reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hej Mamusie :) Współczuję Ci bardzo tej cesarki i trzymam kciuki żeby jednak sie odwróciła... Ja znalazlam biustonosze rozmiar 80J :D Wczoraj poszlam do salonu brafitingowego zeby mi pani dobrala jakies cudo do karmienia i mierzylam chyba z 15 rozmiarow, modeli itp i w koncu mam dwie swiezutkie piekne zdobycze!
1496902188-aaaaaa.jpeg
a po drugi jade dzis. :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madagos super że Ci brafiterka dobrała biustonosze:) Ja zamawiam na allegro,zobaczymy.Myślę,że mojego rozmiaru by nie miała;)

I ja sie musze wybrac do brafiterki po biustonosz ale to juz do porodu, miekki i bez fiszbin. Teraz mam dwa do karmienia takie ladniejsze, kupilam chyba w 4 czy 5 miesiacu i jeszcze o dziwo sa dobre. :)

Zuza ja dziś byłam na badaniach. Mocz i TSH 40zl ; ( porażka!!!!

Madagos super że masz w pobliżu brafiterke. Sama bym chętnie poszła. Drogi taki biustonosz?

hchy43r8h8l5x99d.png

Paulina to fajnie że już masz,ja dopiero będę zamawiać.
Mimi masakrycznie zdzierają kasę za badania:(
Dziewczyny ja dziś wizytuję o 17.,trzymajcie kciuki:* Znowu mam stresa...Bardzo bym chciała zobaczyć maluszka,ale ten lekarz uważa że trzy USG w ciąży wystarczą i pewnie nie będzie chciał zrobić:( Wg niego jest to niepotrzebne promieniowanie dziecka:o A na poprzedniej wizycie podczas USG nie podał wagi maleństwa i nic nie wiem:(

Zuza, ja oczywiście trzymam kciuki. Ale jak bym usłyszała z ust lekarza tekst o promieniowaniu dziecka usg to bym uciekała od takiego lekarza jak najdalej, bo to świadczy o skrajnym niedouczeniu...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Myślę,że to raczej kwestia jego wieku...To starszy pan;) Ma bardzo dobre opinie,sporo certyfikatów i pracuje w szpitalu specjalistycznym więc raczej nie jest tak źle:p

Paulina to fajnie że już masz,ja dopiero będę zamawiać.
Mimi masakrycznie zdzierają kasę za badania:(
Dziewczyny ja dziś wizytuję o 17.,trzymajcie kciuki:* Znowu mam stresa...Bardzo bym chciała zobaczyć maluszka,ale ten lekarz uważa że trzy USG w ciąży wystarczą i pewnie nie będzie chciał zrobić:( Wg niego jest to niepotrzebne promieniowanie dziecka:o A na poprzedniej wizycie podczas USG nie podał wagi maleństwa i nic nie wiem:(
USG i promieniowanie? Gdzie ty takiego lekarza znalazłaś? Przecież usg działa na zasadzie odbijania dźwięku. Nietoperze właśnie tak "widzą". Albo ten lekarz jest ostrym niedukiem albo specjalnie wciska Ci taką scieme, bo nie chce mu się Ciebie badać . Jeśli cię stać to pójdź prywatnie gdzieś do Luxmedu i zrób sobie osobne badanie dla świętego spokoju.

Może po prostu takimi tekstami chce Cię zbyć, ale bardzo razi mnie, że ktoś szerzy takie kłamstwa, jak promieniowanie usg. Szczerze, to ja też nie mam idealnego lekarza, trzeba mieć ogromne szczęście, żeby na takiego trafić. Mój ma problem z relacjami międzyludzkimi, mało mówi, nie rozwiewa wątpliwości, na pytania odpowiada lakonicznie. Jest też mało empatyczny. No ale nikogo lepszego w swojej okolicy nie znalazłam. Przynajmniej wagi się nie czepia. Jeszcze :D

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
USG i promieniowanie? Gdzie ty takiego lekarza znalazłaś? Przecież usg działa na zasadzie odbijania dźwięku. Nietoperze właśnie tak "widzą". Albo ten lekarz jest ostrym niedukiem albo specjalnie wciska Ci taką scieme, bo nie chce mu się Ciebie badać . Jeśli cię stać to pójdź prywatnie gdzieś do Luxmedu i zrób sobie osobne badanie dla świętego spokoju.
Nie polecam Lux med. Byłam u trzech lekarzy każdy powiedział że ze względu na wagę ciążę powinna prowadzić poradnia patologia ciąży. Nie pomogły interwencję u dyrektora u osoby której płacę składki i reklamacje...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry