reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Nie ma za co :-)

trzymac kciuki bo jade na glukoze wrr musze ze soba jakies kanapki spakowac bo od razu zostaje na wizyte...

my z mezulkiem mamy dzisiaj 13 rocznice slubu:szok:

Marcia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za glukoze :tak:

z_okazji_rocznicy_slubu_jola[1].gif

Załączniki

• z_okazji_rocznicy_slubu_jola[1].gif
    z_okazji_rocznicy_slubu_jola[1].gif
    44,7 KB · Wyświetleń: 63
Glukoza wypita, poszlo calkiem niezle , wypilam na jednym bezdechu i od razu po wypiciu oddychalam przez buzie zeby nie czuc tego smaku i zaskakujaco dobrze mi poszlo. Siedze teraz w samochodzie i czekam. Gdybym siedziala w poczekalni pewnie by mnie zemdlilo wole siedziec w zimnie

Dzwonilam do labu i glukoza na czczo ok bo 79 a po 2 h tak chyba na granicy bo 138 musze na wszelki wypadek wdrozyc dietke cos czuje:-)

u ginki nic nowego powiedzial ze to mozliwe z ty progesteronem mam zastrzyki , musze odpoczywac ale tak wszystko wyglada ok , nie wiem co o tym myslec bo teraz funkcje produkcji progesteronu przejmuje lozysko i niby z moim lozyskiem wszystko ok a progesteron prawdopodobnie polecial na leb .....musze wylaczyc myslenie :-)

maly dzisiaj jakis spokojny...myslalam że po glukozie bedzie szalal a on spokojnie do tego podszedl :-)

Cześć Dziewczynki. Jeszcze z duuużą rezerwą , ale można powiedzieć , że temat mnie dotyczy. Jest i otyłość i ciąża. Dziękuję Wam za miłe przywitanie. Byłam tak zdenerwowana przed dzisiejszym badaniem bety, że nie miałam ochoty na nic, na pisanie również. Beta wzrosła do 180, sześć dni temu była 15, więc jest OK, Dziś ciut lepiej, ale kurczę cieszyć się nie umiem jeszcze. Obawy zostaną już pewnie do końca. Byle Dzidzia zdrowo rosła.
Hmm... teraz sobie myslę, że trzeba było trochę schudnąć. Ale same wiecie jak to trudno. No niestety, na starcie mam sporą otyłość, w pierwszej ciąży na samym początku miałam już graniczną glukozę, więc i cukrzycy mogę się spodziewać. Jakoś muszę sobie poradzić, z Waszą pomocą będzie łatwiej. Zniosę wszystko, tylko żeby urodzić zdrowe dziecko.

marcia, najlepiej by Ci było się wybrać do jakiejś poradni, bo mi dopiero w poradni różne ciekawe rzeczy zobaczyli w wynikach tej glukozy. i zawsze to lepiej jak ktoś kompetentny rzuci okiem na wyniki pomiarów cukru <bo przy dietce też powinnaś, niestety, bawić się glukometrem, bo z tego co mi dr mówiła, to problem z insuliną i wysoką glukozą może się pojawić w dowolnym tygodniu:( > i ew. coś podpowie. pamiętaj też, że dieta dla babek w ciąży jest nieco inna niż dla prawdziwych cukrzyków;-)

reklama
Tigi dzieki za rady ale ja juz jestem w tym obcykana...glukometrem sie bawie juz od ponad roku regularnie badam cukier w roznych momentach dnia, prowadze dzienniczek z zapiskami poza tym mam diete ulozona przez dietetyka dla koniet w ciazy z niskim ig bo zapobiegawczo na poczatku ciazy skorzystalam z uslug tegoz dietetyka bo wczesniej do niego chodzilam. Jezeli prywatny gin uzna ze mimo tego potrzebuje wizyty u diabetologa to o tyle mam fajnie ze ta moja prywatna klinika polaczona jest z klinika diabetologiczna ..ginekologia to dzialka pan dr Arciszewskiego a diabetologia to dzialka jego zony takze mysle ze jakos dam rady. Te wyniki daly mi pomaranczowe swiatlo ostrzegawcze bo tak jak piszesz to ze teraz zmiescilam sie w normie nie oznacza ze jestem bezpieczna do konca ciazy. W pitek ide prywatnie to sie wszystkiego dowiem :-).
a tak wogle to spodziewalam sie ze maly po glukozie bedzie fikal i brykal a tu cisza

Do góry