reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dzień dobry, mam 26 lat i jestem w 16 tygodniu ciąży, moja waga pokazuje 119.0 kg, od początku 3 kg na plusie, chciałabym zapytać Panie, które były w podobnej sytuacji. Jak sobie radziłyście? mam spory brzuch, siedzieć długo nie mogę, spacery jako tako, ale gdy coś zrobię czy wyjdę na spacer jak tylko usiądę na chwilę i znów wstanę to bolą mnie plecy, ból utrzymuje się do wieczora. Z dzidzią jest wszystko w porządku, lekarz mówi żeby jeść 6 posiłków dziennie i dużo spacerować. Jak sobie radzić moje drogie?? :):)POZDRAWIAM
Polecam wdrożyć sobie dietę cukrzycowa. Mnie to bardzo pomogło, przytyłam tylko 5 kg w ciąży. Niestety przy karmieniu piersią mozna sporo przybrać i u mnie niestety tak było. Teraz walczę, by to zgubić ale jest ciężko

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam serdecznie,

mam 38 lat, jestem w 6tc i jestem duża... naprawdę duża... Czy są tu przyszłe mamy które walczą z wagą 100+?
Strasznie boję się tej ciąży, nie do końca planowaliśmy, najpierw miałam schudnąć, no ale stało się :-)
Byłam juz u dietetyka i czekam na rozpisanie diety (po wynikach badań) dla większych przyszłych mam.

Pozdrawiam!

Hej witaj ja juza w 20 tyg ciazy obecnie 117 kg na samym poczatku 115 kg ale juz bylo i 119 kg ale przeszlam na diete cukrzycowa i sobie chwale mam tak dobrana diete ze nie jestem glodna a waga narazie stoi. Pozdrawiam

Napisane na LG-K120 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Oleńka:)
A jak się czujesz? Brzuch nie dociska za mocno?
Ja się boję co to będzie za 6 miesięcy heheheh:) Teraz nie mam w ogóle apetytu bo mi sam żołądek podchodzi pod gardło. Jem malutkie porcje. Zobaczymy jak będzie za kilka tygodni..

Cześć, dziewczyny! Ja też należę do dużych przyszłych mam, więc dołączę i do Was, jeśli można :) Obecnie jestem w 16 tc. Wcześnie wykryto mi cukrzycę ciążową i prawie od początku września jestem na diecie cukrzycowej. I powiem Wam, że waga spada! Nigdy bym się nie spodziewała, że właśnie w ciąży schudnę :D Lekarz mówi, że to ok, bo dzidzia i tak czerpie z moich "zapasów". Zaczynałam z wagą 90, teraz jest 84 (przy wzroście 165)

Cześć, dziewczyny! Ja też należę do dużych przyszłych mam, więc dołączę i do Was, jeśli można :) Obecnie jestem w 16 tc. Wcześnie wykryto mi cukrzycę ciążową i prawie od początku września jestem na diecie cukrzycowej. I powiem Wam, że waga spada! Nigdy bym się nie spodziewała, że właśnie w ciąży schudnę :D Lekarz mówi, że to ok, bo dzidzia i tak czerpie z moich "zapasów". Zaczynałam z wagą 90, teraz jest 84 (przy wzroście 165)
Witaj :-)
Przy diecie cukrzycowej często bywa tak, że kobiecie albo całą ciążę waga będzie stała w miejscu, albo spadnie a co najważniejsze dziecko jest zdrowe. Tak więc super że tak fajnie sobie radzisz i życzę szczęśliwego rozwiązania choć do tego jeszcze sporo czasu :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny czy jeszcze ktoś tu zagląda. Jestem tu nowa i z chęcią bym z kims porozmawiała z takimi samymi problemami jak i moje☺ pozdrawiam duże przyszłe mamy.

reklama
Dobrze sie czuje nawet bardzo jestem w 15 tyg w ciąży i na razie nic mi nie doskwiera. A Ty jak się czujesz i w którym jesteś tyg? Dziękuję że się odezwałaś☺

Do góry