reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzień dobry, mam 26 lat i jestem w 16 tygodniu ciąży, moja waga pokazuje 119.0 kg, od początku 3 kg na plusie, chciałabym zapytać Panie, które były w podobnej sytuacji. Jak sobie radziłyście? mam spory brzuch, siedzieć długo nie mogę, spacery jako tako, ale gdy coś zrobię czy wyjdę na spacer jak tylko usiądę na chwilę i znów wstanę to bolą mnie plecy, ból utrzymuje się do wieczora. Z dzidzią jest wszystko w porządku, lekarz mówi żeby jeść 6 posiłków dziennie i dużo spacerować. Jak sobie radzić moje drogie?? :):)POZDRAWIAM
Polecam wdrożyć sobie dietę cukrzycowa. Mnie to bardzo pomogło, przytyłam tylko 5 kg w ciąży. Niestety przy karmieniu piersią mozna sporo przybrać i u mnie niestety tak było. Teraz walczę, by to zgubić ale jest ciężko

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam serdecznie,

mam 38 lat, jestem w 6tc i jestem duża... naprawdę duża... Czy są tu przyszłe mamy które walczą z wagą 100+?
Strasznie boję się tej ciąży, nie do końca planowaliśmy, najpierw miałam schudnąć, no ale stało się :-)
Byłam juz u dietetyka i czekam na rozpisanie diety (po wynikach badań) dla większych przyszłych mam.

Pozdrawiam!

Hej witaj ja juza w 20 tyg ciazy obecnie 117 kg na samym poczatku 115 kg ale juz bylo i 119 kg ale przeszlam na diete cukrzycowa i sobie chwale mam tak dobrana diete ze nie jestem glodna a waga narazie stoi. Pozdrawiam

Napisane na LG-K120 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Oleńka:)
A jak się czujesz? Brzuch nie dociska za mocno?
Ja się boję co to będzie za 6 miesięcy heheheh:) Teraz nie mam w ogóle apetytu bo mi sam żołądek podchodzi pod gardło. Jem malutkie porcje. Zobaczymy jak będzie za kilka tygodni..

Cześć, dziewczyny! Ja też należę do dużych przyszłych mam, więc dołączę i do Was, jeśli można :) Obecnie jestem w 16 tc. Wcześnie wykryto mi cukrzycę ciążową i prawie od początku września jestem na diecie cukrzycowej. I powiem Wam, że waga spada! Nigdy bym się nie spodziewała, że właśnie w ciąży schudnę :D Lekarz mówi, że to ok, bo dzidzia i tak czerpie z moich "zapasów". Zaczynałam z wagą 90, teraz jest 84 (przy wzroście 165)

Cześć, dziewczyny! Ja też należę do dużych przyszłych mam, więc dołączę i do Was, jeśli można :) Obecnie jestem w 16 tc. Wcześnie wykryto mi cukrzycę ciążową i prawie od początku września jestem na diecie cukrzycowej. I powiem Wam, że waga spada! Nigdy bym się nie spodziewała, że właśnie w ciąży schudnę :D Lekarz mówi, że to ok, bo dzidzia i tak czerpie z moich "zapasów". Zaczynałam z wagą 90, teraz jest 84 (przy wzroście 165)
Witaj :-)
Przy diecie cukrzycowej często bywa tak, że kobiecie albo całą ciążę waga będzie stała w miejscu, albo spadnie a co najważniejsze dziecko jest zdrowe. Tak więc super że tak fajnie sobie radzisz i życzę szczęśliwego rozwiązania choć do tego jeszcze sporo czasu :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny czy jeszcze ktoś tu zagląda. Jestem tu nowa i z chęcią bym z kims porozmawiała z takimi samymi problemami jak i moje☺ pozdrawiam duże przyszłe mamy.

reklama
Dobrze sie czuje nawet bardzo jestem w 15 tyg w ciąży i na razie nic mi nie doskwiera. A Ty jak się czujesz i w którym jesteś tyg? Dziękuję że się odezwałaś☺

Do góry