reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Zuza kciuki za wizyte! :)

Mi wczoraj polozna ze szkoly rodzenia powiedziala, ze przy wyborze lekarza prowadzacego, poloznej srodowiskowej i pediatry nie sugerowac sie wiekiem ze im starszy tym lepsza wiedza, bo takie dziadki sa jak nasze ciotki i babki- jedna, zatwardziala szkola bez ochoty dalszego ksztalcenia.. no i tacy najczesciej z kazda pierdola wysylaja niepotrzebnie do szpitala, w ktorym odsylaja z kwitkiem a matka zesrana ze stresu.

reklama
Zuza trzymam kciuki :* mecz go o usg. Ja bym nie wytrzymała bez usg co 3 tygodnie. A Ty chodzisz na NFZ? Ja muszę jutro zadzwonić do mojej i umówić się na sobotnią wizytę.

hchy43r8h8l5x99d.png

Dzięki dziewczyny:*
Paulina szukałam lekarza przez stronę znanylekarz.pl po opiniach a on ma b.dobre.
Mimi chodzę prywatnie.
Parampampam mój się wagi nie czepia jak jestem z mężem;) Więc sama już nie chodzę;)

Nie polecam Lux med. Byłam u trzech lekarzy każdy powiedział że ze względu na wagę ciążę powinna prowadzić poradnia patologia ciąży. Nie pomogły interwencję u dyrektora u osoby której płacę składki i reklamacje...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mówię o prowadzrniu ciazy ale o dodatkowym usg

Ja nie mówię o prowadzrniu ciazy ale o dodatkowym usg
Żeby iść na usg w lux med musisz mieć skierowanie od lekarza z grupy Lux med. A jeśli lekarz Ci tam ciąży nie prowadzi skierowania Ci nie wystawi. Mam pakiet za który płacę osobiście i w nim mam prowadzenie ciąży jak i usg i lekarz mi odmówił wystawienia skierowania. A z badaniami z krwi możesz zrobić ale wg ich wytycznych. Czyli w pewnych tygodniach możesz robić tylko badania które oni uważają za stosowne

Żeby iść na usg w lux med musisz mieć skierowanie od lekarza z grupy Lux med. A jeśli lekarz Ci tam ciąży nie prowadzi skierowania Ci nie wystawi. Mam pakiet za który płacę osobiście i w nim mam prowadzenie ciąży jak i usg i lekarz mi odmówił wystawienia skierowania. A z badaniami z krwi możesz zrobić ale wg ich wytycznych. Czyli w pewnych tygodniach możesz robić tylko badania które oni uważają za stosowne

Nie trzeba żadnego skierowania, jak idziesz prywatnie. Ja sama w tej ciąży idę na drugie już usg do luxmedu dla własnego spokoju, bo jak wspominałam mój lekarz mało mi mówi. Rezerwujesz wizytę, płacisz i idziesz. Nic więcej nie trzeba.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza ja to bym się stresowala jak by mnie badala przy mężu :D jak byłam na genetycznym usg z mężem to niedosc ze miałam stres ze jest facet lekarz to jeszcze ze jest mąż. Hehe ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Nie trzeba żadnego skierowania, jak idziesz prywatnie. Ja sama w tej ciąży idę na drugie już usg do luxmedu dla własnego spokoju, bo jak wspominałam mój lekarz mało mi mówi. Rezerwujesz wizytę, płacisz i idziesz. Nic więcej nie trzeba.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
To w moim przypadku to inaczej działa.

reklama
Tak. Mój był Przy porodzie. Przynajmniej widział jak się męczę i jak to musi boleć. Ale siedział cały czas na krześle za mną chyba z wrażenia [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry