reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Wiem o co chodzi, gdyby chodzilo o moje dziecko to bez gadania jadlabym kartonowe w smaku jedzenie.. :D
Zuza to w sobote macie swoj wielki dzien. Podejscytowana czy stresik lapie? :)

reklama
Stres...To będzie kameralny ślub ale i tak mam pietra przed byciem w centrum uwagi...Mam nadzieję że nie będę się jakąć [emoji14]

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczysz, ze bedziesz czuc sie cudownie.. :) Ja nie lubie wesel, myslalam ze bede sie na swoim nudzic i o 24 bede juz ziewac, a do tej pory to byla najpiekniejsza noc mojego zycia..

To cudownie:* My wesele zrobimy kiedyś jak weżmiemy ślub kościelny.Na razie cywilny a później obiad i słodkie:) Teraz mamy ważniejsze wydatki.

Mam cukrzycę ciążową.Przynajmniej wg lekarza...
Kamkaz mi raczej chodzi o to że kawę słodzę cukrem bo inaczej nie dam rady wypić...

Ja też slodzilam a moja diabetolog powiedziała, że łyżeczka cukru jest dozwolona. Bo to nie jest tak, że musisz całkowicie odstawić slodkie i tyle, ale masz jeść z głową. Cukier w organizmie jest potrzebny ale nie znowu w mega dużych ilościach.
Nawet ten kawałek tortu Ci nie zaszkodzi. Wierz mi, że nawet gdybyś miała mały skok to znowu nie tragedia. Szczegolnie w tej diecie chodzi o to, aby cukier nie mial mocnych skoków że np raz masz 80 a za drugim razem 200.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie!Jakie stosujecie witaminy dla ciężarnych?Mi lekarz zalecił Mama DHA i one w najtańszej aptece kosztują 50zł i starczają na miesiąć więc drogo.Chciałabym zmienić na jakieś tańsze...
Miłego dnia:*

Ja tez mam DHA mama premium i faktycznie sa dosc drogie.. Prenatal duo taka sama cena, jedynie Pregna DHA jest tansza ale tez zalecaja po 2 tabletki.

Kamkaz najwięcej miałam 101 2h po posiłku w domu;)

Poczytaj lepiej odnośnie pomiaru w ciąży bo kazdy Ci powie, że w ciąży bada się cukier po godzinie a nie po dwóch. Więc skoro po dwóch godzinach miałaś wynik 101 to po godzinie bylo więcej. Norma jest na czczo do 90 a godz po posiłku 120

reklama
Jeśli chodzi o witaminy w ciąży to ja też brałam Mama DHA. Moja ginekolog kazala wlasnie te łykać bo w ciąży jest duże zapotrzebowanie wlasnie na DHA szczególnie zimą gdzie jest mało słońca itd

Do góry