu gruczolaka przysadki (na poczatku 6mm teraz 2mm, Endo wyraził zgodę na ciążę. Leczylam się bromergonem ponad 5 lat) i wagi taka nie jest. Wręcz jest to.ciaza patologiczNa. Na patologii powiedzieli że oni ciąży nie prowadzą ze mam szukać kogoś na mieście i szukałam aż znalazłam ta lekarke. Jeździłam po przychodniach i dopytałam kto mnie przyjmie nieważne za ile Ale żeby sie zgodził na prowadzenie ciąży. Więc sytuacja patowa. Dodam że mieszkam we Wrocławiu i nie powinnam mieć chyba takiego problemu.
Moja waga na ten moment 122.6 kg. Ale zdarzyło mi sie do 119 spać w.coazy. oby już się tak utrzymało do porodu.

To jakiś koszmar, że w dużym mieście musiałaś jeździć od lekarza do lekarza... Czyżby bali się problemów? Przecież każda ciąża niesie za sobą jakieś ryzyko...

No to trzymam kciuki za wagę a po porodzie na pewno spadnie :)

To dziwię się, ze tak odmawiali. Czy w ogóle lekarz może bezkarnie odmówić? [emoji53][emoji53][emoji53] eh
Mam nadzieję ze utrzymasz się z wagą :*

hchy43r8h8l5x99d.png

Nie wiem... Ale tak zrazilam się do lekarzy ze to jest szok. Już byłam skłonna jeździć 100km. Do swojego rodzinnego miasta bo tam lekarka do której chodziłam w.lo i na początku studiów powiedziała że mnie przyjmie... jeden lekarz nawet na mnie nakrzyczal ze do niego przyszłam.

reklama
Do góry