reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jestem na ryczalcie 3% i podatki nie są dla mnie obciążeniem ale ZUS to wyrzucanie kasy w błoto. Składka zdrowotna rozumiem - podstawowa opieka medyczna ale z emerytalnej wolałabym się wypisać. Na zasadzie nie płacę i nie chcę od Was kasy na starość. No ale nie można tak zrobić.
Bardzo niesprawiedliwe jest to że jeśli jesteś na etacie i płacisz wszystkie możliwe składki do ZUS przez pracodawcę a założysz działalność gospodarczą to MUSISZ płacić extra do ZUS składkę zdrowotną coś chyba 298zl/mc. Przecież już składka jest raz opłacona to jakim prawem każą płacić drugi raz za to samo. ABSURD.

reklama
No dobra, myślałam, że będę znowu płakać, ale jednak nie :) przynajmniej nie że złości, że nic ze mną nie robią. Mam rozwarcie 2-3 cm i wyczuwalna w kanale rodnym główkę dziecka, więc zdecydowali mi podać oksytocyne. Wierzę, że dzisiaj uda się urodzić :) czekam tylko na kroplowke.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

No dobra, myślałam, że będę znowu płakać, ale jednak nie :) przynajmniej nie że złości, że nic ze mną nie robią. Mam rozwarcie 2-3 cm i wyczuwalna w kanale rodnym główkę dziecka, więc zdecydowali mi podać oksytocyne. Wierzę, że dzisiaj uda się urodzić :) czekam tylko na kroplowke.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia. Trzymamy kciuki.

parampampam to zaciskamy kciuki :) niech oksy działa. Gdzieś czytałam (jak zwykle nie pamiętam gdzie) że jak przy porodzie jest podana oksy to dziecko lżej znosi poród.

Parampampam dziś na pewno dzidzia będzie już po drugiej stronie brzucha.
Mam nadzieję ze pójdzie szybko i z jak najmniejszym bólem [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

hchy43r8h8l5x99d.png

Parampampam - trzymajcie się!!! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Jo158 - dokładnie ,też mam firmę i ten zus to wyrzucanie kasy w błoto. Mam IKE, tam odkładamy z mężem na emeryturę. Może uzbiera się na tyle, by na emeryturę sprzedać wszystko i uciec do jakiegoś taniego, ciepłego kraju z dala od tego grajdoła [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Parampampam, czekamy i trzymamy [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Mimi, super wyglądasz, normalnie piłeczka zamiast brzucha. Gratuluję 3 trymestru :)

Ale Was wzięło na zusy i ciężkie tematy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry