reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Manna pewnie dostaniesz skierowanie na usg i lekarz zapisze na usg. Nie panikuj. Nawet po badaniu lekarz powinien wykryć ciąże. Może warto zrobić betę by zobaczyć jak przyrasta? Powidzenia i trzymam mocno kciuki

reklama
Oj kochane jak mnie dawno nie było na wątku, dzidzia się rozwija, na razie wszystko ok i oby tak zostało.
Obecnie 14 t.c. i nadal 1 kg na minusie, ale coraz częściej i więcej zaczynam pochłaniać, więc chyba plan nieprzekroczenia 90kg się nie powiedzie...
Chciałam zacząć ćwiczyć, ale zupełnie opadłam z sił, wyjdę z psem i już mam zadyszkę :(

Już robiłam betę, dwa razy, w poprzedni wtorek i czwartek i przyrasta prawidłowo, jedynie ten progesteron mnie zaniepokoił więc zadzwoniłam do lekarza. Mam nadzieję, że da mi dziś skierowanie na więcej badań

Oj kochane jak mnie dawno nie było na wątku, dzidzia się rozwija, na razie wszystko ok i oby tak zostało.
Obecnie 14 t.c. i nadal 1 kg na minusie, ale coraz częściej i więcej zaczynam pochłaniać, więc chyba plan nieprzekroczenia 90kg się nie powiedzie...
Chciałam zacząć ćwiczyć, ale zupełnie opadłam z sił, wyjdę z psem i już mam zadyszkę :(

Oj kochana zobaczysz ok 30tc to dopiero będzie zadyszka chociażby po wejściu po kilku schodach. Dobrze że dzidzia ładnie się rozwija i niech tak zostanie. Musi tak być :)
Powodzenia

Uffffff po wizycie póki co kamień z serca :) Chociaż upokorzenia związanego z ważeniem jeszcze nie przeżyłam :) Ale już trochę bardziej na luzie podchodzę do tego.
Lekarz dał skierowanie na usg, na badania krwi i moczu, przepisał luteinę, za dużo nie pogadaliśmy bo byłam poza kolejnością w gabinecie, przyjęta na doczepkę, ale co najważniejsze zdążył powiedzieć. I pocieszyć zdążył, ja nawet nie zaczynałam tematu a on sam powiedział, żebym się nie martwiła bo on ma pacjentkę która zaczynała ciążę z 142 kg i zaraz będzie rodzić. Powiedziałam, że zaczęłam sama z siebie stosować dietę dla kobiet z cukrzycą ciążową, pochwalił mnie.
Dziś po 12 będę dzwonić umówić się na usg a za tydzień we wtorek kolejna wizyta u lekarza.
Kamkaz, w którym jesteś tygodniu?
Co w ogóle u Was słychać dziewczyny, nie znam Was, nawet nie wiem o co pytać ;P Ale mam nadzieję,że jednak się tutaj rozgoszczę :)
Powiedzcie, miałyście mdłości na początku ciąży? Kiedy się zaczęły? U mnie nic a nic - 6tc. czytałam, że statystycznie te ciąże z umiarkowanymi mdłościami mniej narażone na poronienie, więc choć troszkę mdłości bym przygarnęła chętnie...

Maana super wieści:) naprawdę nie denerwuj się niepotrzebnie bo potem dość się będziesz stresować jak Cię coś zaboli albo coś. Wiem to z własnego doświadczenia. Obecnie jestem w 32tc wg om a 30t1d wg usg i jestem na etapie stresu o ruchy dziecka. Bo od wczoraj już panikuję bo czuje ich mniej a dziś już się poprawiło, ale co przeżyłam stresu to moje. Więc naprawdę wagą się nie przejmuj. Sam lekarz Ci to powiedział więc widzę trochę Cię uspokoił i dobrze. O to właśnie chodziło. Co do mdłości to ja nie miałam, ani w tej ciąży ani w poprzedniej ciąży. Więc sama widzisz. Tak naprawdę ja nie miałam żadnych objawów. No może więcdj bym spała i pobolewały mnie piersi no i brak @a poza tym kompletnie nic. Ciesz się tym, bo są kobiety które zwracają całe 3 miesiące lub więcej i nic nie pomaga. W późniejszej ciąży są inne objawy takiejak zgaga, zadyszka,szybciej się męczymy no i .pobolewania brzucha jak dziecko uciska na nasze narządy.
Fajnie że udało Ci się załatwić wizytę tak poza kolejnością. Dobrze mieć takiego lekarza do którego masz zaufanie i wiesz że w razie czego możesz na niego liczyć. Jak tam Twoj facet zareagował na ciąże?

MAnna gratuluję wizyty.
W pierwszej ciazy z córeczką nie miałam mdłości jedynie bolące piersi i czasem kręcilo mi się w głowie ale niestety straciłam maleństwo w 11tc :-( W drugiej ciazy z synkiem mdłości towarzyszyły mi do 4mc i to o różnych porach dniach.

Manna u mnie mdłości zaczęły się ok 10tc. Zygalam non stop. Ok 14tc zaczęłam zygac raz dziennie, rano i tak aż do 7mca....później zaczęła się zgaga:D
Nic nie pomagało.
Mdłości są jak jest wysoki poziom progesteronu. Moja lekarka.mówiła że swoim to bym ze 3 kobiety mogła obdarować :)
Kiedy usg?

reklama
Do góry