reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Zuza kciuki za wizyte! :)

Mi wczoraj polozna ze szkoly rodzenia powiedziala, ze przy wyborze lekarza prowadzacego, poloznej srodowiskowej i pediatry nie sugerowac sie wiekiem ze im starszy tym lepsza wiedza, bo takie dziadki sa jak nasze ciotki i babki- jedna, zatwardziala szkola bez ochoty dalszego ksztalcenia.. no i tacy najczesciej z kazda pierdola wysylaja niepotrzebnie do szpitala, w ktorym odsylaja z kwitkiem a matka zesrana ze stresu.

reklama
Zuza trzymam kciuki :* mecz go o usg. Ja bym nie wytrzymała bez usg co 3 tygodnie. A Ty chodzisz na NFZ? Ja muszę jutro zadzwonić do mojej i umówić się na sobotnią wizytę.

hchy43r8h8l5x99d.png

Dzięki dziewczyny:*
Paulina szukałam lekarza przez stronę znanylekarz.pl po opiniach a on ma b.dobre.
Mimi chodzę prywatnie.
Parampampam mój się wagi nie czepia jak jestem z mężem;) Więc sama już nie chodzę;)

Nie polecam Lux med. Byłam u trzech lekarzy każdy powiedział że ze względu na wagę ciążę powinna prowadzić poradnia patologia ciąży. Nie pomogły interwencję u dyrektora u osoby której płacę składki i reklamacje...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mówię o prowadzrniu ciazy ale o dodatkowym usg

Ja nie mówię o prowadzrniu ciazy ale o dodatkowym usg
Żeby iść na usg w lux med musisz mieć skierowanie od lekarza z grupy Lux med. A jeśli lekarz Ci tam ciąży nie prowadzi skierowania Ci nie wystawi. Mam pakiet za który płacę osobiście i w nim mam prowadzenie ciąży jak i usg i lekarz mi odmówił wystawienia skierowania. A z badaniami z krwi możesz zrobić ale wg ich wytycznych. Czyli w pewnych tygodniach możesz robić tylko badania które oni uważają za stosowne

Żeby iść na usg w lux med musisz mieć skierowanie od lekarza z grupy Lux med. A jeśli lekarz Ci tam ciąży nie prowadzi skierowania Ci nie wystawi. Mam pakiet za który płacę osobiście i w nim mam prowadzenie ciąży jak i usg i lekarz mi odmówił wystawienia skierowania. A z badaniami z krwi możesz zrobić ale wg ich wytycznych. Czyli w pewnych tygodniach możesz robić tylko badania które oni uważają za stosowne

Nie trzeba żadnego skierowania, jak idziesz prywatnie. Ja sama w tej ciąży idę na drugie już usg do luxmedu dla własnego spokoju, bo jak wspominałam mój lekarz mało mi mówi. Rezerwujesz wizytę, płacisz i idziesz. Nic więcej nie trzeba.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza ja to bym się stresowala jak by mnie badala przy mężu :D jak byłam na genetycznym usg z mężem to niedosc ze miałam stres ze jest facet lekarz to jeszcze ze jest mąż. Hehe ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Nie trzeba żadnego skierowania, jak idziesz prywatnie. Ja sama w tej ciąży idę na drugie już usg do luxmedu dla własnego spokoju, bo jak wspominałam mój lekarz mało mi mówi. Rezerwujesz wizytę, płacisz i idziesz. Nic więcej nie trzeba.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
To w moim przypadku to inaczej działa.

reklama
Tak. Mój był Przy porodzie. Przynajmniej widział jak się męczę i jak to musi boleć. Ale siedział cały czas na krześle za mną chyba z wrażenia [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry