reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Dziewczyny, a czego uzywacie na spuchniete stopy? jestem w 33 tc i mam strasznie spuchniete stopy po krótkich spacerach, w rossmanie rozgladalam sie za czyms i wpadlam na bielende sexy mama, wyczytalam ze jest w formie zelu i daje uczucie "lekkich nog" i ze mentol w skladzie przyjemnie chlodzi.. uzywala ktoras? warto? a moze cos innego polecicie?

Można dołączyc? Mam 3letnia Coreczkę i karmiąc piersią przytyłam ponad 20 kilo :( Hormony robily swoje tak lekarz powiedzial a karmilam bardzo długo az do 2,5 roku. Teraz jestem w drugiej ciazy i od poczatku schudlam juz 12 kilo :) Wymioty,jadlowstret,mdłości teraz zaczynam się już lepiej czuć ale boje sie teraz nagłego szybkiego przyrostu wagi :( ogólnie teraz jem zupy,jakis tost,jogurt banan,jablko dalej lista jest ograniczona. Tylko zupy bym jadła :)

Ja zawsze.chodzilam.rozmiar M po pierwszym dziecku przybylo mi 30kg drugim 15wazylam grubo ponad 100kg brzuch mi obwisl zrobil sie galaretowaty po urodzeniu brzuch.znikl waga.malala z.dnia.na.dzien sama.zeszla choc.nie karmilam piersia .., nie martw.sie pp ciazy mozes chudnac jak bedZiesz kqrmic piersia nawet do.M

Witam wszystkie mamy, te obecne jak i przyszłe:).Dziewczyny,a czy któraś z Was ze względu na swoją wagę odkładała powiększenie rodziny?

Ostatnia edycja:
Ja jak na razie odkładam decyzję. Mam 26 lat i waże 116 kg :crazy: Boję się , po prostu się boję ,że z dzieciątkiem przeze mnie mogłoby być coś nie tak. Miałyście też takie obawy? Długo musiałyście się starać?

reklama
Dzień dobry, mam 26 lat i jestem w 16 tygodniu ciąży, moja waga pokazuje 119.0 kg, od początku 3 kg na plusie, chciałabym zapytać Panie, które były w podobnej sytuacji. Jak sobie radziłyście? mam spory brzuch, siedzieć długo nie mogę, spacery jako tako, ale gdy coś zrobię czy wyjdę na spacer jak tylko usiądę na chwilę i znów wstanę to bolą mnie plecy, ból utrzymuje się do wieczora. Z dzidzią jest wszystko w porządku, lekarz mówi żeby jeść 6 posiłków dziennie i dużo spacerować. Jak sobie radzić moje drogie?? :):)POZDRAWIAM

Do góry