reklama
kamkaz
Fanka BB :)
Spokojnie dzidzia pewnie rośnie jak na drożdżach a Ty się niepotrzebnie stresujesz. Bierzesz jakieś leki w ciazy? Jeśli mogę Ci.coś doradzić to zacznij stosować dietę cukrzycową w ciąży. Tzn jedz ok 5 posiłków, nie jedz słodkiego, smazonych i.tlustych pokarmow. Mięso chude i gotowane, zadnych sosów itd. Na tej diecie nie przybiera się zbyt duzo wagi. Ja nawet spadlam ok 4 kgWitaj, chyba z największej jaką tutaj widziałam. Na jutro mam umówioną wizytę, a jak nic nie wyjdzie to we wtorek na czerniakowską
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Kamkaz,
to co udało się odczytać mojej pani gin to że urósł prawidłowo i że serduszko pracuje, niestety stwierdziła że mój tłuszcz fal usg nie przepuszcza i nie jest w stanie ocenić przyziernści, noska itp. No i tym mnie wpędziła w lekką panikę. Ja od urodzenia byłam grubasek, dwa lata temu schudłam ok 20 kg ale po tym jak moja mama zaczeła chorować na raka i tata zmarł, kg wróciły jak bumerang. Dziękuję za podpowiedź, myślę ze skorzystam. Na szczęście póki co problemów z cukrem nie mam ale nie zaszkodzi profilaktycznie. Dziękuję za wsparcie
to co udało się odczytać mojej pani gin to że urósł prawidłowo i że serduszko pracuje, niestety stwierdziła że mój tłuszcz fal usg nie przepuszcza i nie jest w stanie ocenić przyziernści, noska itp. No i tym mnie wpędziła w lekką panikę. Ja od urodzenia byłam grubasek, dwa lata temu schudłam ok 20 kg ale po tym jak moja mama zaczeła chorować na raka i tata zmarł, kg wróciły jak bumerang. Dziękuję za podpowiedź, myślę ze skorzystam. Na szczęście póki co problemów z cukrem nie mam ale nie zaszkodzi profilaktycznie. Dziękuję za wsparcie
kamkaz
Niestety bardzo tak jest, że jak ktoś ma tendencję do nadwagi to te kilogramy wrócą. Czasem nawet z nadmiarem.Witaj Kamkaz,
Ja też muszę ostro zabrać się za siebie bo niestety po porodzie kg przybyło i to sporo. Aż mnie to przeraża bo w życiu takiej wagi nie miałam. Ale niestety.z dzieckiem ciezko.jest trzymać dietę bo nie mam czasu zjeść sniadania a co.dopiero 2 lub 3 posiłki. No i po ciąży niestety mam straszną ochotę na slodkie. Przed ciążą nawet o slodkim nie myslalam. Potem w ciąży mialam zakaz słodkości a ochota byla.straszna. niestety ta ochota została i muszę sobie z tym jakos poradzic
kamkaz
Super wieści gratulacje[emoji1] . Mówiłam że będzie dobrze. Innego wyjscia nie ma...[emoji3] . Pozostajesz u tego lekarza do.konca ciąży czy przechodzisz do.swojej.gin?
kamkaz
Miłka u.mnie była dieta cukrzycowa. Mimo, że cukrzycy.niby nie miałam bo.miescilam się w normie, to lekarka kazała mimo wszystko dietę wprowadzić. A diabetolog wyznaczył mi co mogę zjeść na dany posiłekCześć dziewczyny, czy któraś z Was z tytułu ciąży i dość sporej wagi startowej była na diecie ? Takiej gdzie sztywno miałyście podaną ilość kcal jakie możecie spożywać w ciągu dnia.
reklama
kamkaz
U mnie dieta pomogła. Bo nawet schudłam 4 kg na tej diecie.
Na kiedy masz rozwiązanie? Twoja pierwsza ciąża?
Na kiedy masz rozwiązanie? Twoja pierwsza ciąża?
Podziel się: