reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia zdjęcia prześliczne aż się sama buzia uśmiecha. Witam nowe dziewczynki:-) :-) :-) Kłaczku a z Tobą co się dzieje kochana czemu się nie odzywasz? Miłego wieczoru życzę wszystkim grubaskom:-)

reklama
wow Marcia ale brzuszek :) pięknie wyglądasz, gdzie ta Twoja "otyłość"? :)

ja jutro zaczynam 9 tydzień :-):-):-):-):-)
idę na badania krwi 6 grudnia, a na wizytę 9 grudnia - będę przed rozpoczęciem 11 tygodnia wg owulacji i USG, a 12 wg OM :) moja Pani dr to znana specjalistka na Mazowszu i potrafi na 70% podczas USG w 12 tygodniu określić płeć, więc może jeszcze przed świętami się do niej wybiorę, a nuż będzie niespodzianka :) akurat 23 grudnia miałabym 12-13 tydzień owu, 13-14 wg OM :) i akurat Pani dr przyjmuje tego dnia, ale nie wiem czy się napalać hehe :-D

myślicie że jak mam zrobić glukozę to że od razu na pierwszych badaniach będę musiała to pić? :eek:

no i witam anuha26 :) widzę że podobnie jak u mnie :) ja mam 31 lat i pierwsza ciąża :)

jeszcze zapomniałam dodać że dzisiaj mam takie mdłości.... cały dzień mnie męczą, nie mogę spać, nie mogę jeść... nie moge leżeć ani siedzieć... na stojąco mi najlepiej...
nie pomaga mięta, cola, espumisan... nic....

ale jak mi mówią wszystkie doświadczone mamy "ciesz się że masz mdłości bo to znaczy że z Fasolka wszystko OK" :)

Czesc dziewczyny!

dziekuje za komplementy ale generalnie zaczynam sie czuc jak slonica rzez te bolace kosci . Zdjecia byly robione na koncu wrzesnia, drugie po miesiacu czyli koniec pazdziewnika i wczoraj.
anuha witaj i rozgosc sie u nas :-)

katarinka jesli chodzi o glukoze to raczej bedziesz robic dopiero miedzy 24-28 tc ale wszystko zalezy od nadgorliwosci gina...moja jest nadgorliwa i robilam chyba w 9 tc i teraz a co do mdlosci to chcialam ci napisac ze moje motto brzmialo " to dobrze ze mi niedobrze" tzn ze masz spore stezenia hormonow ciazowych ktore utrzymuja i rozwijaja ciaze :-)

Katarinka31 a ja nie mam mdlosci ani zgagi ani nic z objawow ciazy ..oprucz wiekszego brzucha bolacych cyckow I swedzacej skory od tygodnia. Przez pierwsze tygodnie zapominalam ze jestem w ciazy hehe ..

Witaj Anuha, ja tez tu nowa :) W którym tygodniu jesteś?

Marcia, wyglądasz bombowo. I pytam - gdzie ta Twoja otyłość. Na na dzień dobry mam brzuszek.

Katarinka, nudności to dobry objaw. Tzn, że beta HCG rośnie. Podobno pomaga Coca cola, ale jesli na Ciebie nie działa... Spróbuj imbiru - łyżeczka imbiru z wodą , niedobre, ale mi pomaga na nudności przy migrenie, na które nic innego nie pomaga. Możesz jeszcze spróbować Amol- łyżeczka cukru i 20 kropli Amolu.
Myslisz o krzywej obciążenia glukozą - nie, to nie teraz. Teraz po prostu oznaczą Ci glukozę, jak po raz kolejny będzie wysoka, lekarz może Ci zalecić wcześniej obciążenie glukozą.

Ja kochane weteranka - 39 lat, trzecia ciąża, dwie poprzednie stracone.

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczyny ze tak mnie komplementujecie ale u mnie z waga to zawsze bylo tak ze duzo tluszczu ale i duzo miesni mam i tak z tych moich 94 -93 z przec ciazy to 55 kg to byly miesnie ( wiem bo mam taka profesjonalna wage jak u dietetyka) a i tak do najnizszych nie naleze bo 170 cm wiec ten tluszcz sie rozklada. Nie mam duzych cyckow ( jak dla mnie to plus) mam kolezanke z duzym biustem to jak razem sie odchudzalysmy i chodzilysmy do dietetyka to znalazla sposob jak zwazyc biust :-) kiedys to ja bylam piekna i zgrabna, jak poznalam mezulka swego to nic ale po ciazy zamierzam sie zabrac za siebie i zwalic te walki tluszczu .

malgonia jaka ty weteranka zaraz klaczek cie zdeklasyfikuje :-)

a propos brzuszków, to ja wczoraj stałam przy lustrze w galerii handlowej i tak patrzę, patrzę i oczom nie wierzę. jak ze dwa tygodnie temu oglądałam się porządnie z profilu, to brzuszek mi tak ledwo ledwo wystawał poza linię biustu, a wczoraj to normalnie piłka do koszykówki pod sweterkiem. nie wiem czy chcę wiedzieć, co moja Mała tam robi - rękę sobie daje odciąć, że ktoś jej szmugluje zabawki do środka, bo przecież sama tyle by wypchać nie dała rady:D

reklama
Do góry