reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hej ja Zuza mialam tylko mniejszy pomiar pierwszy bo bylo 86-152-120. I wtedy tez bylam u lekarza tego na Nfz i pytalam o te wyniki i tez powiedziala ze donry wynik ze cukrzycy brak ☺ tego sie trzymam.
Bede trzymac kciuki zeby Cie do szpitala nie polozyli.
Sliczne ubranka ☺ wogole dla dzieci wszystko takie ladne ☺
Zuza szybka jestes z lozeczkiem ja jeszcze nie mam ☺
U Ciebie Paulina to spory ten cukier ale moze bedzie dobry dziewczyny duzo zalezy co jemy wieczorem np mleko bardzo podnosi. Ile Ty teraz Paulina wazysz?
☺☺☺

reklama
Dzięki Zuza za mile slowa!! :) Bylo cos w tej diecie co cie zdolowalo bo lubisz jesc a nie mozesz?

Asia, no ja wtedy chyba nawet nie uwazalam zeby dzien przed badaniem nie jesc slodkiego, teraz nie jadlam i jestem ciekawa czy roznica bedzie. Waze 88kg przy wzroscie 163.

Asia ja teraz pije szklanke mleka przed spaniem i na rano mam 83 :) Traktuję to jako nocny posiłek. A łóżeczko jak już pisałam było w promocji po 219zł,jak mąż odbierał dziś nasze to nowa dostawa już jest za 299zł także sporo zaoszczędziliśmy:)
Paulina no jasne że tak!Nie jem nic słodkiego,nie slodzę herbaty,jem mniej owoców a jak już to coś na drugie śniadanie.Nie jest lekko ale robię to dla dzidzi;) Wyłamuję się tylko z kawą,tzn.piję raz na kilka dni oslodzoną pół łyżeczki cukru.

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jem też smażonych czy tłustych potraw ale to od początku ciąży.A dziś miałam mega ochotę na chipsy...Jakoś udaje mi się walczyć z pokusami ale to na prawdę walka.

Najgorsze w cukrzycy są nie tyle słodkie co wlasnie tłuste potrawy, sosy, smażone mięso itd. A jeśli się bardzo chcę coś słodkiego to mi diabetolog kazała zjeść ciasto drożdżowe albo drożdżówke ale bez owoców i z małą ilością lukru. No i kazała unikać ciasta co jest z proszkiem do pieczenia, kremem czy śmietaną

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi dziękuję [emoji8] ale waga nie klamie tak jak komentarze wszystkich wokół.. My wszystkie powinnysmy byc produkowane tasmowo, z waga 55kg kto sie wyłamuje ten przegrywa.. slabe czasy i myslenie ludzi..

Zuza to tragiczna dieta dla mnie :o W sumie ma takie same podstawy jak kazda dietetyczna, a gdybym nie miala z opanowaniem takowej problemu to watek dla otylych bylby mi obcy. A ty masz typowa cukrzyce ciazowa czy juz wcześniej sie z tym zmagalas?

Maksymalnie 55kg;) A niektórzy ludzie są tak podli i przykrzy...:(
Rozumiem Cię!Na prawdę!Ja po prostu martwię się o maleństwo i nie chcę wylądować w szpitalu.Chłopakom gotuje normalnie a sobie w parowarze...Także wiesz jak jest;) Chociaż synek lubi z parowaru i często je ze mną.Zupy zjadam normalnie tzn.mniejszą porcję.W sobotę jest nasz ślub i zjem kawałek tortu!!!:p

reklama
Mam cukrzycę ciążową.Przynajmniej wg lekarza...
Kamkaz mi raczej chodzi o to że kawę słodzę cukrem bo inaczej nie dam rady wypić...

Do góry