reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Wiem o co chodzi, gdyby chodzilo o moje dziecko to bez gadania jadlabym kartonowe w smaku jedzenie.. :D
Zuza to w sobote macie swoj wielki dzien. Podejscytowana czy stresik lapie? :)

reklama
Stres...To będzie kameralny ślub ale i tak mam pietra przed byciem w centrum uwagi...Mam nadzieję że nie będę się jakąć [emoji14]

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczysz, ze bedziesz czuc sie cudownie.. :) Ja nie lubie wesel, myslalam ze bede sie na swoim nudzic i o 24 bede juz ziewac, a do tej pory to byla najpiekniejsza noc mojego zycia..

To cudownie:* My wesele zrobimy kiedyś jak weżmiemy ślub kościelny.Na razie cywilny a później obiad i słodkie:) Teraz mamy ważniejsze wydatki.

Mam cukrzycę ciążową.Przynajmniej wg lekarza...
Kamkaz mi raczej chodzi o to że kawę słodzę cukrem bo inaczej nie dam rady wypić...

Ja też slodzilam a moja diabetolog powiedziała, że łyżeczka cukru jest dozwolona. Bo to nie jest tak, że musisz całkowicie odstawić slodkie i tyle, ale masz jeść z głową. Cukier w organizmie jest potrzebny ale nie znowu w mega dużych ilościach.
Nawet ten kawałek tortu Ci nie zaszkodzi. Wierz mi, że nawet gdybyś miała mały skok to znowu nie tragedia. Szczegolnie w tej diecie chodzi o to, aby cukier nie mial mocnych skoków że np raz masz 80 a za drugim razem 200.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie!Jakie stosujecie witaminy dla ciężarnych?Mi lekarz zalecił Mama DHA i one w najtańszej aptece kosztują 50zł i starczają na miesiąć więc drogo.Chciałabym zmienić na jakieś tańsze...
Miłego dnia:*

Ja tez mam DHA mama premium i faktycznie sa dosc drogie.. Prenatal duo taka sama cena, jedynie Pregna DHA jest tansza ale tez zalecaja po 2 tabletki.

Kamkaz najwięcej miałam 101 2h po posiłku w domu;)

Poczytaj lepiej odnośnie pomiaru w ciąży bo kazdy Ci powie, że w ciąży bada się cukier po godzinie a nie po dwóch. Więc skoro po dwóch godzinach miałaś wynik 101 to po godzinie bylo więcej. Norma jest na czczo do 90 a godz po posiłku 120

reklama
Jeśli chodzi o witaminy w ciąży to ja też brałam Mama DHA. Moja ginekolog kazala wlasnie te łykać bo w ciąży jest duże zapotrzebowanie wlasnie na DHA szczególnie zimą gdzie jest mało słońca itd

Do góry