reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej ja Zuza mialam tylko mniejszy pomiar pierwszy bo bylo 86-152-120. I wtedy tez bylam u lekarza tego na Nfz i pytalam o te wyniki i tez powiedziala ze donry wynik ze cukrzycy brak ☺ tego sie trzymam.
Bede trzymac kciuki zeby Cie do szpitala nie polozyli.
Sliczne ubranka ☺ wogole dla dzieci wszystko takie ladne ☺
Zuza szybka jestes z lozeczkiem ja jeszcze nie mam ☺
U Ciebie Paulina to spory ten cukier ale moze bedzie dobry dziewczyny duzo zalezy co jemy wieczorem np mleko bardzo podnosi. Ile Ty teraz Paulina wazysz?
☺☺☺

reklama
Dzięki Zuza za mile slowa!! :) Bylo cos w tej diecie co cie zdolowalo bo lubisz jesc a nie mozesz?

Asia, no ja wtedy chyba nawet nie uwazalam zeby dzien przed badaniem nie jesc slodkiego, teraz nie jadlam i jestem ciekawa czy roznica bedzie. Waze 88kg przy wzroscie 163.

Asia ja teraz pije szklanke mleka przed spaniem i na rano mam 83 :) Traktuję to jako nocny posiłek. A łóżeczko jak już pisałam było w promocji po 219zł,jak mąż odbierał dziś nasze to nowa dostawa już jest za 299zł także sporo zaoszczędziliśmy:)
Paulina no jasne że tak!Nie jem nic słodkiego,nie slodzę herbaty,jem mniej owoców a jak już to coś na drugie śniadanie.Nie jest lekko ale robię to dla dzidzi;) Wyłamuję się tylko z kawą,tzn.piję raz na kilka dni oslodzoną pół łyżeczki cukru.

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jem też smażonych czy tłustych potraw ale to od początku ciąży.A dziś miałam mega ochotę na chipsy...Jakoś udaje mi się walczyć z pokusami ale to na prawdę walka.

Najgorsze w cukrzycy są nie tyle słodkie co wlasnie tłuste potrawy, sosy, smażone mięso itd. A jeśli się bardzo chcę coś słodkiego to mi diabetolog kazała zjeść ciasto drożdżowe albo drożdżówke ale bez owoców i z małą ilością lukru. No i kazała unikać ciasta co jest z proszkiem do pieczenia, kremem czy śmietaną

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi dziękuję [emoji8] ale waga nie klamie tak jak komentarze wszystkich wokół.. My wszystkie powinnysmy byc produkowane tasmowo, z waga 55kg kto sie wyłamuje ten przegrywa.. slabe czasy i myslenie ludzi..

Zuza to tragiczna dieta dla mnie :o W sumie ma takie same podstawy jak kazda dietetyczna, a gdybym nie miala z opanowaniem takowej problemu to watek dla otylych bylby mi obcy. A ty masz typowa cukrzyce ciazowa czy juz wcześniej sie z tym zmagalas?

Maksymalnie 55kg;) A niektórzy ludzie są tak podli i przykrzy...:(
Rozumiem Cię!Na prawdę!Ja po prostu martwię się o maleństwo i nie chcę wylądować w szpitalu.Chłopakom gotuje normalnie a sobie w parowarze...Także wiesz jak jest;) Chociaż synek lubi z parowaru i często je ze mną.Zupy zjadam normalnie tzn.mniejszą porcję.W sobotę jest nasz ślub i zjem kawałek tortu!!!:p

reklama
Mam cukrzycę ciążową.Przynajmniej wg lekarza...
Kamkaz mi raczej chodzi o to że kawę słodzę cukrem bo inaczej nie dam rady wypić...

Do góry