reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Dzień dobry:) nastały u nas ciężkie czasy. Filip grymasi całymi dniami, a ja nie wiem czy to skok rozwojowy czy początki ząbkowania. Niby ma lekko opuchniete dziąsła, ślini się więcej i próbuje wszystko pchać do buzi, ale to chyba za wcześnie, przecież na dopiero 16 tygodni.No i wciąż uważa że jest częścią mojego ciała albo ja częścią jego ciała. Z rąk mi nie schodzi. A czytałam artykuł że tzw. czwarty kwartał ciąży kończy się wraz z ukończeniem przez dziecko 3 miesiąca i wtedy chce być już coraz bardziej samodzielne, a my za chwilę kończymy 4 miesiące i jest na odwrót. Pozostaje mi tylko wykorzystać te chwilę i poprzytulac się na zapas, bo za kilka lat mi powie, że duzi chłopcy się nie przytulaja z mamami;). Także idę czerpać z tej chwili;)

Kasia z ząbkami jest różnie. Mój pierwszy ząbek miał bardzo późno. Dopiero koło 9 miesięcy. A potem pyk pyk i szybciutko reszta wyszła ;)

Zuza ja wczoraj myślałam ze się wykoncze. Lezalam i byłam cala mokra [emoji53]
Dzisiaj trochę chłodniej.... wreszcie

Ale noc była masakryczna. Nie było czym oddychać. Pół nocy się krecilam z boku na bok

hchy43r8h8l5x99d.png

Paulina pije herbatke na laktacje z Herbapola;) Dwa razy dziennie się z tym męczę bo nie lubię ziółek...
Kasia korzystaj,korzystaj choć napewno nie jest łatwo jak nic nie możesz zrobić bo nałego nie możns odłożyć:/
Mimi oby upały już nie wróciły:*

Dziewczyny, już nie wiem, czy lepsza ta duchota i gorąc, czy te apokaliptyczne burze... U mnie dość łagodna burza była, ale długa, bo ponad 2h i dużo deszczu... Ale jak widzę w tv, co się nawyrabiało....

Mnie dziś coś podbrzusze pobolewa, ciągnie i kłuje... Chciałabym wierzyć, że to oznaka, że się udało nam w tym cyklu, ale na tej ilości hormonów, jakie teraz extra w tabletkach dostaję, to już niczego nie jestem pewna, bo co rusz dowiaduję się, że w ogóle nie znam swojego organizmu... [emoji19]

Rozbawiłam się ostatnio, bo sobie dodałam rok. Myślałam o urodzinach, że za rok trzydziestka na karku... Taka melancholia mnie dopadła... A potem zorientowałam się, że to dopiero za 2 lata [emoji16] normalnie aż lepiej się poczułam [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado mój mąż co roku się mnie pyta ile lat kończy i zawsze zdziwiony, więc lepiej się tak pozytywnie zaskoczyć :D

Ja po 3 tygodniach od porodu mam tylko 10 kg mniej, nie wiem czy coś mi jeszcze zejdzie :/ Masakra jak już tak zostanie :( Buty mam do tej pory za małe, nie mam w czym chodzić, więc albo niech to szybciej schodzi albo muszę niedługo wybrać się na poważny shopping :p

Joanna, a ile przytyłaś w ciąży? Na pewno uda się zrzucić!

Colorado, mi stuknęło niedawno 32, także możesz się mną pocieszać :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

22 kg, ale już przed ważyłam za dużo. Przeraża mnie to jak niektórzy szybko wracają do formy i że po niektórych nawet nie widać, że w ciąży były. Bardzo tego zazdroszczę, muszę przyznać. W dodatku czuję taki osąd ze strony rodziny męża. Teściowa nawet o swojej siostrzenicy która dopiero co urodziła mówiła, że jest "utyta" to aż strach co mówi o mnie :/ Oni tam są wszyscy w rodzinie chudzi i na mnie patrzą jak na tłustego leniwca :p

reklama
Colorado mój mąż co roku się mnie pyta ile lat kończy i zawsze zdziwiony, więc lepiej się tak pozytywnie zaskoczyć :D

Ja po 3 tygodniach od porodu mam tylko 10 kg mniej, nie wiem czy coś mi jeszcze zejdzie :/ Masakra jak już tak zostanie :( Buty mam do tej pory za małe, nie mam w czym chodzić, więc albo niech to szybciej schodzi albo muszę niedługo wybrać się na poważny shopping :p
10kg to norma. Więcej żeby spadło trzeba dietę.... :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry