reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Dzień dobry:) nastały u nas ciężkie czasy. Filip grymasi całymi dniami, a ja nie wiem czy to skok rozwojowy czy początki ząbkowania. Niby ma lekko opuchniete dziąsła, ślini się więcej i próbuje wszystko pchać do buzi, ale to chyba za wcześnie, przecież na dopiero 16 tygodni.No i wciąż uważa że jest częścią mojego ciała albo ja częścią jego ciała. Z rąk mi nie schodzi. A czytałam artykuł że tzw. czwarty kwartał ciąży kończy się wraz z ukończeniem przez dziecko 3 miesiąca i wtedy chce być już coraz bardziej samodzielne, a my za chwilę kończymy 4 miesiące i jest na odwrót. Pozostaje mi tylko wykorzystać te chwilę i poprzytulac się na zapas, bo za kilka lat mi powie, że duzi chłopcy się nie przytulaja z mamami;). Także idę czerpać z tej chwili;)

Kasia z ząbkami jest różnie. Mój pierwszy ząbek miał bardzo późno. Dopiero koło 9 miesięcy. A potem pyk pyk i szybciutko reszta wyszła ;)

Zuza ja wczoraj myślałam ze się wykoncze. Lezalam i byłam cala mokra [emoji53]
Dzisiaj trochę chłodniej.... wreszcie

Ale noc była masakryczna. Nie było czym oddychać. Pół nocy się krecilam z boku na bok

hchy43r8h8l5x99d.png

Paulina pije herbatke na laktacje z Herbapola;) Dwa razy dziennie się z tym męczę bo nie lubię ziółek...
Kasia korzystaj,korzystaj choć napewno nie jest łatwo jak nic nie możesz zrobić bo nałego nie możns odłożyć:/
Mimi oby upały już nie wróciły:*

Dziewczyny, już nie wiem, czy lepsza ta duchota i gorąc, czy te apokaliptyczne burze... U mnie dość łagodna burza była, ale długa, bo ponad 2h i dużo deszczu... Ale jak widzę w tv, co się nawyrabiało....

Mnie dziś coś podbrzusze pobolewa, ciągnie i kłuje... Chciałabym wierzyć, że to oznaka, że się udało nam w tym cyklu, ale na tej ilości hormonów, jakie teraz extra w tabletkach dostaję, to już niczego nie jestem pewna, bo co rusz dowiaduję się, że w ogóle nie znam swojego organizmu... [emoji19]

Rozbawiłam się ostatnio, bo sobie dodałam rok. Myślałam o urodzinach, że za rok trzydziestka na karku... Taka melancholia mnie dopadła... A potem zorientowałam się, że to dopiero za 2 lata [emoji16] normalnie aż lepiej się poczułam [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado mój mąż co roku się mnie pyta ile lat kończy i zawsze zdziwiony, więc lepiej się tak pozytywnie zaskoczyć :D

Ja po 3 tygodniach od porodu mam tylko 10 kg mniej, nie wiem czy coś mi jeszcze zejdzie :/ Masakra jak już tak zostanie :( Buty mam do tej pory za małe, nie mam w czym chodzić, więc albo niech to szybciej schodzi albo muszę niedługo wybrać się na poważny shopping :p

Joanna, a ile przytyłaś w ciąży? Na pewno uda się zrzucić!

Colorado, mi stuknęło niedawno 32, także możesz się mną pocieszać :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

22 kg, ale już przed ważyłam za dużo. Przeraża mnie to jak niektórzy szybko wracają do formy i że po niektórych nawet nie widać, że w ciąży były. Bardzo tego zazdroszczę, muszę przyznać. W dodatku czuję taki osąd ze strony rodziny męża. Teściowa nawet o swojej siostrzenicy która dopiero co urodziła mówiła, że jest "utyta" to aż strach co mówi o mnie :/ Oni tam są wszyscy w rodzinie chudzi i na mnie patrzą jak na tłustego leniwca :p

reklama
Colorado mój mąż co roku się mnie pyta ile lat kończy i zawsze zdziwiony, więc lepiej się tak pozytywnie zaskoczyć :D

Ja po 3 tygodniach od porodu mam tylko 10 kg mniej, nie wiem czy coś mi jeszcze zejdzie :/ Masakra jak już tak zostanie :( Buty mam do tej pory za małe, nie mam w czym chodzić, więc albo niech to szybciej schodzi albo muszę niedługo wybrać się na poważny shopping :p
10kg to norma. Więcej żeby spadło trzeba dietę.... :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry