reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
@kamkaz nie do końca. Ja mam cukrzycę ciążową i mam badać po 2 godzinach, bo takie miałam wyniki... Każdy przypadek powinien być rozpatrywany indywidualnie a nie wszystkie do jednego wora i hurr durr mierzyć po godzinie ;)

Odebralam wyniki. Glukoza na czczo 104, tak jak ostatnio. Pewnie zaleci mi obciazenie 75g. Czytalam ze jak nie przekracza 125 to chyba jeszcze tragedii nie ma, co myslicie?
I rozyczka Igg, niereaktywna. To znaczy, ze ok?

Nie wiem co do rozyczki,ja mialam jakis kosmiczny wynik i lekarz powiedzial ze to przez to ze juz mialam rozyczke...Ja mialam 93 i to sprawilo ze lekarz skierowal mnie na edukacje...Ale nie wiem czy mial racje wiec nie bede nic doradzac,)

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, przepraszam ze sie wtrącę ale Kamkaz, ja tez mierze cukier po 2h. Wszystko zależy od tego jak zaleci lekarz, więc nie wyzywaj dziewczyn ze źle robią. Pozdrawiam

Kekkestkek i Enini dziękuję za wsparcie!
O.paulina wiem że jest Ci teraz przykro ale postaraj się na razie nie martwić.A jeśli to będzie cukrzyca to sobie poradzisz:* Tulę Cię ciepło:*

Hej, przepraszam ze sie wtrącę ale Kamkaz, ja tez mierze cukier po 2h. Wszystko zależy od tego jak zaleci lekarz, więc nie wyzywaj dziewczyn ze źle robią. Pozdrawiam
A w którym momencie kogokolwiek tu wyzywałam? Napisałam to, co robi 99% kobiet w ciąży które mają zdiagnozowaną cukrzycę ciążową. Skoro Ty wiesz lepiej to rób jak uważasz. Bo ja z mojej strony radziłam zaczerpnąć opinii diabetologa i ewentualnie poczytać lekturę w internecie.chociażby na tym forum.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trzymam mocno kciuki aby to nie była cukrzyca:* Ja po południu będę dzwoniła do gina aby powiedzieć że nie chcę iść do szpitala...

Do góry