reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Suonko witaj i gratuluję :-)
Ja przez ciążę przytyłam tylko w sumie 0,5kg. Mnie pomogła na pewno dieta cukrzycowa. Częste a zdrowe posiłki :-) Ja bałam się że przytyje za dużo. Lekarz ginekolog mówił że max 8kg z otyłością można no ale żeby się też nie odchudzac.

reklama
Lucalew ja dlatego chcę iść do dietetyka abym była pod kontrolą i może uda mi się tą wagę w ryzach utrzymać i nie przytyć dużo :) teraz niestety mam moment, że jest mi ciągle niedobrze a dzisiaj już pierwszy raz wymiotowałam. Mimo wszystko jak mogę to staram się jeść regularnie i w rozsądnych ilościach :) A Ty w którym jesteś tygodniu?

Suonko88 witaj i gratuluję :)
Lucalew już urodziła no chyba, że ja o czymś nie wiem??? Może następne w drodze?
Mnie nie udało się aż tak bardzo trzymać diety i przytyłam 9 kg a jestem w skończonym 35tc. Tak więc coś pewnie jeszcze przybiorę. Choć na ostatniej wizycie moja lekarka stwierdziła że spodziewała się że przytyję więcej. Więc jestem trochę podbudowana na duchu.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo które nosisz pod sercem:)

Kamkaz hehe nie nie jestem chociaż prawie rok temu 28 listopada dowiedziałam się że jestem w ciąży.

Suonko ja już urodziłam w sierpniu synka :-)

Kamkaz ale i tak 9 kg to bardzo ładnie i w cale nie tak dużo.

Źle przeczytałam - moje przeoczenie :-) a jak tam Twoja waga po porodzie?

kamkaz to już masz tak naprawdę z górki teraz, ale też mi się wydaje, że 9 kg to nie dużo.

Ja całe życie na dietach, bo zawsze miałam problemy z wagą i mi się wydaje, że to też niestety był problem z moim zajściem w ciąże. Ostatnio na badaniach okazało się, że ponownie tarczyca mi się "odezwała" i biorę jeszcze leki na tarczycę - jak na razie reszta badań jest w porządku

No właśnie lekarka też tak mówiła. No zobaczymy ile jeszcze przybiorę.
Ja też od dziecka taka byłam i niestety ciałko pozostało.
Wczoraj byłam z mężem na zakupach i była dziewczyna w ciąży wybierała majtki poporodowe. Ja do swojego M mówie, że też się wcześnie wzięła za wyprawkę bo po brzuchu ledwo co było widać a potem do kobiety przy kasie mówi że termin ma za 2 tyg. Aż mnie i męża zamurowało. Dawałabym Jej początek 5 miesiąca a nie już końcówkę. No i normalnie popadlam w kompleksy że mam tak wielki brzuch...

Suonko ważyłam się jakoś miesiąc temu czyli 2 miesiące po porodzie i było -7 kg a ostatnio przytyłam 2kg i już się nie ważyłam z jakiś tydzień.

Kamkaz nie przejmuj się brzuchem ja miałam mały w porównaniu do mojej przyjaciółki która rodziła 3 tyg wcześniej niż ja. Wiele osób nawet nie pomyślało że jestem w 9 mcu ciąży a w szpitalu dziewczyny z którymi leżałam na patologii ciąży były w szoku że ja już do porodu a one dopiero w połowie ciąży takie brzuchy miały jak ja w 9 mcu.

Ja przybralam 15kg,z czego ostatnie 5 dwa tygodnie przed porodem....no spuchłam strasznie wtedy,doszlo do zatrucia ciążowego.
Mój synek ma 9,5mca a ja ok 22 kg na minusie. Chciałambym jeszcze drugie tyle zrzucić.

reklama
ja ostatnią ciążę zaczęłam ze sporą nadwagą. Starałam się odżywiać zdrowo, ale słuchając tego, co młody miał do powiedzenia. W czasie całej ciąży schudłam pół kilo.
Pierwszą ciążę też zaczynałam z nadwagą, w I trymestrze schudłam 13 kilo. Potem się trochę wyrównało, ale i tak bilans ciążą/po porodzie miałam -20.

Do góry