reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Witaj, chyba z największej jaką tutaj widziałam. Na jutro mam umówioną wizytę, a jak nic nie wyjdzie to we wtorek na czerniakowską
Spokojnie dzidzia pewnie rośnie jak na drożdżach a Ty się niepotrzebnie stresujesz. Bierzesz jakieś leki w ciazy? Jeśli mogę Ci.coś doradzić to zacznij stosować dietę cukrzycową w ciąży. Tzn jedz ok 5 posiłków, nie jedz słodkiego, smazonych i.tlustych pokarmow. Mięso chude i gotowane, zadnych sosów itd. Na tej diecie nie przybiera się zbyt duzo wagi. Ja nawet spadlam ok 4 kg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Kamkaz,
to co udało się odczytać mojej pani gin to że urósł prawidłowo i że serduszko pracuje, niestety stwierdziła że mój tłuszcz fal usg nie przepuszcza i nie jest w stanie ocenić przyziernści, noska itp. No i tym mnie wpędziła w lekką panikę. Ja od urodzenia byłam grubasek, dwa lata temu schudłam ok 20 kg ale po tym jak moja mama zaczeła chorować na raka i tata zmarł, kg wróciły jak bumerang. Dziękuję za podpowiedź, myślę ze skorzystam. Na szczęście póki co problemów z cukrem nie mam ale nie zaszkodzi profilaktycznie. Dziękuję za wsparcie :)

Witaj Kamkaz,
to co udało się odczytać mojej pani gin to że urósł prawidłowo i że serduszko pracuje, niestety stwierdziła że mój tłuszcz fal usg nie przepuszcza i nie jest w stanie ocenić przyziernści, noska itp. No i tym mnie wpędziła w lekką panikę. Ja od urodzenia byłam grubasek, dwa lata temu schudłam ok 20 kg ale po tym jak moja mama zaczeła chorować na raka i tata zmarł, kg wróciły jak bumerang. Dziękuję za podpowiedź, myślę ze skorzystam. Na szczęście póki co problemów z cukrem nie mam ale nie zaszkodzi profilaktycznie. Dziękuję za wsparcie :)
Niestety bardzo tak jest, że jak ktoś ma tendencję do nadwagi to te kilogramy wrócą. Czasem nawet z nadmiarem.
Ja też muszę ostro zabrać się za siebie bo niestety po porodzie kg przybyło i to sporo. Aż mnie to przeraża bo w życiu takiej wagi nie miałam. Ale niestety.z dzieckiem ciezko.jest trzymać dietę bo nie mam czasu zjeść sniadania a co.dopiero 2 lub 3 posiłki. No i po ciąży niestety mam straszną ochotę na slodkie. Przed ciążą nawet o slodkim nie myslalam. Potem w ciąży mialam zakaz słodkości a ochota byla.straszna. niestety ta ochota została i muszę sobie z tym jakos poradzic

Już po wizycie, fasolka rośnie i ma się dobrze. Dr Kretowicz w 10 minutek zrobił to czego dwóch innych ginekologów nie było w stanie :)
Super wieści gratulacje[emoji1] . Mówiłam że będzie dobrze. Innego wyjscia nie ma...[emoji3] . Pozostajesz u tego lekarza do.konca ciąży czy przechodzisz do.swojej.gin?

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was z tytułu ciąży i dość sporej wagi startowej była na diecie ? Takiej gdzie sztywno miałyście podaną ilość kcal jakie możecie spożywać w ciągu dnia.

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was z tytułu ciąży i dość sporej wagi startowej była na diecie ? Takiej gdzie sztywno miałyście podaną ilość kcal jakie możecie spożywać w ciągu dnia.
Miłka u.mnie była dieta cukrzycowa. Mimo, że cukrzycy.niby nie miałam bo.miescilam się w normie, to lekarka kazała mimo wszystko dietę wprowadzić. A diabetolog wyznaczył mi co mogę zjeść na dany posiłek

Ja mam za to tendencję do zatrzymywania wody więc chcę teraz utrzymać się jakoś w ryzach bo im bliżej rozwiazania tym trudniej.

Dzieki za info kamkaz musze poczytać o diecie cukrzycowej ;-) ;)

reklama
Do góry